"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

27.5 C
Trikala

Εκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής στο ΑΝΑΝΤΙ

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Η Εκθεση Ζωγραφικής και Γλυπτικής εγκαινιάζεται στο ξενοδοχείο ΑΝΑΝΤΙ cityresort την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 στις 12.00 το μεσημέρι.

 

 

Ελεάννα Μαρτίνου – Ζωγραφική

«Intercities» είναι oτίτλος της έκθεσης της Ελεάννας Μαρτίνου. Το πεδίο έρευνας στη δουλειά της παραμένει το δίκτυο. Μέσα από διαστρωματώσεις χρώματος και υλικών δημιουργείται το ίχνος που συνδέει άγνωστους ταξιδιώτες και προορισμούς. Το αστικό σύμπλεγμα μεταφράζεται σε ήχους που απεικονίζονται σε χρωματισμένες επάλληλες γραμμές και επιφάνειες. Η περιπλάνηση καταγράφεται δομώντας ένα χώρο, άλλοτε με κατασκευές τριών διαστάσεων, άλλοτε με ζωγραφική και άλλοτε με ψηφιακά μέσα.

 

Φώτης Ραφτόπουλος – Γλυπτική

OΦώτης Ραφτόπουλος με τίτλο «Γλυπτική» παρουσιάζει μιά σειρά γλυπτών μικρών κυρίως διαστάσεων και διαφορετικών υλικών και τεχνικών (επίπεδες επιφάνειες κομμένες με λέιζερ και τρισδιάστατες εκτυπώσεις).

Στην πρώτη ομάδα χρησιμοποιούνται επίπεδες επιφάνειες (μέταλλο και πλέξιγκλας) που η ανάπτυξή τους – ενίοτε χρονική, όπως το πέταγμα πουλιών – δημιουργεί χώρο και κατα συνέπεια γλυπτικούς όγκους.

Για την δεύτερη ομάδα επιστρατεύει την τεχνική της τρισδιάστατης εκτύπωσης.Τα γλυπτά έχουν έντονα βιομορφικό χαρακτήρα. Ο χαρακτήρας τους αυτός είναι «οργανικός» με την φιλολογική του σημασία, δηλαδή η μορφή είναι εγγενής στο υλικό και αναπτύσσεται εκ των έσω διερευνώντας τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών. Η διαλεκτική σχέση μεταξύ υλικού και μορφής και η χρήση των νέων τεχνολογιών και υλικών αποτελούν το πεδίο έρευνας και τον πυρήνα της προβληματικής της παρούσας δουλειάς του καλλιτέχνη.

Πρόκειται για μια φωτεινή αισθητική κατάφαση σε σκοτεινούς καιρούς.

Κύριλλος Σαρρής

 

Εγκαίνια :Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 στις 12.00 το μεσημέρι στο ΑΝΑΝΤΙcityresort

Διάρκεια: Εως 31 Ιανουαρίου 2015

Οργάνωση-Επικοινωνία: Bάσω Μπαταγιάννη

vbatag@otenet.gr   κιν.6944757560

 

Μέρος των εσόδων από την πώληση των έργων θα δοθεί στο Παράρτημα Αστέγων του Δήμου Τρικκαίων.
Ποιοι είναι

Ο Φώτης Ραφτόπουλος σπούδασε αρχικά Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κι εν συνεχεία Γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνώνμε καθηγητή τον Θεόδωρο Παπαγιάννη. Ακολούθως έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο από το Πρόγραμμα ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΕΧΝΗΣ της ΑΣΚΤ.

Εργάζεται κατά κύριο λόγο με νέα μέσα και υλικά, προτυποποιώντας τα προσχέδια με ψηφιακή επεξεργασία (3DModeling).

Έργα του έχουν στηθεί στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Εθνικής Τράπεζας στη Γλυφάδα, στον Σταθμό Νέας Ιωνίας του ΗΣΑΠ ,έχει συμμετάσχει σε πληθώρα εκθέσεων και συμποσίων Γλυπτικής όπως: ProjectDUST–Artbgroup–στο Βέλγιο/Ιρλανδία/Ολλανδία2003 και Αθήνα/Βόλος 2004και E-DAYS: BatagianniGallery 2012 , VirtualImagesandReality, Πανεπιστήμιο Αθηνών 2005. 3rd International Student Triennale, Κωνσταντινούπολη 2003, ARTIO Gallery, Αθήνα 2003, GLORIA Gallery, Λευκωσία 2002, International Sculpture Symposium of Cyprus 1999, International Sculpture Symposium of Delphi 1977.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

 

 

 

Η Ελεάννα Μαρτίνου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981 όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε ζωγραφική από το 2000 έως το 2006 στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Το 2009 τελείωσε το μεταπτυχιακό εικαστικών τεχνών της ΑΣΚΤ στην Αθήνα. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει εργαστεί για σκηνικά θεάτρου και εικονογράφηση βιβλίων. Ατομικές εκθέσεις: 2013 Facescapes, Εκδόσεις Γαβριηλίδης, Αθήνα | 2012 Radar, Batagiannigallery, Αθήνα | 2010 FutureCitiesFuture, Apothekegallery, Λευκωσία. Έργα της ανήκουν, σε ιδιωτικές και Δημόσιες συλλογές .Πεδίο έρευνας παραμένει το δίκτυο.

FOTIS RAFTOPOYLOS 007 _GK02390 _GK02444 -FOTIS RAFTOPOYLOS 40εκ 40εκ Ελεάννα Μαρτίνου 40εκ 40εκ Ελεάννα Μαρτίνου 1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης