Ιστορικός τόπος το νησάκι Τρίκερι Reviewed by Momizat on . Ιστορικός τόπος χαρακτηρίστηκε με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού το νησάκι Παλαιό Τρίκερι του Δήμου Νοτίου Πηλίου, καθώς συνδέεται με τους αγώνες την περίοδο Ιστορικός τόπος χαρακτηρίστηκε με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού το νησάκι Παλαιό Τρίκερι του Δήμου Νοτίου Πηλίου, καθώς συνδέεται με τους αγώνες την περίοδο Rating: 0

Ιστορικός τόπος το νησάκι Τρίκερι

Ιστορικός τόπος το νησάκι Τρίκερι

Ιστορικός τόπος χαρακτηρίστηκε με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού το νησάκι Παλαιό Τρίκερι του Δήμου Νοτίου Πηλίου, καθώς συνδέεται με τους αγώνες την περίοδο 1947 – 1953. Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια», «χαρακτηρίζεται ως ιστορικός τόπος η νήσος Παλαιοτρίκερι του Δήμου Νοτίου Πηλίου, Π.Ε. Μαγνησίας, Περιφέρειας Θεσσαλίας, διότι ως τόπος εξορίας των πολιτικών κρατουμένων κατά την περίοδο 1947 – 1953 είναι συνδεδεμένος με τους αγώνες του λαού μας για ελευθερία της σκέψης και των ιδεών και κατά συνέπεια σύμβολο αποτυπωμένο στη συλλογική μνήμη του.

Επίσης, απετέλεσε και χώρο λοιμοκαθαρτηρίου κατά τον 19ο και αρχές του 20ού αιώνα. Κατόπιν αυτού, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαγορεύεται οποιαδήποτε επέμβαση εντός του ανωτέρω ιστορικού τόπου ή οποιαδήποτε οικοδομική δραστηριότητα, η οποία αλλοιώνει τη φυσιογνωμία του, χωρίς προηγουμένως να ζητηθεί η έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού διά των αρμοδίων Υπηρεσιών του».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή