Κάθειρξη για δύο, στα «μαλακά» άλλοι δεκατρείς Reviewed by Momizat on . Ολοκληρώθηκε χθες αργά το απόγευμα η εκδίκαση μιας πολύπλοκης υπόθεσης που εξέταζε την αποπλάνηση ενός κοριτσιού από πολύ μικρή ηλικία σε χωριά της Καρδίτσας, μ Ολοκληρώθηκε χθες αργά το απόγευμα η εκδίκαση μιας πολύπλοκης υπόθεσης που εξέταζε την αποπλάνηση ενός κοριτσιού από πολύ μικρή ηλικία σε χωριά της Καρδίτσας, μ Rating: 0

Κάθειρξη για δύο, στα «μαλακά» άλλοι δεκατρείς

Κάθειρξη για δύο, στα «μαλακά» άλλοι δεκατρείς

Ολοκληρώθηκε χθες αργά το απόγευμα η εκδίκαση μιας πολύπλοκης υπόθεσης που εξέταζε την αποπλάνηση ενός κοριτσιού από πολύ μικρή ηλικία σε χωριά της Καρδίτσας, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στο εδώλιο των κατηγορουμένων 18 άτομα.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας μετά από πολλές και πολύωρες συνεδριάσεις εξέδωσε απόφαση, τιμωρώντας τους 15 από αυτούς με ποινές που ξεκινούν από φυλάκιση ενός έτους και φτάνουν σε κάθειρξη 18 ετών, ενώ τρεις αθωώθηκαν.

Η κοπέλα, που βίωσε αυτό τον εφιάλτη, είναι σήμερα 23 ετών, όμως οι πράξεις σε βάρος της άρχισαν πριν καν συμπληρώσει τα 10 της χρόνια, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο. Τα γεγονότα φέρεται ότι συνέβησαν στον νομό Καρδίτσας και αποκαλύφθηκαν στις αρχές του 2009 από τις καταθέσεις του κοριτσιού, όταν εμφανίστηκε στην αστυνομία.

Στην κατάθεσή της η νεαρή κοπέλα είχε πει χαρακτηριστικά: «Συγγνώμη αλλά προσπαθώ να ξεχάσω…», με την πρόεδρο του δικαστηρίου να υπογραμμίζει προς τους συνηγόρους υπεράσπισης ότι επρόκειτο για «ιδιάζουσα περίπτωση μάρτυρα» ζητώντας τους να μην την πιέζουν. Επίσης, η κοπέλα στάθηκε στο ότι δεν είχε εμπιστοσύνη να μιλήσει σε κανέναν.

Ανέφερε πως δεν μπορεί να θυμηθεί με ακρίβεια όλες τις περιπτώσεις που συνευρέθηκε ερωτικά με τους κατηγορούμενους, όμως αναγνώρισε κάποιους.

Δεκατρείς από τους κατηγορούμενους τιμωρήθηκαν με ποινές φυλάκισης από ένα έτος έως και 5 έτη, ενώ τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά. Στους περισσότερους η ποινή είναι με 3ετή αναστολή (όσοι είχαν μεγαλύτερη ποινή δέχθηκαν και περιοριστικούς όρους), ενώ υπήρξε και μετατροπή της ποινής προς 5 ευρώ.

Ένας εκ των κατηγορουμένων καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ, ενώ η μεγαλύτερη συνολική ποινή έπεσε σε έναν ηλικιωμένο άνδρα καθώς έφτασε στα 18 χρόνια κάθειρξης.

Στο πρώτο δικαστήριο, που επίσης είχε γίνει στη Λάρισα (ΜΟΔ), οι ποινές ξεκινούσαν από 38 χρόνια κάθειρξης η μεγαλύτερη και έφταναν μέχρι 37 μήνες φυλάκισης η μικρότερη. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνταν ήταν αποπλάνηση παιδιού, μαστροπεία, σωματεμπορία, κατά περίπτωση.

Eλευθερία

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή