Να «τρέξει» η εφάπαξ αποζημίωση ζητούν οι πληγέντες κτηνοτρόφοι Reviewed by Momizat on . Την πρωτόγνωρα τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι στο Νομό Καρδίτσας περιέγραψε ο τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας και Την πρωτόγνωρα τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι στο Νομό Καρδίτσας περιέγραψε ο τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας και Rating: 0

Να «τρέξει» η εφάπαξ αποζημίωση ζητούν οι πληγέντες κτηνοτρόφοι

Να «τρέξει» η εφάπαξ αποζημίωση ζητούν οι πληγέντες κτηνοτρόφοι

Την πρωτόγνωρα τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι στο Νομό Καρδίτσας περιέγραψε ο τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας και Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Γιάννης Κόκουρας, τονίζοντας ότι έχουν χάσει το σύνολο των κτηνοτροφικών τους εκμεταλλεύσεων και το βιος τους.

Η εφάπαξ αποζημίωση που έχει εξαγγείλει ο ΕΛΓΑ για τους κτηνοτρόφους πρέπει να δοθεί το συντομότερο δυνατό, ώστε να προλάβουν οι πληγέντες επαγγελματίες τη νέα γαλακτική περίοδο.

«Αν η διαδικασία τρέξει μέσα στον επόμενο μήνα, θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν το κοπάδι τους και να μπουν στη γαλακτική περίοδο» ανέφερε και πρόσθεσε: «το ποσό που θα λάβουν οι πληγέντες είναι μικρότερο σε σχέση με τους αγρότες και η εφάπαξ καταβολή είναι σωστή και δίκαιη γιατί ο κτηνοτρόφος πρέ- πει άμεσα να αντικαταστήσει το κοπάδι του προκειμένου να επιβιώσει.

Οι καλλιέργειες έτσι κι αλλιώς έχουν χάσει τη φετινή χρονιά». Εκτιμάται από τον ΕΛΓΑ ότι περισσότερα από 13.000 ζώα (12.500 αιγοπρόβατα και 500 βοοειδή) πνίγηκαν από την κακοκαιρία και τα ορμητικά νερά στη Θεσσαλία. Την ίδια ώρα όπως είχε επισημάνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων – Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας κ. Γιώργος Βαϊόπουλος, ο συνεταιρισμός αριθμεί περίπου τα 3.500 πνιγμένα πρόβατα και κατσίκες.

Εκτίμησε δε, ότι χάθηκαν και 1.000 βοοειδή. Σε ότι αφορά την αποζημίωση λόγω κορωνοϊού στους προβατοτρόφους, ο κ. Κόκουρας εκτίμησε ότι πιθανώς να πιστωθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να καταβληθεί και η ενιαία ενίσχυση.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή