Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας Reviewed by Momizat on . Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αναστήλωσης στο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, τεσσεράμισι χρόνια μετά την κατάρρευσή του. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμ Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αναστήλωσης στο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, τεσσεράμισι χρόνια μετά την κατάρρευσή του. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμ Rating: 0

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αναστήλωσης στο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, τεσσεράμισι χρόνια μετά την κατάρρευσή του. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα τον Φεβρουάριο του 2020 αναμένεται να γίνει η παράδοσή του. Το εργοτάξιο επιθεώρησε  τις προηγούμενες μέρες ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης ο οποίος είδε από κοντά την εξέλιξη των εργασιών.

Πρόκειται για την πρώτη αναστήλωση στην Ελλάδα τέτοιας κλίμακας, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την επιστημονική κοινότητα του τόπου. Οι μάστορες συνεχίζουν τις εργασίες κτισίματος του μικρού τόξου μεταξύ μεσόβαθρου και ανατολικού ακρόβαθρου ενώ συνεχίζονται και οι εργασίες διαμόρφωσης, ανακαίνισης και αποκατάστασης του δυτικού βάθρου. Το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθεί και  ο μεταλλότυπος (καλούπι) του κεντρικού τόξου.

gefyri_tis_artas2.jpg

Πηγή Φωτογραφιών: Μιχαήλ Πανταζής

gefyri_tis_artas3.jpg
gefyri_tis_artas4.jpg
gefyri_tis_artas5.jpg

πηγη ΕΘΝΟΣ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή