Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τον Διαβήτη Reviewed by Momizat on . Με δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις, ξεκινούν από την Ομάδα Εθελοντών Δήμου Τρικκαίων οι θεματικές ενότητες για την Υγεία. Η έμφαση δίνεται στην περιφέρεια του Δήμου Με δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις, ξεκινούν από την Ομάδα Εθελοντών Δήμου Τρικκαίων οι θεματικές ενότητες για την Υγεία. Η έμφαση δίνεται στην περιφέρεια του Δήμου Rating: 0

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τον Διαβήτη

Diavitis

Με δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις, ξεκινούν από την Ομάδα Εθελοντών Δήμου Τρικκαίων οι θεματικές ενότητες για την Υγεία. Η έμφαση δίνεται στην περιφέρεια του Δήμου, για αυτό και οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν αρχικώς σε μικρό Κεφαλόβρυσο και Ρίζωμα. Ο τομέας Υγείας της Ομάδας, προγραμμάτισε την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων με θέμα «Διαβήτης και Υγεία» και με τη συμμετοχή τεσσάρων τρικαλινών επιστημόνων.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν:
– Τρίτη 26 Μαΐου 2015, ώρα 20:00, αμφιθέατρο διοικητηρίου Μικρού Κεφαλοβρύσου, δίπλα από το ΚΑΠΗ
– Πέμπτη 28 Μαΐου 2015, ώρα 20:00, Ρίζωμα αίθουσα τέως Δημαρχείου Παραληθαίων
Στόχος είναι σε αυτές τις (με ελεύθερη είσοδο) εκδηλώσεις, η όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών για την ασθένεια αυτή, ως ειδικότερος στόχος της προσπάθειας για προαγωγή – πρόληψη της υγείας και την ενημέρωση των δημοτών. Συγκεκριμένα, θα συζητηθούν τα εξής θέματα:

ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

1. Τι είναι ο Διαβήτης, ποια τα είδη του, συμπτωματολογία.
Διάγνωση, αντιμετώπιση, επιδημιολογικά στοιχεία, διατροφικές υποδείξεις, πότε χρήζει η χορήγηση ινσουλίνης, ποιος ο ρόλος του ιατρού.
Οικονόμου Κώστας, ειδικός ενδοκρινολόγος
2. Κλινικός έλεγχος, τι περιλαμβάνει, κάθε πότε πρέπει να γίνεται, επιδημιολογικά στοιχεία, διατροφικές προτάσεις.
Χήρας Θεόδωρος, βιοπαθολόγος – μικροβιολόγος
3. Ποια η πρόταση της Φυτοθεραπείας και της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής πάνω στη νόσο, πού αποσκοπεί, ποια η αποτελεσματικότητά της, ποια η συμβολή της κλασσικής ομοιοπαθητικής στην πρόληψη της πάθησης και στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, βότανα που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πάθησης.
Τσιούτσιας Βασίλης, φαρμακοποιός
4. Ψυχολογική υποστήριξη στα άτομα με διαβήτη Τύπου 1 και Τύπου2 και στην οικογένειά τους. Ψυχικό υπόβαθρο της νόσου – Αντιμετώπιση
Λαμπρινή Οικονόμου, ψυχολόγος

Οι ομιλίες συνολικά θα έχουν διάρκεια 45-60 λεπτά. Θα ακολουθούν ερωτήσεις και θα διεξάγεται συζήτηση επί των αποριών του κοινού.
Θα ακολουθήσει η επανάληψη της ενημερωτικής εκδήλωσης σε άλλα χωριά του Δήμου Τρικκαίων.

Από το γραφείο Τύπου

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή