Η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων έδωσε το παρών σε ιστορικές και θρησκευτικούς εορτασμούς Reviewed by Momizat on .  Τη δική της μουσική συμμετοχή σε ιστορικούς και θρησκευτικούς εορτασμούς έδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων συνεχίζοντας έτσι τη μακρά ιστορική παρουσία στα  Τη δική της μουσική συμμετοχή σε ιστορικούς και θρησκευτικούς εορτασμούς έδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων συνεχίζοντας έτσι τη μακρά ιστορική παρουσία στα Rating: 0

Η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων έδωσε το παρών σε ιστορικές και θρησκευτικούς εορτασμούς

Η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων   έδωσε το παρών σε ιστορικές και θρησκευτικούς εορτασμούς

 Τη δική της μουσική συμμετοχή σε ιστορικούς και θρησκευτικούς εορτασμούς έδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων συνεχίζοντας έτσι τη μακρά ιστορική παρουσία στα πολιτιστικά και γενικότερα κοινωνικά δρώμενα του τόπου.

Η μπάντα με επικεφαλής την κ. Μαίρη Μητσοπούλου συμμετείχε στα Ελευθέρια των Τρικάλων στις 24 Αυγούστου 2014, στην Ημέρα Εθνική Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στις 14 Σεπτεμβρίου 2014 και στην Λιτάνευση της Τιμίας Κάρας Αγίου Βησσαρίωνα στην Πύλη Τρικάλων στις 15 Σεπτεμβρίου 2014.

Το τελευταίο διάστημα σημειώνεται μεγάλο ενδιαφέρον για την φιλαρμονική κυρίως από νέα παιδιά που με βάση την αγάπη και τον ζήλο για την μουσική έρχονται στην φιλαρμονική και διδάσκονται δωρεάν μαθήματα τόσο θεωρητικών όσο και πνευστών – κρουστών οργάνων.

Σήμερα η φιλαρμονική αποτελεί μια μικρή κοιτίδα πολιτισμού στην τοπική κοινωνία των Τρικάλων προάγει και αναβαθμίζει την μουσική παιδεία και αποτελεί το κατώφλι για την επαγγελματική ενασχόληση με τη μουσική σε νέους που θέλουν να σταδιοδρομήσουν πάνω στο αντικείμενο αυτό. Παράλληλα, βέβαια, στόχος της είναι να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο μουσικό σύνολο που θα φέρνει σε πέρας όλες τις καλλιτεχνικές και κοινωνικές εκδηλώσεις τόσο εντός όσο και εκτός νομού.

Η φιλαρμονική αποτελεί ενεργό τομέα του Τμήματος Πολιτισμού-Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας –Πολιτισμού – Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων και στεγάζεται επί της οδού Στρ. Σαράφη στη Δωροθέα Σχολή. Στον ίδιο χώρο του κτηρίου λειτουργεί «Τμήμα συλλογής αντικειμένων, εντύπων, αρχείων και πάσης φύσεως ντοκουμέντων της Δημοτικής Φιλαρμονικής» το οποίο αποτελεί το πρώτο θεσμοθετημένο βήμα που διασώζει, τεκμηριώνει και διαφυλάτει υλικό, ντοκουμέντα και αρχεία της Δ.Φ.Τ. και προβάλλει την ιστορία της.

filarmonikh-elefth1Vissarionas-filarmnoki2Visasariona3

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή