Με έντονη αισιοδοξία , γλέντι και χορό ξεκίνησε τον προεκλογικό αγώνα η ΚΝΕ στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Με μεγάλη επιτυχία και μαζική προσέλευση νεολαίας πραγματοποιήθηκε το γλέντι της Τομεακής Οργάνωσης Τρικάλων της ΚΝΕ τη Δευτέρα το βράδυ. Ο χώρος του πολυδύναμο Με μεγάλη επιτυχία και μαζική προσέλευση νεολαίας πραγματοποιήθηκε το γλέντι της Τομεακής Οργάνωσης Τρικάλων της ΚΝΕ τη Δευτέρα το βράδυ. Ο χώρος του πολυδύναμο Rating: 0

Με έντονη αισιοδοξία , γλέντι και χορό ξεκίνησε τον προεκλογικό αγώνα η ΚΝΕ στα Τρίκαλα

Με έντονη  αισιοδοξία , γλέντι και χορό  ξεκίνησε τον προεκλογικό αγώνα η ΚΝΕ στα Τρίκαλα

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική προσέλευση νεολαίας πραγματοποιήθηκε το γλέντι της Τομεακής Οργάνωσης Τρικάλων της ΚΝΕ τη Δευτέρα το βράδυ. Ο χώρος του πολυδύναμου κέντρου του δήμου Τρικκαίων ,στην πλατεία της ΔΕΗ, κατακλύστηκε από νέους , που διασκέδασαν για πολλές ώρες σε έντεχνους , ρεμπέτικους , αλλά και παραδοσιακούς ρυθμούς.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη πολύ πριν την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, αλλά αποδείχθηκε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την πιο αισιόδοξη προεκλογική εκκίνηση της ΚΝΕ στα Τρίκαλα. Λόγω των εξελίξεων δε θα μπορούσε να λείψει και η πολιτική παρέμβαση μέσω της ομιλίας που πραγματοποήθηκε από το Θοδωρή Αναπλιώτη, γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

Ταυτόχρονα η γιορτή που ετοιμάστηκε με μεράκι από τους νέους Κομμουνιστές ανέδειξε και αρκετά σημαντικά χαρακτηριστικά . Στήθηκε χωρίς χορηγούς, σπόνσορες και επιχειρηματικά κέρδη. Στήθηκε με την αλληλεγγύη των μελών & φίλων της ΚΝΕ, καθώς και επαγγελματιών της περιοχής μας. Πολλές οι προσφορές τους σε τρόφιμα , ποτά , στο μαγείρεμα και την ετοιμασία των μεζέδων , στη διαμόρφωση του χώρου κλπ. Ήταν μια ωραία γιορτή που κινήθηκε σε αντίθεση με την υποκουλτούρα και την εκτόνωση που σερβίρει το σύστημα.

Όπως ,άλλωστε, τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο Θοδωρής Αναπλιώτης « Η λογική του ατομισμού, του ανταγωνισμού είναι λέξεις ξένες προς εμάς και επειδή είναι τέτοιες λέξεις ξένες δεν τις αντιπαλεύουμε στα λόγια αλλά στην πράξη»

Στη συνέχεια ο Θ.Αναπλιώτης στάθηκε στα διλλήματα που τα κόμματα του συστήματος βάζουν σε κάθε νέο, καθώς και τα κριτήρια που πρέπει οι νέοι να σκεφτούν , ώστε «να μην την πατήσουν σ’ αυτές τις εκλογές».

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Η κυβέρνηση, τα κόμματα που την συνθέτουν κι όσα θέτουν υποψηφιότητα για συμμετοχή σε ένα μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα με κορμό τη ΝΔ, δεν αφήνουν περιθώρια αυταπατών. Η ίδια η πολιτική που εφάρμοσε εγγυάται για την πολιτική που θα εφαρμόσει αν ο λαός της εμπιστευτεί ξανά την ψήφο του και τις ελπίδες του.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ, που προβάρει υπουργικά κοστούμια, δεν εγγυάται ούτε την ανάκτηση των απωλειών, ούτε πολύ περισσότερο την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών. Λέει στο λαό να ξεχάσει και τα δύο. Δεν μπορεί όμως να εγγυηθεί ούτε καν την ανακοπή της επίθεσης στο εισόδημα, στα δικαιώματά του.

Ο νέος άνεργος που ψάχνουμε δουλειά με το κυάλι , δεν μπορεί να εμπιστευτεί μια δύναμη που συνδιαλέγεται με τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους «γύπες των αγορών» και ευλογεί την επιδίωξή τους να αβγατίζουν τα κέρδη τους πατώντας στην πλάτη μας.

Δεν πρέπει να εμπιστευτεί μια δύναμη που καμία πρόθεση δεν έχει να τα βάλει με όλους εκείνους που μας επέβαλαν ψίχουλα .

Η λαχταρά του νέου άνεργου για να πιάσει δουλειά, δεν πρέπει να ακουμπά στις προσδοκίες των προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας που του υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει τίποτα να περιμένει από μια δύναμη που πίνει νερό στο όνομα του καπιταλισμού, που εγγυάται τα διατήρηση σε υψηλά επίπεδα της ανεργίας σε συνθήκες ανάπτυξης και την εκτόξευσή της στην κρίση του.

Ακόμη και όταν υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, δεν αναφέρεται στην κρίση των σπιτιών τους και στην ανέχειά τους. Αναφέρεται σε μέτρα διαχείρισης φαινομένων απόλυτης εξαθλίωσης. Το διευκρινίζει, άλλωστε, όταν εξηγεί ότι αυτά αφορούν όσους δεν έχουν ένα πιάτο φαγητό κι όχι όλους όσοι αδυνατούν να χορτάσουν την «πείνα» των αναγκών τους.

Δεν μπορούν να τους προσφέρουν τίποτα δυνάμεις που κινούνται στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που έφερε το λαό εδώ που είναι σήμερα, που προσκυνούν την ΕΕ η οποία εγγυάται την πάση θυσία υλοποίηση της στρατηγικής που ισοπεδώνει τα δικαιώματά τους.

Οι νέοι, είτε εργαζόμενοι , είτε άνεργοι, να σκεφτούν και να σταθμίσουν με ποια πολιτική μπορούν να μπουν εμπόδια στα βάρβαρα μέτρα και με ποια θα έρθουν ακόμα χειρότερες μέρες. Να πονηρευτούν και να μείνουν μακριά από τη λογική του μικρότερου κακού. Να μην έχουν μειωμένες απαιτήσεις και να μη γίνονται συνένοχος, αφού βλέπουν ότι αυτός που αυτοαποκαλείται αριστερός, ταυτόχρονα λέει ότι η χώρα ανήκει στο ΝΑΤΟ και αναγνωρίζει το χρέος. Θα φέρει το λογαριασμό από τη διαπραγμάτευση και θα τον πληρώσει πάλι η λαϊκή οικογένεια.

Να μην την πατήσουν οι νέοι σ’ αυτές τις εκλογές. Να στηρίξουν το ΚΚΕ για να είναι την επόμενη μέρα δυνατό το δικό τους κόμμα. Αυτό θα αποτελέσει δύναμη ανάσχεσης, διεκδίκησης και πίεσης. Το αποδείξαμε σε πάρα πολλές περιπτώσεις . Το ΚΚΕ δεν τα δίπλωσε για να φορέσει υπουργικά κουστούμια, δεν έκανε ποτέ πίσω. Ακριβώς επειδή είμαστε ντόμπροι επειδή δεν λυγάμε, σε εκβιασμούς και διλλήματα επειδή δεν τα διπλώνουμε, επειδή έχουμε συνέπεια λόγων και έργων οι νέοι μπορούν να εμπιστευτούν το ΚΚΕ.

Ισχυροποιήστε το ΚΚΕ και τη ΚΝΕ παντού για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό και τη νεολαία, για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων»

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

kne (4) kne (3) kne (2) kne (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή