«Να σταθώ στα πόδια μου» Reviewed by Momizat on . Οι Λεωνίδας Μπαλάφας και Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης έφτιαξαν έναν κρητικό ύμνο ενάντια στην κρίση. Το βίντεοκλίπ τους το πετυχαίνω παντού τις 3 μέρες (μέσα στις Οι Λεωνίδας Μπαλάφας και Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης έφτιαξαν έναν κρητικό ύμνο ενάντια στην κρίση. Το βίντεοκλίπ τους το πετυχαίνω παντού τις 3 μέρες (μέσα στις Rating: 0

«Να σταθώ στα πόδια μου»

«Να σταθώ στα πόδια μου»

Οι Λεωνίδας Μπαλάφας και Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης έφτιαξαν έναν κρητικό ύμνο ενάντια στην κρίση. Το βίντεοκλίπ τους το πετυχαίνω παντού τις 3 μέρες (μέσα στις οποίες κατόρθωσε να φτάσει ήδη τα 800.000 views) και το απέφευγα αρχικά, μετά όμως είπα να το δω για να καταλάβω προς τι ο ντόρος.

 

Περιείχε όλα αυτά που σιχαίνομαι.

1) Την επονομαζόμενη κρητική λεβεντιά.  Ειδικά αυτή που παρουσιάζεται στερεοτυπικά με μαυροφορεμένους μουντρούχους (και κάποιες φορές, όχι εδώ, ρίχνουν μπαλωθιές και είναι λίγο λεβεντομαλάκες, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Κρήτες).

2) Εντεχνίλα Το έντεχνο για να σωθεί απομυζεί ότι μπορεί απ’ την κρητική κουλτούρα και με αφορμή το «φαινόμενο» Γιάννης Χαρούλης. Δε μ’ αρέσει ούτε το ένα ούτε το άλλο.

3) Μούσια Ειδικά αυτή η μεταμόρφωση του Λεωνίδα Μπαλάφα σε αντάρτη/παπά στο λαιμό μου έχει καθίσει.

4) Απλοϊκό λαϊκισμό Οι κακοί πολιτικοί (στα όρια της καρικατούρας), οι καλοί αγνοί άνθρωποι άνθρωποι που δεν φταίνε σε τίποτα, που τους παραπλανά η κακή τηλεόραση.

5) Διδακτισμό στα όρια της προπαγάνδας.  Όλοι μαζί να βαρέσουμε (μεταφορικά) το χέρι στο τραπέζι και τα πόδια στο πάτωμα, να χορέψουμε ξεκάρφωτοι δυο δυο σε κάτι βουνά κι οι πολιτικοί θα πάρουν αυτό που τους αξίζει, επειδή οι Έλληνες μεγαλουργούμε όταν το θέλουμε και πάμε κόντρα στους δυνάστες μας κλπ κλπ

Πηγή: www.lifo.gr

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή