Επίθεση Τραμπ στους δικαστές: «Κινδυνεύουν οι ΗΠΑ με τις αποφάσεις σας για το άσυλο» Reviewed by Momizat on . Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παραβίασε σήμερα την πολιτική εκεχειρία που κηρύσσεται παραδοσιακά την περίοδο των Ευχαριστιών και καταφέρθηκε εναντίον των δι Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παραβίασε σήμερα την πολιτική εκεχειρία που κηρύσσεται παραδοσιακά την περίοδο των Ευχαριστιών και καταφέρθηκε εναντίον των δι Rating: 0

Επίθεση Τραμπ στους δικαστές: «Κινδυνεύουν οι ΗΠΑ με τις αποφάσεις σας για το άσυλο»

Επίθεση Τραμπ στους δικαστές: «Κινδυνεύουν οι ΗΠΑ με τις αποφάσεις σας για το άσυλο»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παραβίασε σήμερα την πολιτική εκεχειρία που κηρύσσεται παραδοσιακά την περίοδο των Ευχαριστιών και καταφέρθηκε εναντίον των δικαστών, τους οποίους κατηγόρησε ότι θέτουν σε κίνδυνο τις ΗΠΑ με τις αποφάσεις που λαμβάνουν για τη μεταναστευτική πολιτική. Τρεις ημέρες μετά την απόφαση που έλαβε ένας δικαστής από την Καλιφόρνια, ο οποίος ανέστειλε το διάταγμα Τραμπ, που επέτρεπε την αυτόματη απόρριψη των αιτημάτων για χορήγηση ασύλου από πρόσωπα που διέσχισαν παράνομα τα σύνορα, η οργή του προέδρου των ΗΠΑ δεν φαίνεται πως καταλάγιασε.

«Είναι κάτι το φοβερό όταν οι δικαστές αναμειγνύονται στην προστασία της χώρας, όταν σας λένε πώς να προστατεύετε τα σύνορά σας. Είναι ντροπή» είπε ο Ρεπουμπλικάνος από την κατοικία του στο Μαρ α Λάγκο, στη Φλόριντα, όπου πέρασε σήμερα την ημέρα των Ευχαριστιών, μια γιορτή, που υποτίθεται ότι φέρνει την εθνική συναίνεση. Ενώπιον δημοσιογράφων, ο Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε με Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη για να τους ευχηθεί χρόνια πολλά.

Κατόπιν μίλησε για το διάταγμά του, η ισχύς του οποίου ανεστάλη τη Δευτέρα από την αμερικανική δικαιοσύνη. Την αναστολή αυτή χαρακτήρισε σήμερα «αγκάθι στο πόδι», τροφοδοτώντας τη διαμάχη του με τον πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς. «Ο δικαστής Ρόμπερτς μπορεί να λέει ό,τι θέλει όμως το 9ο δικαστήριο είναι μια ολοκληρωτική καταστροφή» έγραψε νωρίς το πρωί στο Twitter σε βάρος του δικαστηρίου, όπου εντάσσεται ο δικαστής που μπλόκαρε το διάταγμά του, τον οποίο κατηγόρησε ότι είναι υποστηρικτής του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή