Μετάθεση ημερομηνίας έναρξης στο «Εξοικονομώ- Αυτονομώ» ζήτησε η Κατερίνα Παπακώστα Reviewed by Momizat on . Με κατάθεση Ερώτησης προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Τρικαλινή Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ζήτησε τη δυνατότητα μετάθεσης της ημερομηνίας έ Με κατάθεση Ερώτησης προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Τρικαλινή Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ζήτησε τη δυνατότητα μετάθεσης της ημερομηνίας έ Rating: 0

Μετάθεση ημερομηνίας έναρξης στο «Εξοικονομώ- Αυτονομώ» ζήτησε η Κατερίνα Παπακώστα

Μετάθεση ημερομηνίας έναρξης στο «Εξοικονομώ- Αυτονομώ» ζήτησε η Κατερίνα Παπακώστα

Με κατάθεση Ερώτησης προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Τρικαλινή Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ζήτησε τη δυνατότητα μετάθεσης της ημερομηνίας έναρξης του Προγράμματος «Εξοικονομώ- Αυτονομώ», όπως ορίστηκε και για τις περιφέρειες Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και Κρήτης, Β. Αιγαίου & Ν. Αιγαίου, αντίστοιχα.

Στη δήλωσή της αναφέρει: «Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ- Αυτονομώ» αποτελεί την μετάβαση, για εκατοντάδες κατοικίες , προς ένα “Έξυπνο Σπίτι”. Η ενεργειακή αναβάθμιση των οικιακών κτηρίων και η μείωση της κατανάλωσης συμβατικών καυσίμων, οδηγούν στην εξοικονόμηση χρημάτων αλλά αποτελούν , επίσης, μια σημαντική εξέλιξη στην πορεία της χώρας μας προς ένα «πράσινο μέλλον».

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, τη δεδομένη χρονική συγκυρία, βρίσκεται σε δυσμενή κατάσταση, αφενός λόγω της επιδημιολογικής έξαρσης των τελευταίων μηνών, και αφετέρου, λόγω των καταστρεπτικών συνεπειών του Μεσογειακού Κυκλώνα «Ιανός», που σάρωσε την Περιφέρειά μας. Το γεγονός πως η έναρξη εισόδου στην πλατφόρμα του Προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί, για ακόμη μια φορά, από την Θεσσαλία, οδηγεί σε δυσαρέσκεια τους μηχανικούς, καθώς αντιμετωπίζουν κωλύματα στην πλατφόρμα, την οποία ταυτόχρονα επισκέπτονται πολίτες και μηχανικοί από όλη την Ελλάδα.

Απευθυνόμενη, λοιπόν, προς τον αρμόδιο Υπουργό, με Ερώτηση μου, ζήτησα να στηριχθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μέσω της μετάθεσης για την όσο το δυνατόν πιο απομακρυσμένη, χρονικά, ημερομηνία, της έναρξης του Προγράμματος, προκείμενου να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος, για την υποβολή των δικαιολογητικών και των αιτήσεων». Αιτήθηκε η κα. Παπακώστα.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή