"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Κώστας Σκρέκας: «Απλούστευση διαδικασιών, για τις νέες επιχειρήσεις»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στην Μεταρρύθμιση των διαδικασιών αδειοδότησης νέων επιχειρήσεων προχωρά το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με απόφαση του υπουργού κ. Κώστα Σκρέκα.
Με τη μεταρρύθμιση αυτή αλλάζει συνολικά η φιλοσοφία αντιμετώπισης του επιχειρηματία και του επαγγελματία, διευκολύνοντας και δίνοντας κίνητρα κυρίως σε νέους ανθρώπους να κάνουν πράξη το επιχειρηματικό τους σχέδιο. Συγκεκριμένα, καταργούνται οι άδειες λειτουργίας για 103 βιομηχανικές δραστηριότητες που αφορούν σε 897 κωδικούς επαγγελμάτων, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας  της βιομηχανίας και της μεταποίησης.
Περιορίζεται η γραφειοκρατία καθώς επιτυγχάνεται η μετάβαση από το ισχύον σύστημα διεκπεραίωσης αιτημάτων και ανούσιων εγκρίσεων σε ένα νέο σύστημα που όλες οι επιχειρήσεις επιτρέπεται να λειτουργούν χωρίς ιδιαίτερη παρέμβαση της διοίκησης.
Με την εφαρμογή της μεταρρύθμισης ο πολίτης εξοικονομεί τουλάχιστον 2-3 μήνες για την αδειοδότηση της επιχείρησής του, μειώνει το κόστος (παράβολα από 60 € έως 1.500 €) και έχει σαφώς  άμεση απόδοση του επενδυμένου κεφαλαίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης