Με εκπτώσεις θα ξανανοίξουν τα εμπορικά – Ανοιχτά την επόμενη Κυριακή τα καταστήματα Reviewed by Momizat on . Με ανοιξιάτικες εκπτώσεις θα υποδεχθούν την ερχόμενη εβδομάδα τους  καταναλωτές τα εμπορικά καταστήματα. Μετά τις διαδοχικές αργίες από την ερχόμενη Τετάρτη 4 Μ Με ανοιξιάτικες εκπτώσεις θα υποδεχθούν την ερχόμενη εβδομάδα τους  καταναλωτές τα εμπορικά καταστήματα. Μετά τις διαδοχικές αργίες από την ερχόμενη Τετάρτη 4 Μ Rating: 0

Με εκπτώσεις θα ξανανοίξουν τα εμπορικά – Ανοιχτά την επόμενη Κυριακή τα καταστήματα

Με εκπτώσεις θα ξανανοίξουν τα εμπορικά – Ανοιχτά την επόμενη Κυριακή τα καταστήματα

Με ανοιξιάτικες εκπτώσεις θα υποδεχθούν την ερχόμενη εβδομάδα τους  καταναλωτές τα εμπορικά καταστήματα. Μετά τις διαδοχικές αργίες από την ερχόμενη Τετάρτη 4 Μαΐου, που θα ανοίξει η αγορά, θα ξεκινήσει και το εαρινό δεκαήμερο των εκπτώσεων, το οποίο βέβαια, λόγω των αργιών, θα διαρκέσει μόνο επτά ημέρες.

Επί της ουσίας, η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος του Μαΐου θα ξεκινήσει την Τετάρτη 4 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 10 Μαΐου. Κι αυτό, διότι τη Δευτέρα του Πάσχα και την Τρίτη, λόγω της μεταφοράς της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η αγορά θα είναι κλειστή.

Υπενθυμίζεται δε ότι ο νόμος 4177/2013, με τον οποίο θεσπίστηκαν οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι, προβλέπει ότι αυτές πραγματοποιούνται το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, με το δεκαήμερο να καθορίζεται ημερολογιακά και όχι βάσει των εργάσιμων ημερών.

Βάσει του νόμου, προβλέπεται επίσης ότι τα εμπορικά καταστήματα επιτρέπεται να είναι ανοιχτά την πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου και όταν αυτή συμπίπτει με επίσημη αργία του κράτους, τότε η δυνατότητα αυτή μετατίθεται την επόμενη Κυριακή. Έτσι, στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων του Μαΐου, τα εμπορικά καταστήματα επιτρέπεται να λειτουργήσουν την Κυριακή 8 Μαΐου (Κυριακή του Θωμά) από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο εμπορικός σύλλογος  Τρικάλων  θα αποφασίσει για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων του ενώ ήδη ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα των μελών του την ερχόμενη Κυριακή θα είναι ανοικτά σε όλη την επικράτεια από τις 11 πμ έως 8μμ. 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή