Νέα κινητοποίηση του “Όχι” την Κυριακή στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Την Κυριακή 5 Ιούλη, ο ελληνικός λαός είπε ένα βροντερό και περήφανο ΟΧΙ σε όλα αυτά που πνίγουν τη ζωή του. Διατράνωσε τη θέλησή του να μπει τέρμα στη λιτότητα Την Κυριακή 5 Ιούλη, ο ελληνικός λαός είπε ένα βροντερό και περήφανο ΟΧΙ σε όλα αυτά που πνίγουν τη ζωή του. Διατράνωσε τη θέλησή του να μπει τέρμα στη λιτότητα Rating: 0

Νέα κινητοποίηση του “Όχι” την Κυριακή στα Τρίκαλα

sosimo
Την Κυριακή 5 Ιούλη, ο ελληνικός λαός είπε ένα βροντερό και περήφανο ΟΧΙ σε όλα αυτά που πνίγουν τη ζωή του.
Διατράνωσε τη θέλησή του να μπει τέρμα στη λιτότητα, την ανεργία, την ελαστική εργασία, τη φορομπηξία, τις αντεργατικές «μεταρρυθμίσεις», τις ιδιωτικοποιήσεις.

Έβαλε σε προτεραιότητα τις ανάγκες του και όχι την εξυπηρέτηση του χρέους και το ζουρλομανδύα του ευρώ.

Απάντησε στους εκβιασμούς και τις πιέσεις των οικονομικών δολοφόνων του ΔΝΤ και της ΕΕ, των αγορών και των τραπεζιτών, και όλου του εγχώριου και διεθνούς κατεστημένου, που στήριζε μανιασμένα το ΝΑΙ.

Έστειλε στα σκουπίδια την οικονομική τρομοκρατία, τη μαύρη προπαγάνδα των ΜΜΕ αλλά και την προδοτική στάση πολλών κατ’ όνομα εργατικών συνδικάτων.

Απαίτησε μια καλύτερη ζωή κι όχι μια νέα μνημονιακή συμφωνία, ένα δρόμο ρήξης κι όχι μια πορεία υποταγής.

Μία μόλις μέρα μετά, η κυβέρνηση γύρισε την πλάτη στο λαό και την ετυμηγορία του και έσπευσε να καθίσει στο τραπέζι της «εθνικής συνεννόησης» με αυτούς που στήριξαν τα μνημόνια και τα αντεργατικά μέτρα και αντιτάχθηκαν σθεναρά στο ΟΧΙ του λαού.

Κι όχι μόνο αυτό. Προχωρά σε μια νέα διαπραγμάτευση και προσανατολίζεται σε μια νέα συμφωνία με τους «θεσμούς» (δηλαδή την τρόικα), που θα έχει αντιλαϊκό και μνημονιακό χαρακτήρα και θα κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση και από τις ανάγκες των εργαζομένων και από την ψήφο τους στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ!

Δεν θα μείνουμε στη μέση του δρόμου και στο ΟΧΙ της κάλπης.

Ήρθε η ώρα να μιλήσει το ΟΧΙ της μαζικής δράσης και της ρήξης, το ΟΧΙ μέχρι να νικήσουμε!

Συνεχίζουμε αταλάντευτα και ανυποχώρητα, κόντρα στις πιέσεις και την υποταγή για:

Μέτρα που θα βελτιώνουν τη ζωή, τους μισθούς, τις συντάξεις, την παιδεία, την υγεία, τις κοινωνικές υπηρεσίες και θα αντιμετωπίζουν την ανεργία και την ελαστική ή απλήρωτη εργασία.

Να ξηλωθεί όλο το μνημονιακό πλαίσιο και να μην υπογραφεί νέα αντιλαϊκή μνημονιακή συμφωνία από την κυβέρνηση.

Να σπάσει η φυλακή του χρέους, με την πλήρη διαγραφή του, και η μέγγενη του ευρώ και της ΕΕ.

Να περάσουν οι τράπεζες στο δημόσιο και να λειτουργούν σε όφελος του λαού και όχι του κέρδους.

Η Ανοιχτή Επιτροπή για το ΟΧΙ του λαού καλεί τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές που δώσαμε μαζί τη μάχη του δημοψηφίσματος, τους πολίτες που έδωσαν βροντερή παρουσία στις συγκεντρώσεις και ανταποκρίθηκαν στις εξορμήσεις και στο μήνυμα του ΟΧΙ του Λαού, τις συλλογικότητες και τα σωματεία, συνδικάτα και κινηματικές επιτροπές, πολιτικές οργανώσεις και συνδικαλιστικές παρατάξεις, τον κόσμο της εργασίας και τους ανέργους, την πρωτοπόρα νεολαία μας, να συνεχίσουν στο δρόμο του αγώνα και της ρήξης!

Όλες και όλοι να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας στα παλιά και νέα μνημόνια και να διαφυλάξουμε το ηχηρό ΟΧΙ της κοινωνικής πλειοψηφίας του λαού μας, σε μαζική και μαχητική συγκέντρωση την

Κυριακή 12 Ιούλη στις 8:00 μμ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή