"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

Η νέα δομή του Λυκείου – Δεν καταργούνται οι Πανελλήνιες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το πλαίσιο συζήτησης για τις αλλαγές στο λύκειο, που εντάσσονται στο μεταρρυθμιστικό πλάνο της κυβέρνησης για το «νέο σχολείο»,παρουσίασε κατά τη διάρκεια του σημερινού υπουργικού συμβουλίου ο Κώστας Γαβρόγλου.

«Το μεγάλο στοίχημα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης είναι πώς το Λύκειό μας θα ξαναγίνει ένα Λύκειο που θα ανταποκρίνεται στις θεσμικές υποχρεώσεις και απαιτήσεις που έχει ένας τέτοιος θεσμός», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο νομοσχέδιο που θα τεθεί σε διαβούλευση περιέχει πρόταση για 14ετή υποχρεωτική εκπαίδευση, ενώ οι Πανελλαδικές εξετάσεις δεν καταργούνται, αλλά αλλάζουν.

 Το παλιό σύστημα των Πανελλαδικών θα αντικατασταθεί με ένα νέο μικτό σύστημα στο οποίο θα προσμετρώνται οι συνολικές ενδοσχολικές επιδόσεις του μαθητή στη Γ´ λυκείου, αλλά και η απόδοσή του στις εξετάσεις που θα ακολουθούν για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια.

Η πρόταση περιλαμβάνει πιο συγκεκριμένα, το άθροισμα της βαθμολογίας των ενδοσχολικών εξετάσεων (γραπτά, προφορικά, εργασίες) και των πανελλαδικών, ωστόσο το ποσοστό που θα αναλογεί θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης