"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9 C
Trikala

Καθολική συμμετοχή των Τρικαλινών δικηγόρων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Καθολική ήταν η συμμετοχή των Τρικαλινών δικηγόρων σήμερα πρώτη ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης η οποία θα συνεχισθει αύριο και την Παρασκευή . Στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα οι δικηγόροι εξέφρασαν την έντονη αντίθεση τους για τα προωθούμενα ζητήματα από την κυβέρνηση και τα οποία αφορούν τον Νομικό κόσμο.
Μεταξύ των προβλημάτων τα οποία  αξιολογούνται ως κορυφαία,  είναι οι ρυθμίσεις του υπό κατάθεση νομοσχεδίου για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, τα ασφαλιστικά ζητήματα των δικηγόρων», καθώς και το πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αναφέρεται σε μια ειδική κατηγορία «δικηγόρων ευρεσιτεχνίας» τριετούς φοίτησης, επιχειρώντας  έτσι να δημιουργήσει δικηγόρους χωρίς πτυχίο Νομικής Σχολής.

 

Στην τοποθέτηση του ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων Δημήτρης Κοντογιάννης αναφέρθηκε στην ανάγκη  αντίδρασης-κινητοποίησης του δικηγορικού σώματος, ώστε «να εισακουσθεί από την Κυβέρνηση ο δικηγορικός και νομικός κόσμος της χώρας και να αποτραπούν οι προωθούμενες απαράδεκτες και επικίνδυνες, θεσμικά, ρυθμίσεις»
 
Οι δίκες αναβλήθηκαν σήμερα Τετάρτη κάτι το οποίο αναμένεται να συνεχισθεί αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή .
DIKHGOROI 19 11 149 DIKHGOROI 19 11 148 DIKHGOROI 19 11 147 DIKHGOROI 19 11 145 DIKHGOROI 19 11 144
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης