Η νέα δομή του Λυκείου – Δεν καταργούνται οι Πανελλήνιες Reviewed by Momizat on . Το πλαίσιο συζήτησης για τις αλλαγές στο λύκειο, που εντάσσονται στο μεταρρυθμιστικό πλάνο της κυβέρνησης για το «νέο σχολείο»,παρουσίασε κατά τη διάρκεια του σ Το πλαίσιο συζήτησης για τις αλλαγές στο λύκειο, που εντάσσονται στο μεταρρυθμιστικό πλάνο της κυβέρνησης για το «νέο σχολείο»,παρουσίασε κατά τη διάρκεια του σ Rating: 0

Η νέα δομή του Λυκείου – Δεν καταργούνται οι Πανελλήνιες

Η νέα δομή του Λυκείου – Δεν καταργούνται οι Πανελλήνιες

Το πλαίσιο συζήτησης για τις αλλαγές στο λύκειο, που εντάσσονται στο μεταρρυθμιστικό πλάνο της κυβέρνησης για το «νέο σχολείο»,παρουσίασε κατά τη διάρκεια του σημερινού υπουργικού συμβουλίου ο Κώστας Γαβρόγλου.

«Το μεγάλο στοίχημα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης είναι πώς το Λύκειό μας θα ξαναγίνει ένα Λύκειο που θα ανταποκρίνεται στις θεσμικές υποχρεώσεις και απαιτήσεις που έχει ένας τέτοιος θεσμός», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο νομοσχέδιο που θα τεθεί σε διαβούλευση περιέχει πρόταση για 14ετή υποχρεωτική εκπαίδευση, ενώ οι Πανελλαδικές εξετάσεις δεν καταργούνται, αλλά αλλάζουν.

 Το παλιό σύστημα των Πανελλαδικών θα αντικατασταθεί με ένα νέο μικτό σύστημα στο οποίο θα προσμετρώνται οι συνολικές ενδοσχολικές επιδόσεις του μαθητή στη Γ´ λυκείου, αλλά και η απόδοσή του στις εξετάσεις που θα ακολουθούν για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια.

Η πρόταση περιλαμβάνει πιο συγκεκριμένα, το άθροισμα της βαθμολογίας των ενδοσχολικών εξετάσεων (γραπτά, προφορικά, εργασίες) και των πανελλαδικών, ωστόσο το ποσοστό που θα αναλογεί θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή