"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

26.2 C
Trikala

Η αλήθεια είναι μία και πανάρχαιη:Δικό σου είναι αυτό που μπορείς να προστατεύσεις

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σχετικά με τη συζήτηση του Δ.Σ Τρικκαίων, την απογοητευτική κατά τη γνώμη μου στάση του Δημάρχου, τα ανακριβή στοιχεία που επικαλέστηκε, την άποψη που διατύπωσε ότι Ναι πρέπει να γίνουν αιολικά στην Πίνδο και την τελική απόφαση να παραβλέψει την αντίθεση στα αιολικά της πλειοψηφίας των παρευρισκομένων στην αίθουσα και να προχωρήσει σε δημιουργία επιτροπής με στόχο την επίλυση του ενεργειακού όλης της χώρας(!) και της Μεσοχώρας, θα ήθελα να μοιραστώ με τα μέλη του Δικτύου το παρακάτω σχόλιο που αποτελεί την προσωπική μου άποψη και οπτική:

Η πορεία ενός τόπου δεν καθορίζεται από ευκαιριακά συμφέροντα και ανεπαρκείς ηγεσίες. Περιλαμβάνεται στις θυσίες των προγόνων μας, στο παρόν το δικό μας και στο μέλλον αυτών που έρχονται. Τον Ασπροπόταμο μπορούν να τον ισοπεδώσουν μουλντόζες εργολάβων μόνο αν ηττηθούμε στον αγώνα, ουδείς μπορεί να τον παραχωρήσει μέσα από διαπραγματεύσεις σε επι(ν)τροπές αν εμείς αντισταθούμε ενεργά.

Έτσι, καμία Ε.Ε, καμία κυβέρνηση, καμία δημοτική αρχή δεν μπορεί να αποφανθεί αν επιτρέπεται μεθαύριο τα παιδιά μας να απολαμβάνουν το παρθένο φυσικό περιβάλλον και αν τα δάση με τους θρύλους στα οποία μεγαλώσαμε εμείς θα αποτελούν προίκα των δικών τους παιδιών, ή θα ανήκουν σε κάποια ιδιωτική εταιρεία που εγκατέστησε ανεμογεννήτριες.

Η αλήθεια είναι μία και πανάρχαιη:

Δικό σου είναι αυτό που μπορείς να προστατεύσεις.

Τον Ασπροπόταμο τον γνωρίσαμε εμείς παρθένο δάσος επειδή τον διεκδίκησαν και τον προστάτεψαν από εχθρούς και κατακτητές οι παπούδες μας και θα τον γνωρίσουν έτσι και τα εγγόνια μας επειδή θα τον προστατέψουμε εμείς.

Eλίνα Κρομμύδα

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θα τον καταστρέψει η κλιματική αλλαγή και τον Ασπροπόταμο, λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου, μια και όλοι δηλώνουν υποκριτικά υπέρ των ΑΠΕ μέχρι να εγκαταστοθούν στην περιοχή τους. Να δούμε τότε τι θα έχει να πει η επόμενη γενιά, για τους υποκριτές “οικολόγους” της δικής μας γενιάς.

 2. Δυστυχώς, υπάρχουν κάποια κλειστά μυαλά, όπως οι κύριοι Anagnostis και Trikalinos, συχνοί σχολιαστές των άρθρων εδώ, που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ψάξουν τα επιστημονικά στοιχεία κατα της εγκατάστασης των αιολικών, που αποδεικνύουν πως συντελείται ένα οικολογικό ΕΓΚΛΗΜΑ στον Ασπροπόταμο, στα Άγραφα και αλλου, και το κυριότερο χωρις να έχουν απόδοση ενέργειας.

 3. Το γνωστό παραμύθι της ΜΚΟ Greenpeace θα τον καταστρέψει η κλιματική αλλαγή τον Ασπροποτάμο οπότε ας τον ισοπεδωσουμε με τις μπουλντόζες.

  • Ακροδεξιοί Λαϊκιστές τύπου Trump και ακροαριστεροί, είναι αρνητές του φαινομένου του θερμοκηπίου. Αυτό φανερώνει πολλά για τις θέσεις τους…

  • Δεν είναι αμέτρητες οι εκτάσεις που χρειάζεται να υλοτομηθούν για να γίνει ένας δασικός δρόμος, και η συγκριτική ποσότητα CO2 που εξοικονομείται από τις ΑΠΕ, είναι μέρος των μελετών. Αυτά για ¨αμέτρητες¨ τα λένε οι λαϊκιστές για να παραπλανήσουν τον κόσμο.

 4. Anagnostis
  Στο όνομα της κλιματικής αλλαγής γίνονται τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά εγκλήματα. Όπως παλιά στο όνομα του Χριστού και γενικά των θρησκειών γινόταν τα μεγαλύτερα εγκλήματα. Με άλλοθι την κλιματική αλλαγή ισοπεδώνουμε περιοχές και δικαιολογούνται τα πάντα. Είναι άλλο πράγμα η κλιματική αλλαγή και άλλο η καταστροφή και μόλυνση του περιβάλλοντος. Ενώ όλοι μιλούν για την κλιματική αλλαγή κάνεις δεν ασχολείται με την καταστροφή του περιβάλλοντος. Έτσι όπως πάμε θα πετύχει η εγχείρηση αλλά θα πεθάνει ο ασθενής.

 5. Κύριε Anagnostis, η λογική σας είναι όμοια με αυτήν των Αμερικανών που κάνουν πολεμικη επέμβαση σε μια χώρα, στο όνομα της ειρήνης και της ευημερίας και όχι για να καταλήστευουν τον πλούτο της. Κατ’ αντιστοιχία, λεηλατούν τα δάση για να κερδίσουν οι εταιρείες, στο όνομα της κλιματικής αλλαγής. Αναφέρεστε γενικά και αόριστα σε μελέτες. Η έμμονη σας αυτή δείχνει ξεκάθαρα ότι έχετε άμεσο συμφέρον και όφελος από αυτή την δραστηριότητα, που εκτός από καταστροφική είναι και ανούσια καθότι δεν αποδίδει ενέργεια

 6. Οι εμμονές μερικών για παγκόσμιες συνωμοσιολογίες σχετικές με άρνηση κλιματικής αλλαγής, προκλητής πανδημίας COVID19, και άλλα που ¨μας ψεκάζουν” , εμπίπτουν στον τομέα της ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης