Εδώ μιλάμε για ψυχές και όχι για αριθμούς – Το ΚΕΘΕΑ τελειώνει !!! Reviewed by Momizat on . Φυσικά και δεν μπορείτε να καταλάβετε τι σημαίνει θεραπευτική κοινότητα στο ΚΕΘΕΑ. Φυσικά και δεν αντιλαμβάνονται τα χάμπουργκεροαναθρεμενα μυαλά σας τι σημαίνε Φυσικά και δεν μπορείτε να καταλάβετε τι σημαίνει θεραπευτική κοινότητα στο ΚΕΘΕΑ. Φυσικά και δεν αντιλαμβάνονται τα χάμπουργκεροαναθρεμενα μυαλά σας τι σημαίνε Rating: 0

Εδώ μιλάμε για ψυχές και όχι για αριθμούς – Το ΚΕΘΕΑ τελειώνει !!!

Εδώ μιλάμε για ψυχές και όχι για αριθμούς – Το ΚΕΘΕΑ τελειώνει !!!

Φυσικά και δεν μπορείτε να καταλάβετε τι σημαίνει θεραπευτική κοινότητα στο ΚΕΘΕΑ.

Φυσικά και δεν αντιλαμβάνονται τα χάμπουργκεροαναθρεμενα μυαλά σας τι σημαίνει ένα σώμα να μπαίνει μαραζωμενο μέσα σε μια κοινότητα και να ανθίζει μέρα με την μέρα.

Αλίμονο αν μπορούσατε να νιώσετε πως ένα “καμμένο” μυαλό λεπτό το λεπτό μέρα με την μέρα γνωρίζει ανάσταση.”Κύριοι” η απεξάρτηση δεν είναι στην ουσία.

Η απεξάρτηση είναι στις συμπεριφορές !!!Και πιστέψτε με έχετε τις ίδιες με τον τελευταίο χρήστη στο παγκάκι.

Είστε ψεύτες, “πίνετε”εξουσία και βάζετε και την μάνα σας στο κουτάλι για την καρέκλα.Χρειάζεστε άμεση απεξάρτηση από τις συμπεριφορές σας..ΑΜΕΣΗ !!!!!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΜΌΡΦΩΤΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΈΣ ΚΟΙΝΌΤΗΤΕΣ !!!!!!Δεν μιλάω εκ μέρους των εργαζομένων.Μιλάω εκ μέρους του κάθε χρήστη που βρήκε εκεί την ΙΘΑΚΗ του.

Της κάθε οικογένειας που έχει θέμα χρήσης του κάθε γονιού του κάθε αδερφού του κάθε ζευγαριού !!!!!

Αφήστε κάτι όρθιο από τα κομματικά σας κόλπα.

ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΡΙΘΜΟΥΣ !!!!

Γρηγορης Ζαγορας

Απάντηση στο προσχέδιο νόμου που κατέθεσε για διαβούλευση η Ομάδα Εργασίας του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ για τον Οργανισμό ΚΕΘΕΑ, το οποίο πλήττει σφοδρά τη θεραπεία και το επιστημονικό έργο της Κοινότητας δίνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του, ο Σύλλογος σημειώνει:

Το 2019 η κυβέρνηση αντικατέστησε πραξικοπηματικά, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, το εκλεγμένο και άμισθο Διοικητικό του Συμβούλιο με ένα κομματικά διορισμένο. Ενάμιση περίπου χρόνο μετά, μια επιτροπή, ορισμένη από το νέο ΔΣ, επιχειρεί να ολοκληρώσει το πραξικόπημα, καταρτίζοντας σχέδιο νόμου που μετατρέπει το ΚΕΘΕΑ σε γραφειοκρατικό μόρφωμα, περικόπτει ανεξήγητα τη θεραπευτική και επιστημονική του εμβέλεια, υπονομεύει την αποτελεσματικότητά του και υποβαθμίζει τον ρόλο των εργαζομένων. Το μόνο που μένει είναι να αλλάξει και το όνομα:

Συρρικνώνει θεραπευτικά και επιστημονικά το ΚΕΘΕΑ, μειώνοντας κατά το ένα τρίτο τις μονάδες πρώτης γραμμής μέσω συγχωνεύσεων ενώ ενισχύει τη γραφειοκρατία και τον συγκεντρωτισμό, διογκώνοντας τις κεντρικές και διοικητικές του υπηρεσίες.

Εξαφανίζει τις Θεραπευτικές Κοινότητες, και καταργεί τις επωνυμίες των προγραμμάτων απεξάρτησης που είναι η ταυτότητα του ΚΕΘΕΑ την ώρα που ο οργανισμός προεδρεύει στην Ευρωπαϊκή και αντιπροεδρεύει στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Θεραπευτικών Κοινοτήτων.

Δεν παρέχει καμία αιτιολόγηση ή τεκμηρίωση για τη σκοπιμότητα, τα κριτήρια και τη στόχευση των αλλαγών και πώς αυτές υπηρετούν τη Δημόσια Υγεία.
Μετατρέπει το ΔΣ του ΚΕΘΕΑ από άμισθο σε έμμισθο, σφραγίζοντας τη μετάβαση από ένα αιρετό συμβούλιο εθελοντών σε ένα κομματικά ελεγχόμενο συμβούλιο το οποίο θα επιβαρύνει οικονομικά τον οργανισμό, σε αντίθεση με τις δηλώσεις σε όλους τους τόνους που θυμόμαστε την περίοδο της ΠΝΠ.

Καταργεί όλα τα συλλογικά όργανα που είχε το ΚΕΘΕΑ, εκτός από τη Γενική του Συνέλευση την οποία διατηρεί σε διακοσμητικό ρόλο και συγκεντρώνει όλες τις εξουσίες στο διορισμένο από την εκάστοτε κυβέρνηση ΔΣ, ενάντια στις διακηρύξεις της κυβέρνησης και του ίδιου του ΔΣ.

Καταρτίζει έναν κανονισμό εργασίας με πειθαρχικό και τιμωρητικό χαρακτήρα καταργώντας τις ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις.

Το σχέδιο νόμου της διοίκησης αλλάζει τον χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ και πλήττει σφοδρά τη θεραπεία και το επιστημονικό του έργο σε μια στιγμή που οι ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, φουντώνουν. Παρουσιάζεται για προσχηματική, fast track, διαβούλευση, μετά ενάμιση χρόνο συστηματικής αγνόησης των προτάσεων των εργαζομένων και του Συλλόγου τους για βελτίωση της λειτουργίας του οργανισμού στο πλαίσιο του διαλόγου για Συλλογική Σύμβαση, στον οποίο η νέα διοίκηση αρνήθηκε να προσέλθει.

Γνωρίζει άραγε ο Υπουργός Υγείας ότι οι προθέσεις και οι προτάσεις της επιτροπής έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα εκείνος διαβεβαίωνε δημοσίως περί άμισθου ΔΣ, ενίσχυσης του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ και διαφύλαξης της θεραπευτικής του πρότασης και του επιστημονικού του έργου;
Αντιλαμβάνεται ότι εάν εφαρμοστούν οι προτάσεις της επιτροπής αποδυναμώνεται δραστικά το μεγαλύτερο τμήμα του δημόσιου, δωρεάν συστήματος απεξάρτησης της χώρας;

Το προσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί και να συγκληθεί η Γενική Συνέλευση του ΚΕΘΕΑ, το μόνο αρμόδιο όργανο -σύμφωνα με όσα προβλέπει η ίδια η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου- για τη συζήτηση και απόφαση επί ενός τόσο σοβαρού θέματος, όπως είναι οι αλλαγές στη θεραπευτική, επιστημονική και οργανωτική λειτουργία του ΚΕΘΕΑ που το καθιστούν αγνώριστο.

Σχόλια (1)

  • chris

    Κομματικά διορισμένος πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ , ο τρικαλινός ψυχίατρος κ.Λιαπης . Αδίστακτοι και επικίνδυνοι εις βάρος του λαού . Η ιδιωτικοποίηση της υγείας είναι πρώτη στο πρόγραμμα του Κούλη , των επιχειρηματιών και των Ευρωπαίων εταίρων ! Ας αντιδράσουμε άμεσα γιατί αυτοί δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο !

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή