Κτηνοτρόφοι Θεσσαλίας: Αυτόνομα και …μέχρι το Μαξίμου Reviewed by Momizat on . Την αυτόνομη κάθοδό τους στις κινητοποιήσεις αποφάσισαν χθες το μεσημέρι οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας αλλά και από πολλές άλλες περιοχές της χώρας, που συγκεντρ Την αυτόνομη κάθοδό τους στις κινητοποιήσεις αποφάσισαν χθες το μεσημέρι οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας αλλά και από πολλές άλλες περιοχές της χώρας, που συγκεντρ Rating: 0

Κτηνοτρόφοι Θεσσαλίας: Αυτόνομα και …μέχρι το Μαξίμου

Κτηνοτρόφοι Θεσσαλίας: Αυτόνομα και …μέχρι το Μαξίμου

Την αυτόνομη κάθοδό τους στις κινητοποιήσεις αποφάσισαν χθες το μεσημέρι οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας αλλά και από πολλές άλλες περιοχές της χώρας, που συγκεντρώθηκαν στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου.

Κτηνοτρόφοι Θεσσαλίας: Αυτόνομα και …μέχρι το Μαξίμου

Η απόφαση αυτή ήρθε ως μια απάντηση στα μεγάλα προβλήματα που βιώνει ο κτηνοτροφικός κόσμος σε όλη την Ελλάδα. Επίσης δίνεται μια απάντηση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να σκύψουν στα προβλήματα του κλάδου και να δώσουν λύσεις στα δίκαια αιτήματα του κτηνοτροφικού κόσμου της χώρας ο οποίος πλήττονται τόσο από τα νέα κυβερνητικά μέτρα, αλλά και από τις πρόσφατες άσχημες καιρικές συνθήκες.

Μιλώντας αρχικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Νίκος Παλάσκας έκανε εκτενή αναφορά στη φορολαίλαπα –όπως είπε- που βιώνει ο κτηνοτροφικός κόσμος. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν μπορεί να είμαστε οι παραπεταμένοι κτηνοτρόφοι από τις εκάστοτε ηγεσίες του αρμόδιου υπουργείου και κατ’ επέκταση της ίδιας της κυβέρνησης».

Μιλώντας στην «Ε» μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης σύσκεψης ο κ. Παλάσκας είπε μεταξύ άλλων ότι οι κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων πανελλαδικά και ειδικά εδώ στη Θεσσαλία δεν έχουν να κάνουν με εξυπηρέτηση πολιτικών ή κομματικών τερτιπιών. Οι κτηνοτρόφοι δεν είμαστε τέτοιοι άνθρωποι, δεν παίζουμε την εκάστοτε εξουσία. Εμείς δεν έχουμε τον χρόνο να κάνουμε πολυήμερες συγκεντρώσεις και άλλα παρόμοια. Εμείς βροντοφωνάζουμε να γίνουν δεκτά τα δίκαια αιτήματά μας και μετά πάμε στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις να ποτίσουμε, να ταΐσουμε και να συγκεντρώσουμε το γάλα για να έχει ο καταναλωτής ντόπια τυροκομικά προϊόντα και κυρίως την αυθεντική ελληνική φέτα».

Και ο κ. Παλάσκας συνέχισε: «Επειδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι και κανένας δεν μας ακούει εάν δεν γίνει κάτι μετά την πρώτη φάση των κινητοποιήσεων στις 7 Φεβρουαρίου στις έδρες των περιφερειών και των αντιπεριφερειών με παράταξη κτηνοτροφικών οχημάτων σε κάθε κτηνοτροφικό νομό της χώρας, η επόμενη αντίδρασή μας είναι μονόδρομος».

Όλος ο κτηνοτροφικός κόσμος της χώρας με αφετηρία τη Θεσσαλία θα ξεκινήσουμε έναν πολυήμερο αγώνα, όχι με αποκλεισμούς δρόμων δημιουργώντας προβλήματα σε άλλες κοινωνικές τάξεις. Αντίθετα θα πάμε στην πηγή του προβλήματος. Θα πάμε στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μαξίμου και θα απαιτήσουμε, δεν θα παρακαλέσουμε, συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό τον κ. Αλέξη Τσίπρα. Αν κι εκεί δεν βρούμε ανταπόκριση και ικανοποίηση των αιτημάτων μας τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο για τους κυβερνώντες», καταλήγει ο κ. Παλάσκας.

Τέλος σε ό,τι αφορά στην ερώτηση γιατί οι κτηνοτρόφοι δεν συντάσσονται με τα μπλόκα και τον αγώνα των αγροτών το στέλεχος της Ομοσπονδίας κ. Στέλιος Κόκκορας σημείωσε: «Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους συναδέλφους αγρότες. Πολλά από τα προβλήματά μας είναι κοινά. Διαπιστώσαμε όμως ότι σε παλιότερες κοινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πρώτα έμπαινα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα αγροτικά, τα κτηνοτροφικά προβλήματα παραγκωνίζονταν. Τώρα είπαμε αυτόνομα να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανεπιφύλακτα στο πλευρό των κτηνοτρόφων τάχθηκε ο παρευρισκόμενος δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης ο οποίος μάλιστα δέχτηκε τις ευχαριστίες των κτηνοτρόφων του Δήμου Τυρνάβου για τον άψογο τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν οι υπηρεσίες του Δήμου κατά τη διάρκεια της έντονης χιονόπτωση πριν λίγο διάστημα καθώς και με τη αμεσότητα με την οποία ο Δήμος Τυρνάβου απεγκλώβισε αποκλεισμένα από το χιονιά ποιμνιοστάσια.

Στη συνάντηση εκτός από τους εκπροσώπους κτηνοτροφικών συλλόγων της Θεσσαλίας συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι κτηνοτρόφων: Στέργιος Κίστρος από Βέροια, Αποστολάκης Αθανάσιος από Λαμία, Μολώνης Δημήτριος από Αγρίνιο, Σιδεροπούλου Ελπίδα από Σέρρες, Πούλης Γεράσιμος από Ήπειρο κ.α.

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή