Εγρήγορση και κινητοποίηση μελών ζητά οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων Reviewed by Momizat on .     Με ένα κείμενο που εστάλη χθες βράδυ, η Συνέλευση της Οργάνωσης Μελών Τρικάλων (ανατολικού τομέα), επιζητά ενεργότερη συμμετοχή όλων των μελών του κόμμ     Με ένα κείμενο που εστάλη χθες βράδυ, η Συνέλευση της Οργάνωσης Μελών Τρικάλων (ανατολικού τομέα), επιζητά ενεργότερη συμμετοχή όλων των μελών του κόμμ Rating: 0

Εγρήγορση και κινητοποίηση μελών ζητά οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

Εγρήγορση και κινητοποίηση μελών ζητά οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

 

 

Με ένα κείμενο που εστάλη χθες βράδυ, η Συνέλευση της Οργάνωσης Μελών Τρικάλων (ανατολικού τομέα), επιζητά ενεργότερη συμμετοχή όλων των μελών του κόμματος (παλιών και νέων) στα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αντιπαρέρχεται τη μειωμένη κινητοποίηση και συμμετοχή στην εδώ παρουσία και ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, δεν «ξεχνά» η οργάνωση ότι δεν υπήρχε μεγάλη συμμετοχή στα της προεκλογικής εκστρατείας. Και ζητά, όχι μόνο συμμετοχή και λειτουργία των οργάνων, αλλά και λήψη πρωτοβουλιών. Φυσικά, χαιρετίζονται στο κείμενο οι πρωτοβουλίες των πολιτών όπως αυτές εκφράζονται μέσα απο τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα. Είναι το πρώτο κείμενο με σοβαρά χαρακτηριστικά που εμφανίζεται στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές και θέτει ορισμένα ζητήματα, που δεν πρέπει να καλυφθούν από την εκλογική νίκη, σε μια οργάνωση, που θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο ενεργή.
Το κείμενο είναι το εξής:

 

 

ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΞΙΑΚΟ ΦΟΡΤΙΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ζούμε μέρες ιστορικές. Ημέρες που οδήγησαν σε μια μεγάλη εκλογική νίκη και στη συγκρότηση μιας κυβέρνησης που με κορμό τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί από την πρώτη ημέρα να ανατρέψει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της μνημονιακής λιτότητας που ιδίως τα τελευταία πέντε χρόνια ισοπέδωσαν την κοινωνία και το σύνολο των εργαζόμενων.

Για την εκλογική επιτυχία του κόμματος μας όπως σε ολόκληρη τη χώρα έτσι και στα Τρίκαλα, δούλεψαν με πρόταγμα την ηθική ανιδιοτέλεια της αριστεράς, δεκάδες σύντροφοι και συντρόφισσες, μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, έξω και πέρα από προσωποκεντρικές πρακτικές και μεθοδεύσεις που ομολογουμένως δεν έλειψαν και που μερικές φορές προσιδίαζαν με τις καταδικασμένες στη συνείδηση του κόσμου της αριστεράς, παλαιοκομματικές πρακτικές που δυστυχώς τραυμάτισαν τον ενιαίο και συντροφικό χαρακτήρα της πολιτικής μάχης .

Αναμφισβήτητα η μαζικότητα της συμμετοχής των μελών μας σε όλη αυτή την προσπάθεια έπρεπε να ήταν πολλαπλάσια, εξ αιτίας της κρισιμότητας του πολιτικού αγώνα, αλλά και επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα εγγράφηκαν στην οργάνωση μας δεκάδες νέα μέλη, γεγονός όμως που δεν αντιστοιχήθηκε σε περισσότερη και πιο αποτελεσματική προσπάθεια.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μόλις το 40% των μελών της οργάνωσης μας, το οποίο και κατά κύριο λόγο συμμετέχει στις κομματικές διαδικασίες (συνελεύσεις, αγωνιστικές κινητοποιήσεις, κ.λπ.) συμμετείχε ενεργά και στη λειτουργία του εκλογικού μας κέντρου, στην προπαγάνδιση του κομματικού υλικού, ακόμα και στην οργάνωση της κεντρικής προεκλογικής μας συγκέντρωσης με τον πρόεδρο του κόμματος, σ. Αλέξη Τσίπρα.

Για αυτούς ακριβώς τους λόγους την επόμενη ημέρα των εκλογών, αυτό που είναι αναγκαίο να οικοδομήσουμε, είναι ένα νέο αξιακό φορτίο για τον ΣΥΡΙΖΑ, για τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς και στα Τρίκαλα και μέσα στον ίδιο τον κομματικό μας οργανισμό.

Μακριά από την αποδοχή της ανάθεσης, συνειδητοποιούμε ότι χωρίς την μεγαλύτερη δυνατή εμπλοκή του λαϊκού παράγοντα οι προοπτικές της κυβέρνησης μας, αδυνατίζουν πολύ.

Τώρα λοιπόν απαιτείται η ενεργή συμμετοχή πρώτα από όλα των μελών μας για να δώσουμε την μάχη για την ισχυροποίηση του κόμματος, την αναβάθμιση των λειτουργιών του, την ενίσχυση του παιδευτικού και προγραμματικού του ρόλου.

Μάχη λοιπόν, ενάντια στην ανάθεση σημαίνει πρώτα από όλα ισχυρό και δημοκρατικό κόμμα, που θα σταθεί εμπόδιο στην κρατική αυθαιρεσία αλλά και στην αποδυνάμωση των συλλογικών λειτουργιών του σε όλα τα επίπεδα.

Πρέπει λοιπόν η κομματική μας ζωή να ενισχυθεί, τα όργανα να λειτουργήσουν, οι οργανώσεις μελών να συζητήσουν, να δράσουν, να σχεδιάσουν, με βάση νέα πρότυπα, όχι μόνο υποστηρικτικά, αλλά και πρωτοβουλιακά.

Γιατί η κυβέρνηση δεν θα έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα χωρίς τη συμμετοχή, την ολόψυχη εμπλοκή μεγάλου αριθμού ανθρώπων και ιδίως των μελών του κόμματος.

Προς αυτή την κατεύθυνση χαιρετίζουμε τις πρωτοβουλίες υποστήριξης της κυβερνητικής προσπάθειας που αναπτύσσονται σε ολόκληρη την Ελλάδα, την οργάνωση μαζικών συγκεντρώσεων των πολιτών που σε δεκάδες πόλεις διαδηλώνουν «ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ» από την πρόσφατη ισχυρή λαϊκή εντολή, ενισχύοντας την Ελληνική κυβέρνηση στην διαπραγματευτική της προσπάθεια απέναντι στους δανειστές, παίρνοντας μια βαθειά ΑΝΑΣΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.

Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν υποκύπτουμε. Δεν φοβόμαστε. Δεν κάνουμε πίσω. Νικάμε.

Τρίκαλα 8 Φεβρουαρίου 2015

Η Συνέλευση της Οργάνωσης Μελών Τρικάλων (ανατολικού τομέα)

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή