"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

40.1 C
Trikala

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων συμμετέχει στο θεσμό “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων συμμετέχει στο εγχείρημα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τη φιλοξενία δύο εκδηλώσεων υψηλής ποιότητας, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί :

Σάββατο 5 και 6 Σεπτεμβρίου
Βυζαντινο Φρούριο – Τρίκαλα
«Ταξίδι στον χρόνο με τις μουσικές της Σμύρνης και του Πειραιά» με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου. Η καταξιωμένη ορχήστρα, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη, παρουσιάζει το φετινό καλοκαίρι δύο εξαιρετικά μουσικά προγράμματα. Σε κάθε πρόγραμμα συμμετέχουν 8 σολίστες της ορχήστρας και 4 ερμηνευτές. Το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στα Τρίκαλα έχει τίτλο: «Ταξίδι στον χρόνο με τις μουσικές της Σμύρνης και του Πειραιά». Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας επί σκηνής με τον Ανδρέα Κατσιγιάννη παρουσιάζει τραγούδια από την Σμύρνη του έρωτα και του πάθους έως την Πειραιώτικη σχολή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνθέσεις των: Γιοβάν Τσαούς, Κώστα Σκαρβέλη, Δημήτρη Σέμση, Ογδοντάκη (Γιάννη Δραγάτση), Παναγιώτη Τούντα, Πρόδρομου Τσαουσάκη, Σπύρου Περιστέρη, Μάρκου Βαμβακάρη, Βαγγέλη Παπάζογλου, Βασίλη Τσιτσάνη κ.ά.

Ώρα Έναρξης Παραστάσεων: 20:30 ώρα προσέλευσης: 20:00
Ωράριο λειτουργίας Βυζαντινού Κάστρου: 9:00-16:00

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου
Οθωμανικό Λουτρό Τρικάλων:
Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – Χορευτικά σόλι
Σόλο του Γιώργου Κοτσιφάκη

Ο χορός θα δώσει το δικό του ξεχωριστό στίγμα στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή χορευτών του Μπαλέτου της ΕΛΣ αλλά και του καταξιωμένου Γιώργου Κοτσιφάκη, σε μια σειρά από χορευτικά σόλι που θα παρουσιαστούν σε εσωτερικούς χώρους αρχαιολογικών μουσείων. Ως μια συνομιλία κίνησης και ακινησίας, οι χορευτές θα διηγηθούν καινούργιες ιστορίες πάνω σε χορογραφίες των ίδιων αλλά και των Ιωάννας Πορτόλου, Γιάννη Νικολαΐδη, Χρήστου Παπαδόπουλου και Κωνσταντίνου Ρήγου. Χορογραφία: Χρήστος Παπαδόπουλος. Τον συνοδεύει ο Ανδρέας Κατσιγιάννης στο σαντούρι

Ώρα Έναρξης παράστασης: 13.00 ώρα προσέλευσης: 12:30
Ωράριο λειτουργίας Οθωμανικού Λουτρού: 9:00-15:00

Χρήσιμες πληροφορίες για το κοινό:
 Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού. Η διάθεση των εισιτηρίων (δελτίων εισόδου) για τις εκδηλώσεις θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικού συστήματος προ-κράτησης στον διαδικτυακό τόπο https://digitalculture.gov.gr/. Για κάθε εκδήλωση θα υπάρχει ξεχωριστή ηλεκτρονική προ-κράτηση μέσω του συγκεκριμένου ιστοτόπου. Για την πραγματοποίηση της προ-κράτησης, ο θεατής θα συμπληρώνει το ονοματεπώνυμο και την ηλεκτρονική του διεύθυνση (e-mail) και ακολούθως θα αποστέλλεται σε αυτήν το προσωπικό δελτίο εισόδου του στον χώρο της εκδήλωσης.
 Από το σύνολο των διαθέσιμων θέσεων το 20% θα διατίθεται από τα γραφεία της ΕΦΑ Τρικάλων το πρωί της ημέρας της εκδήλωσης με τήρηση σειράς προτεραιότητας (τηλ. επικοινωνίας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων 2431076647), εφόσον δεν έχει καλυφθεί η πληρότητα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
 Οι θεατές κατά την προσέλευσή τους στο χώρο της παράστασης θα πρέπει να επιδεικνύουν τα δελτία εισόδου (είτε τυπωμένα είτε ηλεκτρονικά).
Σημειώνουμε ότι είναι σε πλήρη η ισχύ τα πρωτόκολλα ασφαλείας που επιβάλλει η πανδημία και επομένως οι θέσεις θα είναι περιορισμένες, ενώ οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.
Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις στους ιστοτόπους των φορέων:
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού: https://digitalculture.gov.gr/2020/07/oli-i-ellada-enas-politismos/
Εθνική Λυρική Σκηνή:https://www.nationalopera.gr/els/alloi-xoroi/item/3275-oli-i-ellada-enas-politismos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης