«Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα τους απεργοσπάστες» Reviewed by Momizat on .   Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας χαιρετίζει την αγωνιστική στάση των δημοσιογράφων - μελών της, όπως και των μη μελών της, που συμ   Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας χαιρετίζει την αγωνιστική στάση των δημοσιογράφων - μελών της, όπως και των μη μελών της, που συμ Rating: 0

«Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα τους απεργοσπάστες»

dimosiografoi

 

Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας χαιρετίζει την αγωνιστική στάση των δημοσιογράφων – μελών της, όπως και των μη μελών της, που συμμετείχαν στις πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών με στόχο να προστατεύσουν το αυτονόητο δικαίωμα τους στην κοινωνική ασφάλιση.

Είναι γεγονός ότι στα ΜΜΕ που εργάζονται επαγγελματίες δημοσιογράφοι, μέλη και μη, της Ένωσή μας ακολούθησαν μέχρι τέλους τις απεργιακές κινητοποιήσεις που προκηρύχθηκαν από την ΠΟΕΣΥ.

Όλες οι μεγάλες εφημερίδες στην περιοχή ευθύνης μας που απασχολούν επαγγελματίες δημοσιογράφους, όλα τα μεγάλα περιφερειακά τηλεοπτικά δίκτυα καθώς και τα εγκυρότερα ενημερωτικά ραδιόφωνα και ιστοσελίδες, συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση αποδεικνύοντας ότι ο κλάδος είναι ενωμένος και μάχεται προς την ίδια κατεύθυνση.  

Οι δημοσιογράφοι του Νομού Τρικάλων ενημέρωσαν τους πολίτες και με έντυπο υλικό και τραγούδια απάντησαν στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

Υπενθυμίζουμε, ότι για την Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας η οποιαδήποτε μορφή απεργοσπασίας, σύμφωνα με το καταστατικό της, τιμωρείται αρχικά με απόφαση του Δ.Σ..

Ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε στις τοπικές κοινωνίες κάποιες θλιβερές εξαιρέσεις μέσων ενημέρωσης  που συστηματικά δεν σέβονται τη μάχη που δίνει ο δημοσιογραφικός κλάδος αλλά και όλος ο κόσμος της εργασίας για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία, τη σωτηρία των ασφαλιστικών του Ταμείων και την ελπίδα για ένα συνταξιοδοτικό μέλλον.

Κάποιοι γνωστοί και μόνιμοι για την απεργοσπαστική τους τακτική εκδότες εφημερίδων, για μία ακόμη φορά έθεσαν πάνω από το κοινωνικό συμφέρον τα δικά τους μικροσυμφέροντα και κυκλοφόρησαν απεργοσπαστικά φύλλα!

Επίσης τις τελευταίες δύο ημέρες της απεργίας τυπώθηκαν απεργοσπαστικά φύλλα σε Τρίκαλα και Καρδίτσα που κατέδειξαν στο αναγνωστικό κοινό των δύο περιοχών κάτι πολύ σπουδαίο… Πόσο σημαντική είναι η εργασία επαγγελματιών δημοσιογράφων, ώστε να μην κυκλοφορούν «εφημερίδες» της πλάκας! 

Σε αντίθεση, οι μεγάλες και ιστορικές εφημερίδες της Λάρισας και της Μαγνησίας δεν κυκλοφόρησαν, ούτε μία μέρα και στήριξαν μέχρι τέλους την απεργία, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Ωστόσο, ορισμένες ηλεκτρονικές εκδόσεις ΜΜΕ, αλλά και κάποιες λαθρόβιες ιστοσελίδες, ανήρτησαν κείμενα, μη συμμετέχοντας στην μάχη που δίνει ο κόσμος  του καθημερινού μόχθου της ενημέρωσης αλλά και όλη η κοινωνία, επιχειρώντας να εκμεταλλευτούν τις απεργιακές κινητοποιήσεις για να κερδίσουν αναγνωστικό κοινό.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ιστοσελίδα με ψεύτικο όνομα δημοσιογράφου, στη δυτική Θεσσαλία, καταφέρθηκε εναντίον της απεργίας των δημοσιογράφων.

Επίσης δημοσιογράφοι – καθηγητές, δημοσιογράφοι – ταβερνιάρηδες, δημοσιογράφοι – ηχολήπτες, σε ραδιοφωνικό σταθμό του Βόλου, δεν σεβάστηκαν τους  επαγγελματίες δημοσιογράφους και  εργαζόμενους στο χώρο της ενημέρωσης και την ίδια την κοινωνία που τους κρίνει, τους αξιολογεί και τους κατατάσσει στους απεργοσπάστες και τους υπονομευτές εργασιακών δικαιωμάτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι από τους παραπάνω μετέδωσαν ψευδή στοιχεία αναφορικά με τα αιτήματα της απεργίας των ΜΜΕ, γεγονός που πρέπει να ερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές!

Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, επειδή τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις του κλάδου, δεν θα προχωρήσει προς το παρόν σε ανακοίνωση ονομάτων και απεργοσπαστικών ΜΜΕ.

Θα απαντήσουμε όμως σε όλους τους απεργοσπάστες με την εξής δέσμευση: «Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα», όπως έλεγε και ο αείμνηστος Ηλίας Ηλιού.

Πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις και θα κατατεθούν αναφορές προς τη Γ.Γρ. Τύπου, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, το ΣΔΟΕ και τις Εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να ενημερωθούν για το καθεστώς λειτουργίας ορισμένων ΜΜΕ στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια… Είμαστε βέβαιοι ότι τα αποτελέσματα των επισκέψεών μας θα έχουν πολύ ενδιαφέρον!

Καλούμε τα μέλη μας και γενικότερα τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ της περιοχής ευθύνης μας να παραμείνουν σε αγωνιστική ετοιμότητα καθώς τίποτα ακόμη δεν έχει κριθεί. Εξάλλου μέσα από αγώνες κατακτήθηκαν όλα και έτσι θα συμβεί και αυτή τη φορά, είτε άμεσα, είτε μεσοπρόθεσμα.

Το Δ.Σ.

της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή