Κουρέτας για εμβολιασμούς: Δεν πάει άλλο, θα κάνω απεργία πείνας… Reviewed by Momizat on . Αγανακτισμένος είναι όπως δείχνει σχετική του ανάρτηση στα social media, o καθηγητής Βιοχημείας Δημήτρης Κουρέτας, σε ότι αφορά το γεγονός ότι αρκετοί συμπολίτε Αγανακτισμένος είναι όπως δείχνει σχετική του ανάρτηση στα social media, o καθηγητής Βιοχημείας Δημήτρης Κουρέτας, σε ότι αφορά το γεγονός ότι αρκετοί συμπολίτε Rating: 0

Κουρέτας για εμβολιασμούς: Δεν πάει άλλο, θα κάνω απεργία πείνας…

Κουρέτας για εμβολιασμούς: Δεν πάει άλλο, θα κάνω απεργία πείνας…

Αγανακτισμένος είναι όπως δείχνει σχετική του ανάρτηση στα social media, o καθηγητής Βιοχημείας Δημήτρης Κουρέτας, σε ότι αφορά το γεγονός ότι αρκετοί συμπολίτες μας έχουν άγνοια για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού και κάποιοι πιστεύουν ότι δημιουργούν Αυτισμό.

«Θεωρώ επιβεβλημένη την οργανωμένη ενημέρωση για το θέμα από την κυβέρνηση . Και μάλιστα άμεσα . Δεν πάει άλλο . Θα κάνω απεργία πείνας….» γράφει χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτησή του:

«Η ανοσοποίηση μέσω του εμβολιασμού είναι η καλύτερη άμυνα που έχουμε κατά των σοβαρών, και μερικές φορές θανατηφόρων, μεταδοτικών ασθενειών. Χάρη στον εκτεταμένο εμβολιασμό, εξαλείφθηκε η ευλογιά και η πολιομυελίτιδα από τις οποίες έπασχε η Ευρώπη, ενώ πολλές άλλες ασθένειες σχεδόν εξαλείφθηκαν.

Σήμερα, περισσότερα από 100 εκατ. παιδιά εμβολιάζονται ετησίως από ασθένειες όπως διφθερίτιδα, τέτανος, κοκκύτης, φυματίωση, πολιομυελίτιδα, ιλαρά και ηπατίτιδα Β. Ο εμβολιασμός αποτρέπει περίπου 2,5 εκατ. θανάτους σε όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο, και μειώνει το κόστος της θεραπείας για συγκεκριμένες νόσους, συμπεριλαμβανομένων των αντιμικροβιακών θεραπευτικών αγωγών (που προβλέπονται για ιικές λοιμώξεις).

Παρά την αδιαμφισβήτητη αυτή προσφορά, πολλές χώρες της ΕΕ και γειτονικές χώρες αντιμετωπίζουν σήμερα πρωτοφανείς εστίες ασθενειών, λόγω ανεπαρκούς εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού. Η άνιση πρόσβαση στα εμβόλια και η πτώση της εμπιστοσύνης του κοινού στον εμβολιασμό αποτελούν αιτία ανησυχίας και σημαντική πρόκληση για τους ειδικούς της δημόσιας υγείας.

Είναι ενα θέμα που δυστυχώς η Ελληνική κοινωνία δεν έχει επαρκή ενημέρωση. Συχνά ακόμη συναντώ συμπολίτες που πιστεύουν οτι τα εμβόλια δημιουργούν Αυτισμό. Θα το ονόμαζα κακοήθη άγνοια. Θεωρώ επιβεβλημένη την οργανωμένη ενημέρωση για το θέμα από την κυβέρνηση . Και μάλιστα άμεσα . Δεν πάει άλλο . Θα κάνω απεργία πείνας ……».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή