«Κλείνει» το νοσοκομείο για τους μη covid ασθενείς – Κόβεται το 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων Reviewed by Momizat on . Σε lockdown το ΕΣΥ, καθώς η πορεία της πανδημίας, έχει κατακλύσει τα νοσοκομεία με περιστατικά κορονοϊού , και το εξαντλημένο και ελλιπές προσωπικό δεν μπορεί ν Σε lockdown το ΕΣΥ, καθώς η πορεία της πανδημίας, έχει κατακλύσει τα νοσοκομεία με περιστατικά κορονοϊού , και το εξαντλημένο και ελλιπές προσωπικό δεν μπορεί ν Rating: 0

«Κλείνει» το νοσοκομείο για τους μη covid ασθενείς – Κόβεται το 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων

«Κλείνει» το νοσοκομείο για τους μη covid ασθενείς – Κόβεται το 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων

Σε lockdown το ΕΣΥ, καθώς η πορεία της πανδημίας, έχει κατακλύσει τα νοσοκομεία με περιστατικά κορονοϊού , και το εξαντλημένο και ελλιπές προσωπικό δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην ασφυκτική πίεση. Με έγγραφο της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, δίνεται οδηγία στις διοικήσεις των νοσοκομείων και τις κατά τόπους ΥΠΕ για «περιορισμό των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων κατά ποσοστό έως και 80%».

Το μέτρο αυτό αφορά και τις ιδιωτικές δομές υγείας. Εξαιρούνται τα έκτακτα χειρουργεία καθώς και τα ειδικά νοσοκομεία, ενώ κανονικά θα εκτελούνται χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες, συνεδρίες σε μονάδα τεχνητού νεφρού και άλλες ιατρικές πράξεις που αφορούν χρόνια σοβαρά νοσήματα.

Έτσι το σύστημα υγείας μετατρέπεται και επίσημα σε σύστημα μίας νόσου, καθώς ασθενείς που είχαν προγραμματίσει κάποια χειρουργική επέμβαση θα χρειαστεί να την αναβάλουν έως ότου η κατάσταση αποσυμφορηθεί.

Σχόλια (3)

 • chris

  Όλα για τους ιδιώτες ” κλινικαρχες” ! Έχει πολύ “ψωμί” η ιδιωτικοποίηση της υγείας ! Δεν τους ενδιαφέρει αν πεθαίνει ο λαός από οποιαδήποτε ασθένεια ! Είναι εγκληματίες και ξεδιάντροποι !

  Απάντηση
 • Αριστοτέλης Παπαδόπουλος

  Αναμενόμενο….αν κρίνουμε οτι και πέρυσι ίδια εποχή είχε ξαναγίνει, αν κρίνουμε οτι ολόκληρα νοσοκομεία μετατρεπονται σε αποκλειστικά σε covidάδικα πχ το Γενικό Λάρισας, με γιατρούς άλλων ειδικοτήτων οπως οφθαλμιατροι, ουρολογοι κλπ να κάνουν δουλειά στα covid, με όλα τ’ αλλα περιστατικά να παραπεμπονται στο μέλλον και στην τσέπη του καθενός… Επιβεβαιώνει για ακομη μια φορά οτι η κυβέρνηση επιμένει στην ίδια συνταγή διαχείρισης πανδημίας που δοκιμασμενα απέτυχε να προστατέψει το λαό, μας έφερε ως εδώ και ταυτόχρονα να στέλνει σωρηδόν ασθενείς – πελάτες στους κλινικάρχες, εμπορευματοποιώντας παραπέρα το περιβόητο ” αγαθό της υγείας “…και ψάχνουμε μετά να βρούμε που στοχευουν όλα αυτά τα αντιφατικά και φαινομενικά παράλογα κυβερνητικά μέτρα… Ας ψάξουμε να δούμε ποιοι πλουτισανε μέσα στην πανδημία και θα καταλάβουμε, χωρίς πολλές περιστροφες και αναλύσεις…

  Απάντηση
 • Λελος Μπιστερλής

  Καλά να μας κάνουν. Αφού τους ψηφίσατε βρε γκασμάδες τι περιμένετε τώρα;
  Ο Κούλης δεν πρόκειται να λυπηθεί κανέναν μας . Είναι αδίστακτος.

  Η Ματσακονία είναι Ελληνική

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή