Κίνηση για τη συγκρότηση πανελλαδικού σχήματος διάσωσης της Μεσοχώρας και του ποταμού Αχελλώου Reviewed by Momizat on . Η βρόμικη ατμομηχανή της ‘αναπτυξης’ ετοιμάζεται να προχωρήσει στη λειτουργία του γιγαντιαίου φράγματος στη Mεσοχώρα των Τρικάλων, το πρώτο έργο κεφαλής, με προ Η βρόμικη ατμομηχανή της ‘αναπτυξης’ ετοιμάζεται να προχωρήσει στη λειτουργία του γιγαντιαίου φράγματος στη Mεσοχώρα των Τρικάλων, το πρώτο έργο κεφαλής, με προ Rating: 0

Κίνηση για τη συγκρότηση πανελλαδικού σχήματος διάσωσης της Μεσοχώρας και του ποταμού Αχελλώου

Κίνηση για τη συγκρότηση πανελλαδικού σχήματος διάσωσης της Μεσοχώρας και του ποταμού Αχελλώου

Η βρόμικη ατμομηχανή της ‘αναπτυξης’ ετοιμάζεται να προχωρήσει στη λειτουργία του γιγαντιαίου φράγματος στη Mεσοχώρα των Τρικάλων, το πρώτο έργο κεφαλής, με προοπτική την εκτροπή του ποταμού Αχελώου.

Ναι! Το φράγμα στη Mεσοχώρα και η εκτροπή είναι πλέον – και τυπικά- έργα δια-κομματικά.

Προϊόντα της πολιτικής φλυαρίας των κομμάτων και των εκλογικών τους περιπετειών. Παλιότερα, γνωρίζαμε ότι όποιος πολιτικός περνούσε στη Θεσσαλία έταζε τα νερά του Αχελώου κι όταν περνούσε την κλεισούρα έταζε τα νερά στην Αιτωλοακαρνανία.

Το πολιτικό σύστημα, η σημερινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες, η ΔΕΗ, οι εταιρείες ενέργειας, οι εργολάβοι της ‘ανάπτυξης’ νομίζουν ότι έχουν τον Αχελώο, το νερό, τα δάση, τα βουνά, τη θάλασσα, τους φυσικούς πόρους στο τσεπάκι, να τους πουλάνε και να τους αγοράζουν.
Έτσι και σήμερα – Σταθάκης και Φάμελλος ετοιμάζονται να βυθίσουν στην κυριολεξία την Μεσοχώρα, τους ανθρώπους, τη μνήμη, τον τόπο, υπογράφοντας την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), για να εξυπηρετήσουν τα αχόρταγα λόμπι των εταιρειών, για να ερεθίσουν ακόμη περισσότερο τα ένστικτα των υπέρμαχων της εκτροπής.

Όπως ομολόγησαν στους Μεσοχωρίτες το φράγμα θα λειτουργήσει επειδή υπάρχει και όχι επειδή εντάσσεται σε κάποιον αντίστοιχο σχεδιασμό!
Δύο παράγοντες βρίσκονται πίσω από την εμμονή στη λειτουργία του ΥΔΗ φράγματος στη Μεσοχώρα:
-η τύφλωση των θεσμικών παραγόντων και των μεγαλοαγροτών της Θεσσαλίας, η τύφλωση κομμουνιστών, αριστερών και δεξιών πολιτευτών, η τύφλωση της ανάπτυξης που κατέστρεψε τα νερά του κάμπου, η τύφλωση που ζητά ένα ποτάμι –θεό για να ‘’σβήνει’’ τη νιτρική αμμωνία της μονοκαλλιέργειας.
– Τα πολλά μικρά συμφέροντα κρατικοδίαιτων παρατρεχάμενων και τα λίγα μεγάλα συμφέροντα εργολάβων και προμηθευτών που βολεύονται από τα μεγάλα έργα.
Στον Πόλεμο για το νερό έχουμε πάρει θέση. Στη λεηλασία των δημόσιων φυσικών πόρων μπορούμε να απαντήσουμε με κοινωνικό έλεγχο, αμεσοδημοκρατική διαχείριση.
Δηλώνοντας ρητά ότι το φράγμα δεν ήταν, δεν είναι, ούτε θα γίνει της Μεσοχώρας!
Το φράγμα εισέβαλε στη Μεσοχώρα, τα φράγματα διέκοψαν την ελεύθερη ροή του Αχελώου.

Κανένας ποταμός, καμιά φύση δεν μας τα κληροδότησε. Ούτε εμείς σκοπεύουμε να το κάνουμε!
Το κίνημα κατά της εκτροπής του Αχελώου και της διάσωσης της Μεσοχώρας είναι εδώ!
-Όχι στον αφανισμό της Μεσοχώρας
-Να κατεδαφιστεί το φράγμα
-Να σώσουμε τον ποταμό Αχελώο

apokoinou.com

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή