«Κάθε φορά λέω ότι πρέπει να παίρνω ένα ηρεμιστικό πριν ακούσω τον κ. Μητσοτάκη να μιλάει για τα Τέμπη. Το ξεχνάω όμως δυστυχώς και κάθε φορά έχω τις ίδιες παρενέργειες», ανέφερε η πρόεδρος του συλλόγου συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών Μαρία Καρυστιανού, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Σκάι.

«Πάλι βγήκε αλαζονικά να μας πει ότι αν γύριζε ο χρόνος πίσω, δεν μετάνιωσε που δεν συμμετείχε σε κάτι ώστε να αποτραπεί αυτό το τραγικό συμβάν στην Ελλάδα, δεν θα άλλαζε κάτι στις δράσεις που έγιναν επί του πεδίου – γιατί όπως καταλαβαίνετε τα στοιχεία έπρεπε να συγκαλυφτούν – δεν θα άλλαζε κάτι» είπε η κ. Καρυστιανού μιλώντας στην TRT και πρόσθεσε: τα ίδια θα έκανε, ίσως λίγο πιο προσεκτικά, παρά μας είπε ότι θα φρόντιζε να βουλώσει το στόμα μας πολύ πιο νωρίς».

«Είναι δυνατόν, τόσους μήνες μετά, με όλα αυτά που έχουν βγει στο φως να τολμά να μας μιλά για θεωρίες συνομωσίας; Τελικά όποτε ακούμε “θεωρία συνομωσίας” από τον ίδιο και την παράταξή του, θα καταλαβαίνουμε ότι μιλάμε για την πλήρη πραγματικότητα που δεν θέλουν ούτε να την ακουμπήσουμε, ούτε να την σχολιάσουμε, ούτε να την αναλύσουμε. Αυτό λοιπόν που θέλουμε να κρύψουμε πολύ καλά, το ονομάζουμε θεωρία συνομωσίας και τελείωσε…», συνέχισε η Μαρία Καρυστιανού.

«Εκνευρίστηκα από το γεγονός ότι για ακόμη μια φορά η συνέντευξη έγινε σε πολύ ασφαλές περιβάλλον, με δημοσιογράφο ένα συγγενικό του πρόσωπο, αυτό είναι τραγικό, γελοίο, αρνούμαι να συμμετέχω σε αυτό, έστω και ως θεατής, οπότε είδα αποσπασματικά…», σχολίασε για τη συνέντευξη Μητσοτάκη.

Τέλος, η Μαρία Καρυστιανού επανέλαβε για ακόμα μία φορά τον στόχο της: «Κάθε μέρα μας, είναι ένας συνεχιζόμενος Γολγοθάς, όχι μόνο για το πένθος αλλά και για τη διαρκή αγωνία να τελειώσουμε αυτό που αρχίσαμε, να δικαιώσουμε τα παιδιά μας.

Ο μοναδικός μας στόχος, είναι ένας. Να καταφέρουμε να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι.Να μην γλυτώσει κανένας από τους εμπλεκόμενους σε αυτό το διπλό έγκλημα- της δολοφονίας 57 ανθρώπων και της συγκάλυψης του εγκλήματος…».