Εκδηλώσεις κατά της παχυσαρκίας Reviewed by Momizat on . Σε μια προσπάθεια να μειωθεί το πρόβλημα και να αλλάξει ο τρόπος ζωής των μαθητών, το Υπουργείο Παιδείας καλεί τα σχολεία να πραγματοποιήσουν ομιλίες και δραστη Σε μια προσπάθεια να μειωθεί το πρόβλημα και να αλλάξει ο τρόπος ζωής των μαθητών, το Υπουργείο Παιδείας καλεί τα σχολεία να πραγματοποιήσουν ομιλίες και δραστη Rating: 0

Εκδηλώσεις κατά της παχυσαρκίας

Εκδηλώσεις κατά της παχυσαρκίας

Σε μια προσπάθεια να μειωθεί το πρόβλημα και να αλλάξει ο τρόπος ζωής των μαθητών, το Υπουργείο Παιδείας καλεί τα σχολεία να πραγματοποιήσουν ομιλίες και δραστηριότητες σχετικά με τις Διατροφικές Συνήθειες και την Πρόληψη της Παχυσαρκίας. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικό Σχολείο.

Οι ομιλίες θα διεξαχθούν σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Αγωγής Υγείας και Σχολικών Δραστηριοτήτων, τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Υγείας, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και τους εκπαιδευτικούς Οικιακής Οικονομίας ΠΕ 15. Επιπλέον, θα υλοποιηθούν δράσεις που σχετίζονται με την παχυσαρκία και ανάλογα με την ηλικία των μαθητών θα αφορούν στη δημιουργία κολάζ, βίντεο ή κόμικς, στη συγγραφή λογοτεχνικού κειμένου ή ποιήματος, στην παρουσίαση θεατρικού δρώμενου, σε εκδηλώσεις στο χώρο του σχολείου κ.α.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας , με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παχυσαρκίας στις 24 Οκτωβρίου, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση, σχετικά με την παιδική παχυσαρκία.

Σχετικά με τα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής έρευνας που διεξήχθη πριν λίγους μήνες ένα στα δύο Ελληνόπουλα (μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 10-12 ετών) αντιμετωπίζει πρόβλημα βάρους . Περίπου το 20% των Ελλήνων αυτής της ηλικίας έχει πρόβλημα παχυσαρκίας, ενώ ένα 30% επιπλέον είναι υπέρβαρο.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πώς όσο αυξάνεται η οικονομική και κοινωνική κρίση στην χώρα μας, τόσο αυξάνονται αντί να μειώνονται τα ποσοστά των υπέρβαρων ανήλικων.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο τρόπος να μειωθεί το πρόβλημα είναι το σπιτικό φαγητό και η διακοπή κακών συνηθειών, δεδομένου ότι τα παιδιά έχουν την τάση να μιμούνται τους γονείς τους, για αυτό πρέπει να αποφεύγουν οι γονείς να καταναλώνουν junk food μπροστά στην τηλεόραση.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή