"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.3 C
Trikala

Θεσσαλία: Πότε θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς κτηνοτρόφους

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το δεύτερο 15μερο του Ιουνίου αναμένεται να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας.

Επίσης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης κατά τη συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία κτηνοτροφικών συλλόγων και κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι πληρωμές για τις κοινοτικές ενισχύσεις και τις συνδεδεμένες σχεδιάζονται από το ΥπΑΑΤ να πραγματοποιηθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Τα καίρια προβλήματα που αφορούν τον κτηνοτροφικό κλάδο και προβληματίζουν πολλούς κτηνοτρόφους, έθεσε από τη πλευρά της η Ομοσπονδία, επισημαίνοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η μη καταβολή ακόμα των κοινοτικών ενισχύσεων που έπρεπε να είχαν καταβληθεί μέχρι τέλους του 2023. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα – όπως επισημάνθηκε – οι κτηνοτρόφοι να έχουν πρόβλημα τόσο με το τάισμα των κοπαδιών όσο και την οικονομική επιβίωσή τους.

Επίσης, τέθηκε το θέμα των αποζημιώσεων των κτηνοτρόφων για ζωοτροφές, εξοπλισμό και άλλα που στην θεομηνία Daniel υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή και οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Ανησυχία για μέτρο 5.2 και ελέγχους

Οι κτηνοτρόφοι κατέθεσαν επίσης έντονους προβληματισμούς για τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με το μέτρο 5.2, εκφράζοντας την ανησυχία τους ότι δεν θα υλοποιηθεί. Από την πλευρά του ο υφυπουργός ζήτησε τις προτάσεις της Ομοσπονδίας για το μέτρο τις οποίες θα καταθέσουν τις επόμενες μέρες.

Τέλος συζητήθηκε το θέμα των ελέγχων τόσο στην φέτα όσο και στα αμνοερίφια κατά την τρέχουσα περίοδο του Πάσχα και τα προβλήματα που υπάρχουν από την έλλειψη κτηνιάτρων. Υπήρξε έντονη επισήμανση στον υφυπουργό ότι η υπομονή του κτηνοτροφικού κόσμου έχει εξαντληθεί και η άμεση λύση των προβλημάτων αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωση του κλάδου.

Από την πλευρά του ο κ. Κελέτσης, τόνισε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται τόσο στην φέτα όσο και στα αμνοερίφια.

Στην συνάντηση εκ μέρους της Ομοσπονδίας παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Δημήτρης Μπαλούκας, ο αντιπρόεδρος της επαρχίας Ελασσόνας Γιάννης Κουκόλης τα μέλη Νίκος Παλάσκας και Γιάννης Μπαρδανίκας και ο τεχνικός σύμβουλος Γιάννης Κόκουρας.

Headlines

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το χρήμα θα πέσει την Τετάρτη στις 15 Μαΐου. Τελειωμένο, κλείδωσε που λένε.
    Μίλησα και σήμερα με τον Αντώνη στη λαϊκή, αυτόν που θεωρεί έξυπνο πουλί το Μητσοτάκη.
    ΥΓ. Τελικά, είναι μεγάλη υπόθεση η πίστις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης