Η Λ. Μενδώνη προανήγγειλε επιγραφή στην Ακρόπολη για Γλέζο, Σάντα που υπάρχει ήδη από το 1982 Reviewed by Momizat on . Επιγραφή με τα ονόματα του Μανώλη Γλέζου και του Λάκη Σάντα που τη νύχτα της 30ής Μαΐου 1941 κατέβασαν την ναζιστική σημαία από τον Ιερό Βράχο είπε ότι θα αναρτ Επιγραφή με τα ονόματα του Μανώλη Γλέζου και του Λάκη Σάντα που τη νύχτα της 30ής Μαΐου 1941 κατέβασαν την ναζιστική σημαία από τον Ιερό Βράχο είπε ότι θα αναρτ Rating: 0

Η Λ. Μενδώνη προανήγγειλε επιγραφή στην Ακρόπολη για Γλέζο, Σάντα που υπάρχει ήδη από το 1982

Η Λ. Μενδώνη προανήγγειλε επιγραφή στην Ακρόπολη για Γλέζο, Σάντα που υπάρχει ήδη από το 1982

Επιγραφή με τα ονόματα του Μανώλη Γλέζου και του Λάκη Σάντα που τη νύχτα της 30ής Μαΐου 1941 κατέβασαν την ναζιστική σημαία από τον Ιερό Βράχο είπε ότι θα αναρτήσει στην Ακρόπολη, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ωστόσο, τέτοια πινακίδα βρίσκεται ήδη στο μνημείο από το 1982.

Μάλιστα, σε σχετική φωτογραφία από το αρχείο του αγωνιστή Λάκη Σάντα, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Αυγή», εμφανίζονται επίσης ο Μανώλης Γλέζος, η τότε υπουργός Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη και ο αρχαιολόγος Μανώλης Ανδρόνικος.

Μιλώντας στην Βουλή, η υπουργός Πολιτισμού είπε: «Κλείνοντας, για να μην λέτε πάλι ότι δεν σας ενημέρωσα, σας λέω ότι στην Ακρόπολη, στη βόρεια κλιτύ, θα αναρτηθεί μία πινακίδα με την αναγραφή των δύο ονομάτων του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου Σάντα, στο σημείο από το οποίο κατάφεραν να προσπελάσουν την Ακρόπολη. Γιατί η μακρά ιστορική διάρκεια, η μεγάλη διαχρονία, αυτού του τόπου πρέπει να αναγνωρίζεται και να τιμάται».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή