"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7.7 C
Trikala

Δράσεις από το Σωματείο Λογιστών & Βοηθών Λογιστών Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στη αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ που έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί, κατά του ΕΝΦΙΑ θα συμμετάσχει το Σωματείο Λογιστών & Βοηθών Λογιστών Τρικάλων, ενώ παράλληλα έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην πραγματοποίηση μιας σειράς δράσεων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει προγραμματίσει σύσκεψη και συζήτηση στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων την Πέμπτη 2 Οκτώβρη στις 6. 30 το απόγευμα, ενώ θα πάρει μέρος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ου θα γίνει με αιχμή το πρόβλημα της ανεργίας των χαμηλών μισθών της απλήρωτης εργασίας, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Η ανακοίνωση

Συνάδελφε Συναδέλφισα

Εσείς που εργάζεστε σε λογιστήρια εταιρειών και σε λογιστικά Γραφεία,

Ζούμε εδώ και πολύ καιρό ,τους χαμηλούς μισθούς, την εντατικοποίηση της δουλείας, και τα εξαντλητικά ωράρια εξαιτίας της διαρκώς αυξανόμενης εργασίας (Βλέπε πιεστικές ημερομηνίες των φορολογικών δηλώσεων , του Ε9,του ΕΝΦΙΑ κ.λ. ) που μας φορτώνουν συνεχώς προκειμένου να εισπράξουν τα αντιλαϊκά χαράτσια από τον εργαζόμενο λαό.

Όλα αυτά τα δυσάρεστα για τον κλάδο μας , και όχι μόνο , γίνονται διότι έτσι προστάζουν οι μεγάλοι Μονοπωλιακοί όμιλοι όπως εκφράζονται μέσα από την Τρόικα & τα κάθε είδους μνημόνια .

Η κυβέρνηση συνεχίζει να στέλνει νέους φόρους που θα εξανεμίσουν το εισόδημα των εργαζομένων φορολογώντας την λαϊκή κατοικία , τα χωράφια κ.λ.π.

Ο ΕΝΦΙΑ έρχεται να προστεθεί στο χαμηλό εισόδημα των 500 ευρώ , η μερική απασχόληση οργιάζει, βάζοντας έτσι τον κοινωνικό αποκλεισμό και την φτώχεια , όλο και περισσότερο στην καθημερινότητά μας .

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία των ΙΚΑ – ΣΕΠΕ – ΟΑΕΔ , η ανεργία έχει πλέον παγιωθεί στο 27% παρά τις αλχημείες που κρύβουν την πραγματικότητα.

Η μερική απασχόληση έφτασε στο 35% του συνολικού εργατικού δυναμικού , και η απλήρωτη εργασία για διάστημα πάνω από 3/μηνο έφτασε στο 40% περίπου κρατώντας σε ομηρία και σκλαβιά πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους.

Την ίδια στιγμή που η φοροεπιδρομή, οι κατασχέσεις και πλειστηριασμοί βρίσκονται σε καθημερινή βάση.

Οι παροχές στην υγεία –πρόνοια –φαρμακευτική περίθαλψη μειώνονται τόσο πολύ που πρακτικά είναι ανύπαρκτες .Η λίστα με τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα μεγαλώνει το ίδιο και για μια σειρά από ιατρικές εξετάσεις.

Συνάδελφοι :Το Σωματείο μας , μαζί με άλλα Σωματεία και Φορείς του Νομού μας όπως : το Σωματείο Ψυκτικών,Ξυλουργών ,Ιδιωτικών Υπαλλήλων ,των Συνταξιούχων ΙΚΑ,το Συνδικάτο Οικοδόμων,ΕΒΕ Καλαμπάκας ΕΒΕ Φαρκαδώνας, τον Σύλλογο Γυναικών, τις Λαϊκές Επιτροπές της πόλης μας και τους Αγροτικούς Συλλόγους, προσπαθεί να αναδείξει τα προβλήματα και να διεκδικήσει άμεσες λύσεις με παραστάσεις διαμαρτυρίας και εξορμήσεις σε ΟΑΕΔ, Νοσοκομείο ,ΠΕΔΥ, Δημοτικό Συμβούλιο διατυπώνοντας συγκεκριμένα αιτήματα για την άμεση ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών ( Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικάλων δεσμεύτηκε να συνεδριάσει σύντομα με μοναδικό θέμα αυτά τα αιτήματα ) και σε οποίον άλλο χώρο χρειαστεί για να δηλώσουμε την αγανάκτηση μας για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι απαιτώντας άμεση λύση τώρα!!!

 

Συνάδελφοι η κατάσταση μπορεί και πρέπει να αλλάξει .

 

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ

  • Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ΕΝΦΙΑ στην ΔΟΥ Τρικάλων

Αύριο Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 10 π.μ.

  • Καλούμε επίσης τους Συναδέλφους σε σύσκεψη – συζήτηση στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων την Πέμπτη 2 Οκτώβρη 18:30 μ.μ.

 

Όλα αλλάζουν με την οργανωμένη και μαζική δράση

 

  • Συμμετέχουμε το Σάββατο 4 Οκτώβρη 12 π.μ. Πλατεία Ρήγα Φεραίου στο συλλαλητήριο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου που θα γίνει με αιχμή το πρόβλημα της ανεργίας των χαμηλών μισθών της απλήρωτης εργασίας .

 

  • Επίσης με τα ίδια αιτήματα κλιμακώνουμε τη δράση μας , με βάση το πλαίσιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών ( Π.Ο.Λ.) συμμετέχουμε στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που οργανώνεται από το ΠΑΜΕ , για το οποίο μέχρι στιγμής μαζί με την συμμετοχή εκατοντάδων Σωματείων και φορέων από ολόκληρη την Ελλάδα την 1 Νοέμβρη στην Αθήνα !!!

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης