Καθημερινά ανοιχτό από την επόμενη εβδομάδα το Μουσείο Τσιτσάνη Reviewed by Momizat on . Μια πρώτη …πρόγευση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη θα πάρουν οι τρικαλινοί, καθώς από την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγει το Μουσεί Μια πρώτη …πρόγευση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη θα πάρουν οι τρικαλινοί, καθώς από την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγει το Μουσεί Rating: 0

Καθημερινά ανοιχτό από την επόμενη εβδομάδα το Μουσείο Τσιτσάνη

Καθημερινά ανοιχτό από την επόμενη εβδομάδα το Μουσείο Τσιτσάνη

Μια πρώτη …πρόγευση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη θα πάρουν οι τρικαλινοί, καθώς από την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγει το Μουσείο Τσιτσάνη φιλοξενώντας μια ενημερωτική έκθεση, μέχρι να γίνουν τα επίσημα εγκαίνια στα μέσα του επόμενου χρόνου. Ο χώρος θα είναι ανοιχτός για το τρικαλινό κοινό και για τους επισκέπτες της πόλης από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι.

Καθημερινά ανοιχτό από την επόμενη εβδομάδα το Μουσείο Τσιτσάνη

Ειδικότερα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν:
– Στην πρώτη αίθουσα θα υπάρχει ουσιαστικά πλήρης βιογραφική αναφορά στον Βασίλη Τσιτσάνη. Με timeline (χρονικό πίνακα σημαντικότερων γεγονότων), φωτογραφίες, υλικό προσωπικό.
Αλλά και με δυνατότητα να βγάλει κανείς φωτογραφία με τον συνθέτη…
– Στη δεύτερη αίθουσα, υπάρχει υλικό έκθεσης του Κ. Χατζηδουλή που περιήλθε πλέον στην ιδιοκτησία του μουσείου. Ντοκουμέντα εξαιρετικά σπάνια και σημαντικά… Αλλά και οι γνήσιες, αυθεντικές εκτελέσεις των τραγουδιών, με χρήση της τεχνολογίας. Η δε ακουστική…. απίστευτη!
– Στην τρίτη αίθουσα, ο χώρος εκδηλώσεων. Λαϊκή μουσική, κλασική μουσική, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις κάθε είδους… συνενώσεις και «συνομιλίες» μορφών τέχνης… όλα εκεί!
Στην τετάρτη αίθουσα, μικρή γεύση από την ιστορία της πόλης: Ακριβώς πάνω από τμήμα των οθωμανικών λουτρών, φωτογραφίες σπάνιες για τα λουτρά και τις φυλακές από τον 19ο αιώνα, ένα κρεβάτι και αντικείμενα από κελί των φυλακών, ο Κώστας Βίρβος που έγκλειστος εμπνεύστηκε τον «γιο της Γερακίνας», ο Σακαφλιάς, οι άλλοι μεγάλοι τρικαλινοί δημιουργοί..

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή