Μιλάνο: Στη λίμνη Ίζεο μπορείτε να περπατήσετε πάνω στο νερό Reviewed by Momizat on . Στο Μιλάνο μπορείτε να περπατήσετε πάνω στο νερό… Όχι δεν είναι θαύμα. Οι «Επιπλέουσες Αποβάθρες» του Christo κάνουν το αδύνατο, δυνατό. Επιτρέπουν στον κόσμο ν Στο Μιλάνο μπορείτε να περπατήσετε πάνω στο νερό… Όχι δεν είναι θαύμα. Οι «Επιπλέουσες Αποβάθρες» του Christo κάνουν το αδύνατο, δυνατό. Επιτρέπουν στον κόσμο ν Rating: 0

Μιλάνο: Στη λίμνη Ίζεο μπορείτε να περπατήσετε πάνω στο νερό

Μιλάνο: Στη λίμνη Ίζεο μπορείτε να περπατήσετε πάνω στο νερό

Στο Μιλάνο μπορείτε να περπατήσετε πάνω στο νερό… Όχι δεν είναι θαύμα. Οι «Επιπλέουσες Αποβάθρες» του Christo κάνουν το αδύνατο, δυνατό. Επιτρέπουν στον κόσμο να βαδίσει πάνω στα νερά της λίμνης Ίζεο σε απόσταση 110 χιλιομέτρων ανατολικά του Μιλάνου.

Οι επισκέπτες μπορούν να βαδίσουν από το Σουλτσάνο, στο ανατολικό άκρο της λίμνης έως το νησί Μόντε Ίζολα. Μπορούν επίσης να πάρουν δυο «μονοπάτια» για να φτάσουν στο νησάκι Σαν Πάολο, το οποίο και αυτό κυκλώνεται από τις επιπλέουσες αποβάθρες.

Η εγκατάσταση του Βούλγαρου καλλιτέχνη Christo εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο και φυσικά προσέλκυσε το ενδιαφέρον των περιπατητών. 

Ο διάδρομος, από 200.000 κύβους από πολυαιθυλένιο, καλυμμένους από απαστράπτον κίτρινο ύφασμα, εκτείνεται για τρία χιλιόμετρα πάνω στα νερά της λίμνης. Η λωρίδα του κίτρινου υφάσματος συνεχίζει για άλλο ενάμισι χιλιόμετρο στους δρόμους του Σουλτσάνο αλλά και του χωριού Πεσκέρα Μαράλιο, στην άλλη πλευρά. 

 Οι επισκέπτες μπορούν να βαδίσουν από το Σουλτσάνο, στο ανατολικό άκρο της λίμνης έως το

 

Η ιδέα γεννήθηκε στο μυαλό του Christo και της Γαλλίδας καλλιτέχνιδας Jean-Claude – συντρόφου του στην τέχνη και τη ζωή – το 1970.

Προσπάθησαν να την υλοποιήσουν, χωρίς επιτυχία. Τον Νοέμβριο του 2009, η Jean-Claude έφυγε από τη ζωή, αλλά πέντε χρόνια αργότερα ο Christo και η ομάδα του εντόπισαν στη λίμνη Ίζεο το τοπίο που ενέπνεε περισσότερο.

«Όπως όλα τα πρότζεκτ μας, “Οι Επιπλέουσες Αποβάθρες” είναι ελεύθερες και προσβάσιμες 24 ώρες, αν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες» λέει ο Christo. «Δεν υπάρχουν εισιτήρια, εγκαίνια, δεν υπάρχουν κρατήσεις θέσεων και δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες. “Οι Επιπλέουσες Αποβάθρες” είναι προέκταση του δρόμου και ανήκουν σ’ όλους» διευκρινίζει ο Christo.

Η εγκατάσταση θα παραμείνει για 16 μέρες και, στη συνέχεια, τα υλικά της θα ανακυκλωθούν.

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή