"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.7 C
Trikala

Εργατική Πρωτομαγιά με το βλέμμα στην οργάνωση των εργατών και τις μάχες του μέλλοντος από το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η 1η Μάη δεν είναι αργία είναι απεργία. Τιμούμε τους αγώνες της τάξης μας ! Συνεχίζουμε τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας! Ανασυντάσσουμε το εργατικό κίνημα! Προετοιμαζόμαστε για τις μάχες του μέλλοντος!

Αυτό ήταν το μήνυμα που στάλθηκε από το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων με την μαζική και δυναμική απεργιακή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά την Τετάρτη 1η Μάη.

Η απεργιακή συγκέντρωση έγινε μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, όπου συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, συνταξιούχοι, αυταπασχολούμενοι και αγρότες.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δημήτρης Αρμάγος τόνισε πως

«απαιτούμε απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους» και ότι «αγωνιζόμαστε για το σύνολο των δικαιωμάτων μας», για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και υπογράμμισε ότι «σ’ αυτό τον αγώνα το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων θα μπει επικεφαλής σε συνεργασία με τα πρωτοβάθμια σωματεία, με τους άλλους μαζικούς φορείς του λαού μας» και «θα παίξει τον ρόλο του ως εκφραστής της φωνής και του δίκιου των εργαζομένων, ως οργανωτής, ως καθοδηγητής του ταξικού προσανατολισμού των αγώνων των εργατών και των συμμάχων τους».

Με χειροκροτήματα  έγινε δεκτή η ανάγνωση του γράμματος των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, στην απεργιακή συγκέντρωση .

Επίσης στη συγκέντρωση χαιρετισμούς απεύθυναν:  Τσιάκαλος Γιώργος εκ μέρους ΝΤ Τρικάλων ΑΔΕΔΥ, Παπαζεύκου Ουρανία πρόεδρος ΕΛΜΕ Τρικάλων  , Αρσένης Γ. αντιπρόεδρος του  ΣΕΠΕ Τρικάλων

Κωστίκας Β., πρόεδρος ΟΤΑ Τρικάλων  , Γεραγόρης Κώστας γγ Συνδικάτου Οικοδόμων

Χαλιμούρδας Κ. γγ σωματείο χειριστών σκαπτικών, Τσέκας Λάμπρος πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ” Η Άνοιξη “.

Ακολούθησε μαζική και δυναμική πορεία .όπου στην κορυφή ήταν το πανό με σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων,  προς την πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς. Εκεί  έγινε καταθέσει στεφανιών στο μνημείο Εργάτη -που δεσπόζει στην πλατεία- από πλήθος σωματείων και φορέων.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ήταν σαν σήμερα, 14 χρόνια πριν, όταν τρεις άνθρωποι κι ένα αγέννητο παιδί έχασαν τη ζωή τους τόσο άδικα. Νεκροί σε ένα υποκατάστημα τράπεζας της Marfin στο κέντρο της Αθήνας.
    Διαδηλώσεις και τελετές μνήμης δεν είδαμε…

    • Δυστυχώς, οι δεξιοί δεν σηκώνονται από τον καναπέ για τέτοια. Μόνο για τις ταυτότητες και τη Μακεδονία το κάνουν, ντυμένοι Αρχαίοι Έλληνες. Και αυτά, όταν τα προτείνουν κάποιοι άλλοι. Όταν τους παντρεύει ο Κούλης μεταξύ τους, μούγκα στη στρούγκα. Τάχα παρεξηγήθηκε ο Αρχιερέας, αλλά πάλι τάτσι μίτσι κότσι τις προάλλες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης