"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

24.3 C
Trikala

Μαγεύει ο  Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Γόμφων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μια εντυπωσιακή παρουσία, γεμάτη ζωντάνια και ελληνικό χρώμα, είχε ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Γόμφων στην καρδιά της κεντρικής Ευρώπης, για το χρονικό διάστημα 15-23 Αυγούστου 2018, υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλης και την προσωπική παρότρυνση του δημάρχου κ. Μαράβα Κων/νου.

Polonia (6)

Σε πρόσκληση του Πολωνικού πολιτιστικού συλλόγου Zespol Piesni i Tanka Lubenka, παρευρέθηκε στο Φεστιβάλ συγκομιδής που διεξήχθη στην πανέμορφη περιοχή της Lubenia, της πόλης Rzeszow. Μια 35μελής χορευτική ομάδα, υπό την επίβλεψη του καθηγητή φυσικής αγωγής – παιδαγωγού χορού κ. Δημουλά Δημήτρη, έδωσε δύο χορευτικές παραστάσεις, στο Rymanow Zdroj και στο Straszydle, παρουσιάζοντας Θεσσαλικούς και Λαϊκούς χορούς, αναδεικνύοντας την ελληνική παράδοση.

Με υπερηφάνεια σήκωσαν ψηλά την ελληνική σημαία, γεμίζοντας συγκίνηση το πλήθος και πετυχαίνοντας μια εθνική ανάταση στις καρδιές των συμμετεχόντων. Ξεσήκωσαν με την παρουσία τους κάθε περιοχή που επισκέφτονταν και έκαναν τους θεατές να χορεύουν μαζί τους, αφήνοντας όμορφες εντυπώσεις στους αξιαγάπητους Πολωνούς διοργανωτές.

Polonia (7)

Έγιναν δέκτες μιας αδερφικής και άκρως ζεστής φιλοξενείας και κατάφεραν να ενώσουν δύο διαφορετικές πολιτιστικές κουλτούρες. Με μόνο συστατικό την αγάπη για το χορό και τη μουσική.

Μπορεί τα χιλιόμετρα να ήταν πολλά, όπως και οι χώρες που διανύσανε, Σκόπια-Σερβία-Ουγγαρία-Σλοβακία-Πολωνία, όμως πετύχανε μια ευχάριστη εκδρομή δημιουργώντας μια παρέα από καταπληκτικούς και υπέροχους ανθρώπους. Μια εκδρομή που άφησε σε όλους χιλιάδες όμορφες εικόνες και στιγμές.

Ήδη σχεδιάζουν την επόμενη πολιτιστική εκδρομή και εκπροσώπιση της Ελλάδας σε χώρα της Ευρώπης.

Εκ μέρους του Δ.Σ του Συλλόγου, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες για την άψογη συμπεριφορά και συνεργασία τους, τους χορευτές που μας έκαναν υπερήφανους και μεταλαμπάδευσαν το κέφι και την ελληνική ζωντάνια στην καρδιά της κεντρικής Ευρώπης, τον συγχωριανό ιερέα π. Δημήτριο Κατσαρό που συμμετείχε στην εκδρομή και σφράγισε την παρουσία μας με το ορθόδοξο στίγμα, τους δύο οδηγούς και φίλους, Γκουζιώτη Δημήτρη και Τσιγαρίδα Βασίλη, για την συνεργασία και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν καθ’όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Επίσης, κάποιους φίλους – χορευτές από τον αδερφικό Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γριζάνου ΄΄Ο Βλύζας’’, για την συμμετοχή τους.

Τέλος, ένα μεγάλο θερμό ευχαριστώ, στον χοροδιδάσκαλό μας Δημήτρη Δημουλά, καθώς και στη σύζυγό του Μαρία Τσατσαρώνη, που ως καθηγητές φυσικής αγωγής – παιδαγωγοί χορού, μεριμνήσανε για την καλύτερη δυνατή χορευτική παρουσία της ομάδας.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ

Polonia (1)

Polonia (3)

Polonia (4)

Polonia (5)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης