Μια πρωτοβουλία για τη χρήση του απινιδωτή στους αθλητικούς χώρους Reviewed by Momizat on . Μετά το ατυχές συμβάν που συνέβη στο Δανό ποδοσφαιριστή Κρίστιαν Έρικσεν το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Δανίας – Φινλανδίας, που Μετά το ατυχές συμβάν που συνέβη στο Δανό ποδοσφαιριστή Κρίστιαν Έρικσεν το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Δανίας – Φινλανδίας, που Rating: 0

Μια πρωτοβουλία για τη χρήση του απινιδωτή στους αθλητικούς χώρους

Μια πρωτοβουλία για τη χρήση του απινιδωτή στους αθλητικούς χώρους

Μετά το ατυχές συμβάν που συνέβη στο Δανό ποδοσφαιριστή Κρίστιαν Έρικσεν το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Δανίας – Φινλανδίας, που παρ’ ολίγο να χάσει τη ζωή του αν δεν επενέβαιναν έγκαιρα οι γιατροί του αγώνα. Όμως οι επιστημονικοί χειρισμοί των γιατρών ίσως να ήταν αναποτελεσματικοί αν δεν είχαν κάνει χρήση ενός θαυματουργού οργάνου, αυτό του απινιδωτή.
Ο Γ.Σ.Τρικάλων σε συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ της πόλης μας και πιο συγκεκριμένα με το εργαστήριο της Πειραματικής Φυσιολογίας και το Δήμο Τρικκαίων θα διοργανώσουν τον προσεχή Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο σεμινάριο ενημέρωσης των προπονητών, των αθλητών και όσων θα ήθελαν να το παρακολουθήσουν που θα αφορά στη χρήση του απινιδωτή στους αθλητικούς χώρους και όχι μόνο.
Καθίσταται επιτακτική η ανάγκη της ενημέρωσης των ανθρώπων που ασχολούνται με την προπονητική καθοδήγηση των αθλητών όλων των ηλικιών για τη χρήση αυτού του απλού στη χρήση οργάνου που πρέπει να διαθέτει κάθε αθλητικός χώρος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΤΕΦΑΑ υπάρχει ειδικό μάθημα που το γνωστικό του αντικείμενο είναι σχετικό με τις πρώτες βοήθειες και βέβαια υπάρχει λεπτομερής αναφορά αλλά και πρακτική εξάσκηση στη χρήση του απινιδωτή.
Πριν από δύο χρόνια ένας φοιτητής του ΤΕΦΑΑ έσωσε κάποιο αθλούμενο στο στάδιο με την έγκαιρη παρέμβασή του εφαρμόζοντας τις γνώσεις που είχε από το συγκεκριμένο μάθημα.
Ο Δήμος Τρικκαίων έχει 15 απινιδωτές διάσπαρτους σε διάφορα σημεία της πόλης αλλά όμως είναι απαραίτητη η πλατιά ενημέρωση των πολιτών για τη χρήση τους.
Το προγραμματισμένο σεμινάριο για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο θα είναι διήμερο (δεν μπορεί να γίνει τώρα λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία) και θα περιλαμβάνει εισηγήσεις ειδικών (θεωρητικό μέρος- 1η ημέρα)) και πρακτική εξάσκηση πάνω στη χρήση του απινιδωτή (2η ημέρα).

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή