Η σοφιστικά κατασκευασμένη πληροφόρηση, η αλλόκοτη κομματοκρατία και το αυτονόητο της λογικής Reviewed by Momizat on . . Τις μέρες αυτές μια από τις δηλώσεις που προκάλεσε θόρυβο στην ησυχία της νιρβάνας του παραλόγου, η οποία υπάρχει εδώ και καιρό στο σαθρό πολιτικοκοινωνικό γί . Τις μέρες αυτές μια από τις δηλώσεις που προκάλεσε θόρυβο στην ησυχία της νιρβάνας του παραλόγου, η οποία υπάρχει εδώ και καιρό στο σαθρό πολιτικοκοινωνικό γί Rating: 0

Η σοφιστικά κατασκευασμένη πληροφόρηση, η αλλόκοτη κομματοκρατία και το αυτονόητο της λογικής

Η σοφιστικά κατασκευασμένη πληροφόρηση, η αλλόκοτη κομματοκρατία και το αυτονόητο της λογικής

.

Τις μέρες αυτές μια από τις δηλώσεις που προκάλεσε θόρυβο στην ησυχία της νιρβάνας του παραλόγου, η οποία υπάρχει εδώ και καιρό στο σαθρό πολιτικοκοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας μας, ήταν ένα μικρό απόσπασμα της συνέντευξης της βουλευτού του νομού μας κυρίας Κατερίνας Παπακώστα η οποία αναφέρθηκε και στο μέρος της ατομικής ευθύνης των πολιτών.

Η καθόλα λογική αυτή αναφορά τονίστηκε και διανθίστηκε ιδιαίτερα από τον καθόλα ανέντιμο μικροκομματικό οπορτουνισμό και τις σκοτεινές δυνάμεις της διαπλοκής τοπικών μέσων ενημέρωσης και πολιτευτών και με το μικρό αυτό απόσπασμα προσπάθησαν να στείλουν στο εκτελεστικό απόσπασμα μια καθόλα αξιοπρεπή και άξια βουλευτή που διαθέτει σήμερα το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ας δούμε τα πράγματα επί της ουσίας.

-Πιστεύει κανείς από τους επικριτές της, ότι οι πολίτες κατά τη χρήση των δημοσίων αγαθών, όπως το οδικό δίκτυο, δεν έχουν ατομική ευθύνη;

 • Στην προκειμένη περίπτωση αν όλοι οι οδηγοί, αφού ήταν γνωστή η προειδοποίηση από την Ε.Μ.Υ. για την έντονη κακοκαιρία με σφοδρή χιονόπτωση στην περιοχή της Αττικής, είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες , θα είχε γίνει αυτός ο αποκλεισμός;
 • Βεβαίως, όπως τόνισε και η κα Παπακώστα, υπάρχουν και οι πολύ μεγάλες ευθύνες της πολιτείας και κυρίως των υπεύθυνων διαχειριστών των επί μέρους δημοσίων αγαθών.
 • Τελικά όποιος σκέφτεται και εκφράζετε λογικά στον κόσμο του παραλόγου, είναι λογικό
  να βρίσκει το μπελά του.
 • Κουράγιο και μη φοβάστε κα Παπακώστα υπάρχουν και λογικοί πολίτες.
 • Δικαιόπολης

Σχόλια (7)

 • Κώστας Βολεμένος

  Προτείνω πρόστιμο κ στους πλημμυροπαθείς που δεν είχαν βάρκα!

  Απάντηση
 • Τριαντάφυλλος

  Τώρα αυτό το είναι; Ξέπλυμα ή γλύψιμο;

  Απάντηση
 • Jim Riflevinegar

  Αγαπητέ κ. Δικαιόπολη.
  Επειδή η ευγένεια έχει και κάποια όρια αντοχής, ευθαρσώς και με παρρησία σας προτείνω να κατηφορίσετε την οδό Κονδύλη, στο φανάρι να στρίψετε αριστερά προς Καλαμπάκα και στον πρώτο δρόμο δεξιά σας περιμένει ο φιλόξενος οίκος γαλήνης ”η Αγία Αναστασία”. Έχω στείλει εκεί αρκετούς φίλους με εξαιρετικά αποτελέσματα. ΜΑ, ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;;; Ότι το κράτος, η Πολιτεία, η Πόλις( της οποίας το δίκαιον ”φέρει” το όνομα σας) ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ τους χιλιάδες πολίτες της στο έλεος του χιονιά ΚΑΤΑΜΕΣΙΣ της πρωτεύουσας; Έγιναν αστοχίες, έγιναν …ακακίες, δεν μπόρεσαν να …συντονιστούν(Θεέ μου), δεν είχαν σμαρτ φονς(που δείχνουν ότι χιονίζει), δεν είπε το μαγαζί( η Αττική Οδός) βάλτε αλυσίδες, εντάξει εγκλωβίστηκαν.Μετά τι; Τους αφήνουμε εκεί;. ΟΧΙ ρε φίλε. Εδώ όταν κάποιος (ανόητος) με κακοκαιρία ανεβαίνει τον Όλυμπο και χαθεί, στέλνουμε 10 ελικόπτερα να τον βρούμε. Να ΚΟΨΕΙ ΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ της η πολιτεία(του Μητσοτάκη, του Τσίπρα, μου είναι αδιάφορο) και να στείλει στρατό, ελικόπτερα, φρεγάτες, Ραφάλ, νέα περιπολικά, τανκς*, να μαζέψει τους ΠΟΛΙΤΕΣ που κινδυνεύουν. Τα οχήματα, άστα εκεί δεν παθαίνουν τίποτα. Ας πάει πρώτος ο πρωθυπουργός με το φτυάρι(να μαζέψει και ψήφους) και να δώσει το μήνυμα στους πολίτες ότι ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. Σας αφήνω κ.Δικαιόπολη, να εντρυφήσετε (ομού μετά της κας Κατερίνας) εις την λογική των προστίμων
  *Που θα τα βρει τα τανκς; Εκεί που τα βρήκε την 21/4/67 και την 17/11/73.

  Απάντηση
 • makis

  Καλύτερο αυτό που ειχε πει ο φιλελέ Ταμήλος με τα λαμπογυάλια παλιά… Παπακώστα, πες κι άλλα… η είσαι φικε-λε η δεν είσαι. Ξεπέρασέ τον…

  Απάντηση
 • Τυφλός

  Ο κάθε πολιτικός “τρέφεται” στην αγκαλιά των ΜΜΕ , ποιος τυφλός δεν θέλει το φως του; Η υπέρ προβολή της Αττικής Οδού που δεν τα κατάφερε “ρίχνει στάχτη στα μάτια” στους υπόλοιπους δρόμους που έμειναν κλειστοί .Στις “κλειστές κουρτίνες” του κυβερνών κόμματος κρύβονται πολλές απόψεις, ακόμα και ακραίες νεοφιλελεύθερες όπως ότι για να μπει τάξη στην πόλη χρειάζεται πρόστιμο και περισσότερο έλεγχο.

  Απάντηση
 • Δικαιόπολης

  1η Δικαιόπολη επιστολή προς όλους τους καρβουνιάρηδες
  Αγαπητοί μου συμπολίτες
  Σημείωση: σας αποκαλώ καρβουνιάρηδες γιατί με αυτόν τον τίτλο τοποθετεί ο Αριστοφάνης στη γνωστή κωμωδία Αχαρνείς τους αντιπάλους του Δικαιόπολη.
  Περίμενα να σχολιάσετε αρκετοί ώστε να σας δώσω μια συνολική απάντηση.

  Αρχικά στον κο Κώστα Βολεμένο: Σε ορισμένα χωριά που είναι στα πεδινά σημεία του θεσσαλικού κάμπου ή σε άλλες παρόμοιες περιοχές του Ελλαδικού χώρου, οι βάρκες λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, ένεκεν κλιματικής αλλαγής, θα είναι σε λίγο απαραίτητες και πολύ χρήσιμες τη δεδομένη στιγμή της ισχυρότατης νεροποντής, προς σωτηρία των αδυνάμων.. Σε ότι αφορά το πρόστιμο νομίζω ότι υπερβάλετε για εντυπωσιασμό.

  Σε ότι αφορά τον Τριαντάφυλλο: Ο υπαινιγμός σου δεν με αγγίζει στο παραμικρό.

  Στο Jim Riflevineral αναφέρω τα παρακάτω: Σε ότι αφορά το ζήτημα κράτος , πόλις, κλπ ξεχνάτε τους πολίτες. Το σημερινό κράτος ή η πόλις κράτος των αρχαίων, ήταν και είναι η συνθετική κοινωνική συνύπαρξη των πολιτών και για τη εύρυθμη λειτουργία του έχουν την ευθύνη όλοι και οι πολίτες και οι κρατικές αρχές κυρίως δε σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, όπως η ισχυρή χιονόπτωση στην Αττική.
  Στα ερωτήματα που σας έχω θέσει δεν απαντάτε με σαφήνεια σε κανένα. Είναι περιττό να σας τα επαναλάβω. Φίλος μου όμως που έμεινε στη Μεσογείων μου είπε «πως εγώ είχα αλυσίδες τις έβαλα κινούνταν το αυτοκίνητό μου αλλά δεν μπορούσα να φύγω γιατί κόλλησαν αυτοί που ήταν μπροστά μου που δεν είχαν» Συνεπώς αν όλοι είχαν δεν θα έμεινε κανείς. Αυτή είναι η ευθύνη των πολιτών.
  Σε ότι αφορά το κράτος στην προκειμένη περίπτωση, την περιφέρεια Αττικής, την κεντρική κυβέρνηση, του Δήμους και τους ιδιώτες της Αττικής οδού, οι ευθύνες είναι προφανώς τεράστιες, τόσο σε ότι αφορά την πρόληψη όσο και τη μετέπειτα βοήθεια.

  Στον κο makis έχω να τονίσω πως μια εναλλακτική μορφή φωτισμού και θέρμανσης για ώρες εκτάκτου ανάγκης είναι απαραίτητη, για παράδειγμα μια λάμπα θυέλλης, μια σόμπα με υγραέριο ή άλλο καύσιμο και ίσως ένα πετρογκάζ για μαγειρική, ανεξάρτητα από το ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο ένεκεν πτώσης ενός δέντρου ή άλλης φυσικής αιτίας προερχόμενης από την κλιματική αλλαγή, μπορεί να διακοπεί.

  Με τον «τυφλό» δεν έχω πολλές διαφωνίες. Όλοι οι πολιτικοί όχι μόνο τρέφονται αλλά δημιουργούνται από τα ΜΜΕ. Και επαναφέρω το ερώτημα της δεκαετίας του ’60 «τελικά ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο ;»
  Σε ότι αφορά το νεοφιλελευθερισμό είμαι σφόδρα αντίθετος μαζί του και τον θεωρώ αποτυχημένο οικονομικό σύστημα, η αόρατος χειρ του οποίου στην περίπτωση της Αττικής οδού είχε χαθεί στη χιονοστιβάδα της κονόμας. (Σας παραπέμπω και σε άλλες προηγούμενες δημοσιεύσεις μου στη φιλόξενη σελίδα της TRIKKHpress. )

  Κλείνοντας θα ήθελα να σας δηλώσω πώς ως Δικαιόπολης πάντα θα τιμώ τον τίτλο μου επαινώντας τις καλές και δημιουργικές πράξεις των πολιτικών και κατακρίνοντας τις κακές.
  Η κυρία Παπακώστα στην προκειμένη περίπτωση αναφέρθηκε με θάρρος, στην τόσο δύσκολη επικοινωνιακά περίσταση, θέτοντας και το ζήτημα της ευθύνης των πολιτών, σε ένα τέτοιο άσχημο συμβάν και αυτό είναι υπέρ της, καθότι το θάρρος και η τόλμη σήμερα είναι δυσεύρετες ιδιότητες σε μια κοινωνία ηθικά χρεοκοπημένη.

  Δικαιόπολης

  Απάντηση
 • Jim Riflevinegar

  Αγαπητέ κ. Δικαιόπολη.
  Μάλλον υστερείτε στην κατανόηση κειμένου, άλλωστε δεν είστε ο μόνος. Πιθανόν να το διαβάσατε ”εν τάχει”. Τρανή απόδειξη η λανθασμένη αναφορά στο όνομα μου. Δεν θα επιμείνω, αλλά επειδή σας βλέπω ”κολλημένο” με τους ”Αχαρνείς”, ο αξέχαστος Αρχιστράτηγος Χατζανέστης(με την χαρακτηριστική …μουστάκα των αξιωματικών του Πυροβολικού) μοίραζε ποινές στους στρατιώτες της Μικρασιατικής Εκστρατείας, όταν έτρεχαν να σωθούν από τα σπαθιά του Κεμάλ,για τα μη γυαλισμένα χρυσά …κουμπιά τους.
  Ο …καρβουνιάρης, σας εύχεται good wines and good minds.

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή