"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.9 C
Trikala

Νέο ομόλογο σχεδιάζει η τράπεζα Θεσσαλίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τη δική της έξοδο στις αγορές, εν προκειμένω στους νυν ή σε νέους μεριδιούχους, σχεδιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, η συνεταιριστική τράπεζα Θεσσαλίας με σκοπό την άντληση φρέσκου χρήματος για τις ανάγκες της τράπεζας.

Κατά τα φαινόμενα το νέο τραπεζικό προϊόν θα έχει τα χαρακτηριστικά της προηγούμενης πετυχημένης έκδοσης, ύψους 3 εκ. ευρώ (μειωμένης εξασφάλισης), η οποία είχε ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2016.

Τότε η ονομαστική αξία κάθε ομολογίας ήταν 20.000 ευρώ, ποσό το οποίο αποτελούσε και την ελάχιστη συμμετοχή. Η διάρκεια των ομολόγων ήταν πενταετής και η περίοδος εκτοκισμού εξάμηνη.

Η έκδοση υπερκαλύφθηκε, φθάνοντας τα 4.120.000 ευρώ, καθώς το επιτόκιο ήταν ιδιαίτερα ελκυστικό και συγκεκριμένα ανήλθε στο 7% μικτό, σταθερό για όλη τη διάρκεια των ομολόγων.

Παραμένει άγνωστο ποιο θα είναι το ύψος του νέου ομολόγου και αν θα είναι μετατρέψιμο ή όχι. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η έκδοσή του απαιτεί την έγκριση της γενικής συνέλευσης της Τράπεζας όπως είχε γίνει και με το προηγούμενο.

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης