Καντηλανάφτης στην περιοχή της Φαρκαδόνας με… εταιρείες τιμολογίων Reviewed by Momizat on . Αφελής; Ανυποψίαστος; Γελασμένος; Όπως κι αν δοκίμασε να αυτοχαρακτηριστεί, για τις γνώ- σεις του πάνω στις επιχειρήσεις και σε θέματα εφορίας, ένας καντηλανάφτ Αφελής; Ανυποψίαστος; Γελασμένος; Όπως κι αν δοκίμασε να αυτοχαρακτηριστεί, για τις γνώ- σεις του πάνω στις επιχειρήσεις και σε θέματα εφορίας, ένας καντηλανάφτ Rating: 0

Καντηλανάφτης στην περιοχή της Φαρκαδόνας με… εταιρείες τιμολογίων

Καντηλανάφτης στην περιοχή της Φαρκαδόνας με… εταιρείες τιμολογίων

Αφελής; Ανυποψίαστος; Γελασμένος; Όπως κι αν δοκίμασε να αυτοχαρακτηριστεί, για τις γνώ- σεις του πάνω στις επιχειρήσεις και σε θέματα εφορίας, ένας καντηλανάφτης που ζει και δραστηριοποιείται σε κωμόπολη επί του οδικού άξονα Τρικάλων- Λάρισας δεν μπόρεσε να αποφύγει την τιμωρία από το δικαστήριο της Λάρισας. 

Το Δευτεροβάθμιο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών, σε έναν 40χρονο που βρέθηκε «μπλεγμένος χωρίς να το καταλάβει» καθώς κρίθηκε ένοχος για την έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων κατ’ εξακολούθηση, σε επιχειρήσεις που τυπικά τουλάχιστον εμφανιζόταν αυτός επικεφαλής.

 Ως… δια μαγείας μεταξύ τους τα τιμολόγια (στέλεχος και πρωτότυπο) εμφάνιζαν ένα μηδενικό διαφορά. «Όλα ξεκίνησαν με τιμολόγιο που δόθηκε σε αγρότη από τον κατηγορούμενο. Το ένα ήταν 70.000 ευρώ, ενώ το στέλεχος έγραφε 7.000 ευρώ. Ψάξαμε να τον βρούμε» κι έτσι άρχισαν όλα κατέθεσε η εφοριακός που προσήλθε ως μάρτυρας εκτιμώντας πως από «πίσω» του βρίσκονται ενδεχομένως άλλα πρόσωπα. «Εγώ δούλευα σε νεκροταφείο. Δεν ήξερα τίποτα. Άλλοι με έμπλεξαν», είπε απολογούμενος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια φαινόμενα με πλαστά τιμολόγια τα οποία εξέδιδαν εταιρείες που βρίσκονταν σε χέρια “άσχετων”, είχαν εντοπιστεί αρκετές φορές στο παρελθόν στην περιοχή των Τρικάλων.

Με πληροφορίες από Κώστα Γκιάστα (Ελευθερία)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή