"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

26.2 C
Trikala

Ανώνυμη εταιρεία για τη διαχείριση των υδάτων και στην Πελοπόννησο ζητάει ο περιφερειάρχης Δ.Πτωχός

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ανακοίνωσε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τη Μεγάλη Εβδομάδα, ότι διεκδικεί από την κυβέρνηση να είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου η δεύτερη στη χώρα, μετά την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που θα συσταθεί ενιαίος φορέας για τη διαχείριση των υδάτων, μιλώντας ειδικότερα για την άρδευση. Στη Θεσσαλία ιδρύεται ανώνυμη εταιρία για τη διαχείριση των υδάτων, μετά τη ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, στα τέλη Απριλίου. Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ μεταξύ των άλλων κομμάτων υπάρχει από ανησυχία μέχρι βεβαιότητα ότι η ίδρυση της ανώνυμης εταιρείας είναι το αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης του νερού και όχι μόνο για την άρδευση…

Ο περιφερειάρχης κ. Πτωχός δήλωσε ότι θεωρεί πως αυτός ο ενιαίος φορέας διαχείρισης υδάτων θα ήταν σημαντικό να αφορά όχι μόνο την περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά ολόκληρη την Πελοπόννησο, συυμπεριλαμβανομένων της Ηλείας και Αχαΐας, που ανήκουν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Χαρακτηριστικά ο κ. Πτωχός τόνισε ότι για την περιφερειακή αρχή τα θέματα άρδευσης είναι “ύψιστης προτεραιότητας και θέμα, αν θέλετε, επιβίωσης για το μεγαλύτερο τμήμα του πρωτογενή τομέα”. Είπε ότι η περιφερειακή αρχή στους πρώτους μήνες της θητείας της έχει καταφέρει σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά ζητήματα έργων άρδευσης, ενώ ανακοίνωσε ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπάρχουν “πολλοί ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ, είναι ανάγκη να υπάρχει ενιαίος φορέας διαχείρισης υδάτων, ενδεχομένως πέρα από τα διοικητικά όρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου και να ακουμπήσει και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όσον αφορά τους νομούς που συνορεύουν. Έχουμε ζητήσει προς αυτή την κατεύθυνση από την κυβέρνηση και διεκδικούμε να είμαστε η δεύτερη Περιφέρεια που θα σχεδιάσει τέτοιο φορέα μετά τη Θεσσαλία, εφόσον εκεί βρεθεί ο τρόπος που εκεί θα λειτουργήσει”.

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δώσε μου κι εμένα μπάρμπα…
    Θέλω κι εγώ τέτοιον φορέα, τέτοιους μισθούς και τέτοιο ξεπούλημα…
    Άθλιοι προπαγανδιστές, τσιράκια της κακιάς ώρας, μαυραγορίτες εκλεγμένοι.
    Μισάνθρωποι και ανθέλληνες τουλάχιστον.
    Yes sir, λοιπόν παντού.

      • Αυτό ακριβώς είναι το τυράκι, τα χρέη στα ΤΟΕΒ για να έχουν και έτοιμη τη δικαιολογία του ξεπουλήματος αγαπητέ. Αλλά προφανώς δέχεστε ότι εξαγγείλει η κυβέρνηση, χωρίς δεύτερη σκέψη. Σας συμβουλεύω ήρεμα να είστε πιο πονηρός, πιο ανοιχτόμυαλος.

        • Δεν υπάρχουν τα χρέη ΤΟΕΒ/ΓΟΕΒ ?
          Έγινε διαγραφή “με ένα νόμο και ένα άρθρο”, όπως πίστεψαν κάποιοι ανοιχτόμυαλοι τις εξαγγελίες του 2015?

          • Θα τα διέγραφε η ΝΔ (χωρίς ένα νόμο και άρθρο) από το 2019 και μετά. Και συνάμα, θα διέγραφε και το δικό της χρέος, των 420 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα έβαλε ”λαγό” τον κ. Άδωνι(ν) στα κανάλια, να το λέει. Δεν έπεισε όμως, ούτε τους φανατικούς …λαϊκοδεξιούς.
            ΥΓ. Για να μη ξεχνάμε, οι ΤΟΕΒ/ΓΟΕΒ ”ελέγχονται” από δεξιάρες του κερατά, μετά την παντοκρατορία του ΠΑΣΟΚ.

          • Επειδή τυχαίνει να ασχολούμαι με τις αγροτικές καλλιέργειες, ξέρουμε όλοι πως λειτουργούσαν τα χρέη και οι πληρωμές των ΤΟΕΒ/ΓΟΕΒ τόσα χρόνια. Ποιοί τα έσβηναν και για ποιους λόγους, πότε πλήρωναν κάποιοι και πολλές άλλες ελληνικές πατέντες, με την ανοχή όλων φυσικά, κι έτσι έφτασε το χρέος στον Θεό. Τις εξαγγελίες του 2015 δεν τις πίστεψε κάνεις, ούτε οι ανίδεοι.

  2. Ο Τρικαλινός είναι ότι πιο απαίσιο έχω διαβάσει. Πονηρός, ψευταράκος, πολιτικάντης, δόλιος, δουλοπρεπής στους ισχυρούς, σκληρός στους αδύνατους, ανθέλληνας, επηρμένος πονηρός βλάχος και κουτοπόνηρος καραγκούνης, πληρωμένο τρολ…

    • Από τους 11 χαρακτηρισμούς σου, μόνον ένας έχει ακριβές νόημα.
      Ο τελευταίος. Οι προηγούμενοι, αποτελούν απόρροια του.

    • Oι φιλελεύθεροι πολίτες διατυπώνουν την άποψη τους, δεν είναι έμμισθα τρολ της αριστερής υπόγας.
      Εσύ κάνεις χαρακτηρισμούς αντί για επιχειρήματα.
      “Η απλή πλάνη ad hominem συνίσταται στον ισχυρισμό ότι το επιχείρημα κάποιου είναι εσφαλμένο εξαιτίας κάποιων μειωτικών χαρακτηριστικών του ή εξαιτίας έλλειψης κύρους από μέρους του, αντί να γίνεται απευθείας αναφορά στην βασιμότητα του επιχειρήματος.”

      • Όταν βασίζεσαι σε λεχθέντα κάποιου άλλου για να αποδείξεις τα δικά σου, τότε εσύ έχεις έλλειψη κύρους.
        Το ad hominem το έβαλες για να μας εντυπωσιάσεις, άμισθο τρολλ του δεξιού ρετιρέ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης