"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.9 C
Trikala

Με άγριες διαθέσεις και σε δύο κύματα έρχεται η κακοκαιρία «Μήδεια» στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με άγριες διαθέσεις και σε δύο κύματα έρχεται η κακοκαιρία «Μήδεια» στη Θεσσαλία, σύμφωνα με το Λαρισαίο μετεωρολόγο και μαθηματικό Φάνη Τακούδη. Συγκεκριμένα οι χιονοπτώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από Σάββατο πρωί στη Δυτική Θεσσαλία, Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Καρδίτσα και στην Ελασσόνα. Η χιονόπτωση στη Λάρισα θα ξεκινήσει ξημερώματα Κυριακής και θα συνεχιστεί μέχρι Δευτέρα μεσημέρι, ενώ στο Βόλο θα ξεκινήσει από Κυριακή μεσημέρι και θα συνεχιστεί μέχρι και Τρίτη πρωί.

Αμέσως μετά θα έχουμε Τρίτη και Τετάρτη πολικές θερμοκρασίες στον κάμπο, με τις ελάχιστες τιμές να είναι 6 με 7 βαθμούς κάτω από το μηδέν και στη Λάρισα μείον πέντε βαθμούς Κελσίου. Ο Φάνης Τακούδης επισημαίνει όμως πως δεν ξεμπερδέψαμε με το χιονιά ,καθώς όλα δείχνουν πως έρχεται νέο κύμα από Πέμπτη προς Παρασκευή που θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο και θα δώσει νέες χιονοπτώσεις στην Ανατολική Θεσσαλία (Πήλιο, Κίσσαβο) αλλά πιθανό και μέσα στο Βόλο, τη Λάρισα, τα Φάρσαλα και τον Αλμυρό.

Αυτή τη φορά θα είναι σιβηρικός αντικυκλώνας που θα έρθει από βορειανατολικά. Και… σα να μην έφταναν όλα αυτά υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να μας πλήξει ένα νέο κύμα από τις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας, αλλά είναι σχετικά νωρίς για αυτό και η πρόβλεψη έχει ακόμη αρκετό ρίσκο, καταλήγει ο κ. Τακούδης.
Το σίγουρο πάντως είναι πως θα βιώσουμε ένα δεκαήμερο, πιθανό και δεκαπενθήμερο, έντονου χειμώνα και στη Θεσσαλία με κύρια χαρακτηριστικά τα χιόνια και στα πεδινά και το τσουχτερό κρύο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης