"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.3 C
Trikala

Kυριακή Παγδάτογλου : H διατύπωση περί “υγειονομικής βόμβας” είναι τουλάχιστον ατυχής

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στην κοινή ανακοίνωση των προέδρων Ιατρικού ,Οδοντιατρικού και Φαρμακευτικού συλλόγου σχετικά με τους πρόσφυγες στην πόλη μας θα ήθελα να καταθέσω μια άλλη άποψη-άλλωστε δεν είχαμε ενημερωθεί ως μέλη της διοίκησης.

Οι Τρικαλινοί πολίτες και οι θεσμικοί τους εκπρόσωποι στο ΣΥΝΟΛΟ τους ανταποκρίθηκαν άμεσα ,οργανωμένα και ανθρώπινα στην περίθαλψη των προσφύγων. Η οικονομική συγκυρία , ή η απουσία εμπειρίας δεν αποτελούν εμπόδιο και συμμετέχουμε με πράξεις και όχι μόνο με λόγια όπως αναφέρουν άλλωστε οι τρεις πρόεδροι στην ανακοίνωσή τους.

Η προσφυγική κρίση είναι πρόκληση για την ιστορία και ευθύνη για όλους μας. Ή θα δεχτούμε μαζί με την Ευρώπη τις δημοκρατικές ιδέες και τον ουμανισμό ή μας περιμένει ο δρόμος της ξενοφοβίας και του φασισμού.
Και επειδή η μάχη του προσφυγικού θα κριθεί μέσα στην κοινωνία θα πρέπει ως λειτουργοί της υγείας να μην αφήσουμε τον φόβο που υπάρχει σε πολλούς πολίτες να νικήσει την αλληλεγγύη.

Γι’ αυτό και η διατύπωση περί “υγειονομικής βόμβας” είναι τουλάχιστον ατυχής θυμίζοντας πρώην υπουργό υγείας παραβάτη βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Έχουμε δείξει έντονη αγωνιστικότητα ως κλάδος πρόσφατα και πολύ καλά πράξαμε. Διεκδικούμε όμως τα ασφαλιστικά και οικονομικά μας δικαιώματα από καλύτερη θέση όταν οι πολίτες διαπιστώνουν την ενεργή κοινωνική μας παρουσία.

Τελειώνω πιστεύοντας ότι και άλλοι συνάδελφοι των τριών συλλόγων που δείχνουν έμπρακτα το συγκινητικό τους ενδιαφέρον για τους πρόσφυγες στην πόλη μας δεν συμφωνούν με το ύφος και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης των τριών προέδρων.

Κυριακή Παγδάτογλου

Ιατρός ΓΝΤρικάλων

Μέλος ΔΣ Ιατρικού συλλόγου Τρικάλων

.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης