“Ενεργειακό Ελντοράντο” ο Τρικαλινός κάμπος – Περισσότερες από 100 οι αιτήσεις για φωτοβολταϊκά πάρκα Reviewed by Momizat on . Έξαρση κατάθεσης προτάσεων αδειοδότησης και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στο Νομό Τρικάλων. Τα αιτήματα κατατίθενται απ Έξαρση κατάθεσης προτάσεων αδειοδότησης και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στο Νομό Τρικάλων. Τα αιτήματα κατατίθενται απ Rating: 0

“Ενεργειακό Ελντοράντο” ο Τρικαλινός κάμπος – Περισσότερες από 100 οι αιτήσεις για φωτοβολταϊκά πάρκα

“Ενεργειακό Ελντοράντο” ο Τρικαλινός κάμπος – Περισσότερες από 100 οι αιτήσεις για φωτοβολταϊκά πάρκα

Έξαρση κατάθεσης προτάσεων αδειοδότησης και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στο Νομό Τρικάλων.

Τα αιτήματα κατατίθενται από φυσικά πρόσωπα, αγρότες, εταιρείες και Ενεργειακές Κοινότητες στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων ζητώντας κατ΄αρχήν την περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Ήδη μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί περισσότερες από 100 αιτήσεις. Σύμφωνα με την μελετούμενη δραστηριότητα, ως επι το πλείστον είναι της τάξης των 500 kw ανά επένδυση.

Το κάθε αίτημα συνεπάγεται από την πλευρά του επενδυτή, κατάθεσης εξειδικευμένης μελέτης, ύπαρξης αγροτεμαχίου επί του οποίου θα εγκατασταθεί ο σταθμός, που σε πολλές των περιπτώσεων μισθώνει μακροχρόνια ή αγοράζει, κατάθεσης του ποσού στον ΔΕΔΔΗΕ για την εξέταση φακέλου και εξασφάλισης χρηματοδότησης για την κατασκευή του σταθμού, μια δηλαδή αλληλουχία παραμέτρων που έχουν οικονομικό αντίκτυπο στον ενδιαφερόμενο.

Το ανησυχητικό της όλης κατάστασης είναι ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση ούτε για την τύχη των αιτήσεων , ούτε για το τι μέλλει γενέσθαι.

Σχόλια (3)

 • Anagnostis

  Εδω φαίνεται η υποκρισία των δήθεν οικολόγων…Κινητοποιήσεις για τα αιολικά στα βουνά, αλλά τίποτε αντίστοιχο για τα φωτοβολταϊκά σε γη υψηλής παραγωγικότητας!

  Απάντηση
 • Jim Riflevinegar

  Ας μας εξηγήσουν οι ειδικοί. Γιατί άραγε επιτρέπεται η τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών στην ¨χρυσή¨ γη της χώρας μας και όχι στα άπειρα πετροβούνια της που δεν φυτρώνει ούτε χορτάρι; Π.χ. γιατί δεν ενοικιάζει* σε επενδυτές το κράτος τα βουνά του …Πετρωτού( και όχι μόνον) με 1(ΕΝΑ) ευρώ το στρέμμα λόγου χάριν; Δεν αντιλαμβάνονται ότι την υπερ-εύφορη γη δεν την δεσμεύουμε, ακόμη και εάν δεν καλλιεργείται; Προσφάτως μιλούσα με έναν κατέχοντα των καλλιεργειών και μου ανέλυσε ότι, συμφέρει να σπείρεις-θερίσεις και να ζημιωθείς,από το να το εγκαταλείψεις. Η εύφορη Θεσσαλική γη, παράγει μόνη της τεράστια δένδρα, που η εξαγωγή τους μετά είναι δαπανηρότατη.
  *Αποφεύγονται έτσι ζητήματα ιδιοκτησίας.

  Απάντηση
  • Anagnostis

   Πολύ καλή εναλλακτική. Αλλά αν ανήκουν στους Δήμους πχ ή στο Δημόσιο αυτοί οι γυμνοί λόφοι, χρειάζονται διαδικασίες ετών και οι λαϊκιστές θα αρχίσουν πάλι να τα ΟΧΙ στη χρήση από το κεφάλαιο κτλ…

   Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή