Επέστρεψαν στο Δήμο Τρικκαίων οι Δημοτικοί Αστυνομικοί Reviewed by Momizat on . Με πρώτο και κύριο μέλημα, τη διαφύλαξη των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Τρικκαίων, το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας επανήλθε στις τάξεις των υπηρεσιών του Με πρώτο και κύριο μέλημα, τη διαφύλαξη των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Τρικκαίων, το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας επανήλθε στις τάξεις των υπηρεσιών του Rating: 0

Επέστρεψαν στο Δήμο Τρικκαίων οι Δημοτικοί Αστυνομικοί

dimotiki astynomia

Με πρώτο και κύριο μέλημα, τη διαφύλαξη των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Τρικκαίων, το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας επανήλθε στις τάξεις των υπηρεσιών του Δήμου. Μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης για επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, 12 υπάλληλοι από το πρωί της `1η Ιουλίου 2015 ανέλαβαν υπηρεσία. Επισκέφθηκαν, δε, τον Δήμαρχο Τρικκαίων στο γραφείο του, καθώς δόθηκαν οι πρώτες κατευθυντήριες γραμμές για το έργο τους.

Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, μετά τις ευχές και το καλωσόρισμα, αφού υπενθύμισε ότι υφίσταντο δυσλειτουργίες στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων της υπηρεσίας, με σαφήνεια ανέφερε και ότι φάνηκε η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας.

Έτσι, τόνισε ότι σε επίπεδο οργάνωσης, απαιτείται η τάχιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα, προκειμένου να ξεκινήσει το έργο των υπαλλήλων για την πόλη. Συγκεκριμένα, όπως με μεγάλη έμφαση σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου, προέχει η προστασία του κοινόχρηστου χώρου στα όρια του Δήμου. Δυστυχώς, ανέφερε, η πόλη παρέμεινε ανοχύρωτη σε όσους πίστευαν ότι είναι προέκταση του καταστήματός τους.

Οπότε, για τον λόγο αυτόν, οι δημοτικοί αστυνομικοί θα ασχοληθούν με την τήρηση των κανόνων και νόμων που αφορούν στους κοινόχρηστους χώρους, σε δύο φάσεις. Στην πρώτη, θα γίνονται προειδοποιήσεις και θα διανέμονται φυλλάδια, προκειμένου να επανέλθει η νομιμότητα. Σε δεύτερη φάση και μόνο αν δεν έχει υπάρξει συμμόρφωση με τους κανόνες σεβασμού των συμπολιτών και των δημόσιων χώρων, θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός σε δύο βάρδιες, το πρωί και το απόγευμα, έχοντας ως αντικείμενο την εφαρμογή των νόμιμων διατάξεων για όλους τους πολίτες και με γνώμονα την προστασία των κοινόχρηστων χώρων.

Από το γραφείο Τύπου

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή