Μεταξύ Νικολόπουλου, Τσούτσουρα και Μουρτζανού η αυριανή εκλογή νέου Μητροπολίτη Λάρισας Reviewed by Momizat on . Σπουδαία ημέρα για τη Λάρισα με ακλόνητο φαβορί είναι η αυριανή, καθώς η Ιερά Σύνοδος αναμένεται να αναδείξει δια ψηφοφορίας το διάδοχο του μακαριστού Ιγνατίου, Σπουδαία ημέρα για τη Λάρισα με ακλόνητο φαβορί είναι η αυριανή, καθώς η Ιερά Σύνοδος αναμένεται να αναδείξει δια ψηφοφορίας το διάδοχο του μακαριστού Ιγνατίου, Rating: 0

Μεταξύ Νικολόπουλου, Τσούτσουρα και Μουρτζανού η αυριανή εκλογή νέου Μητροπολίτη Λάρισας

Μεταξύ Νικολόπουλου, Τσούτσουρα και Μουρτζανού η αυριανή εκλογή νέου Μητροπολίτη Λάρισας

Σπουδαία ημέρα για τη Λάρισα με ακλόνητο φαβορί είναι η αυριανή, καθώς η Ιερά Σύνοδος αναμένεται να αναδείξει δια ψηφοφορίας το διάδοχο του μακαριστού Ιγνατίου, στον Μητροπολιτικό θρόνο της Λάρισας.

Πηγές από τους κόλπους της Εκκλησίας επιβεβαίωναν την Πέμπτη την ύπαρξη “διεργασιών” από μερίδα Ιεραρχών με στόχο την προώθηση στην αυριανή ψηφοφορία ενός εκ των δύο Λαρισαίων αρχιμανδριτών, του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης π. Αχίλλιου Τσούτσουρα και του εφημέριου του Αγίου Νικολάου π. Ιγνάτιου Μουρτζανού, οι οποίοι αποτέλεσαν επί μακρόν τους στενούς συνεργάτες του μακαριστού Ιγνατίου.

Εντούτοις, ο πρώτος γραμματέας της Ιερά Συνόδου, αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Νικολόπουλος αποτελεί το ακλόνητο φαβορί και εκτός συγκλονιστικής ανατροπής, θα είναι ο επόμενος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου.

Αφενός η επιθυμία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου να στηρίξει την υποψηφιότητά του, αλλά και η θέση που κατέχει, καθώς και το πλούσιο έργο του, συνηγορούν στο ότι η συγκεκριμένη πρόβλεψη, δύσκολα δε θα επιβεβαιωθεί.

Σημειώνεται πως η αρχική ψηφοφορία θα αφορά το εάν θα υπάρξει μετάθεση δεσπότη στη χηρεύσασα θέση ή εκλογή νέου. Κατόπιν, στην τελική ψηφοφορία, θα αναδειχθεί ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, η ενθρόνιση του οποίου αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Κυριακή στον Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Η ενθρόνισή του τέλος στη Λάρισα, αναμένεται σε ένα μήνα από σήμερα κι αφού έχει προηγηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία επίδοσης της “διαβεβαίωσης” του νέου Μητροπολίτη, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή