"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Με 178 ψήφους «ναι» στο δημοψήφισμα από τη Βουλή των Ελλήνων

lafarm

Σχετικά άρθρα

vouli
Με πλειοψηφία 178 ψήφων υπέρ έναντι 120 ψήφων κατά το Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της πρότασης του Υπουργικού Συμβουλίου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, στις 5 Ιουλίου, προκειμένου να αποφανθεί ο ελληνικός λαός για το αν θα γίνει δεκτή ή θα απορριφθεί η πρόταση των θεσμών για το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας.

Κατά την ψηφοφορία δεν υπήρξαν εκπλήξεις καθώς όλοι οι βουλευτές ψήφισαν σύμφωνα με τη γραμμή του κόμματος τους. Αξίζει να σημειώσουμε ότι για την έγκριση της πρόταση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα απαιτούνταν η σύμφωνη γνώμη 151 βουλευτών. Επισημαίνεται ότι η κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων της συμπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αριθμεί συνολικά στους 162 βουλευτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει 149 βουλευτές και οι ΑΝΕΛ 13.

Υπέρ

Υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από τη συμπολίτευση, καθώς και η Χρυσή Αυγή.

Κατά

Κατά ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ.

Άλλη πρόταση από ΚΚΕ

Οι βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν τη δική τους πρόταση δημοψηφίσματος.

Διαδικασία

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μετά την ψηφοφορία η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, για να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για την απόφαση του Σώματος. Ο κ. Παυλόπουλος, αφού παραλάβει τα πρακτικά, θα υπογράψει την απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης