Ντεμέκ αριστεροί με ορίτζιναλ δεξιά τσέπη. Reviewed by Momizat on . Αποχαιρετώ με κρύα καρδιά από την εγχώρια πολιτική σκηνή το ζεύγος Ουρανίας Αντωνοπούλου και Δημητρίου Παπαδημητρίου που έπεσαν υπέρ πάρτης και επιδοτήσεως ενοι Αποχαιρετώ με κρύα καρδιά από την εγχώρια πολιτική σκηνή το ζεύγος Ουρανίας Αντωνοπούλου και Δημητρίου Παπαδημητρίου που έπεσαν υπέρ πάρτης και επιδοτήσεως ενοι Rating: 0

Ντεμέκ αριστεροί με ορίτζιναλ δεξιά τσέπη.

Ντεμέκ αριστεροί με ορίτζιναλ δεξιά τσέπη.

Αποχαιρετώ με κρύα καρδιά από την εγχώρια πολιτική σκηνή το ζεύγος Ουρανίας Αντωνοπούλου και Δημητρίου Παπαδημητρίου που έπεσαν υπέρ πάρτης και επιδοτήσεως ενοικίου, ως σπάνιο είδος πάλλευκης περιστεράς, για το μουντζουρωμένο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς – τρομάρα μας.

Συγκαταλέγονται στις παράπλευρες απώλειες, στους αμαρτωλούς αθώους της σκανδαλολογίας. Τους περιβάλλω με αμέριστη συμπάθεια· θύτες και θύματα του διεφθαρμένου μας κατεστημένου καθόσον. Οικονομολόγοι με διεθνείς περγαμηνές, καβαλίκεψαν κάποτε το αμερικάνικο όνειρο, διέσχισαν καλπάζοντας ακαδημαϊκά Φαρ Ουέστ και εδέησαν να ξυπνήσουν καταξιωμένοι με καλοπληρωμένες δουλειές κι ανομολόγητες δουλείες·

όμηροι των κανόνων της πέραν του Ατλαντικού παιδιάς. Η άκριτη φιλοδοξία και η κρυμμένη ιδιοτέλεια, ωστόσο, συνιστούν επικίνδυνο σύμβουλο, οδηγούν σε παγίδες.

Εξοκέλλεις σε ξέρες κυνηγώντας τες. Δύσκολα μανουβράρουν οι καπεταναίοι σε άγνωστα κι αχαρτογράφητα θολά νερά.

Ραντίζει τώρα με πικρά δάκρυα αποχωρισμού το διαμέρισμα του Κολωνακίου η Ράνια. Μοναδικό έγκλημά της, πως έχασε επεισόδια σχετικά με τα καθ’ ημάς· λησμόνησε στα ξένα τη νοοτροπία και την ιδιοτροπία μας.

Δώρον άδωρο το ευχέλαιο όταν ξενοικιάζουμε το σπίτι μαντάμ. Καθώς πρωτομπαίνουμε, το ραίνουμε με αγιασμό και βάγια.

Μετανιώνει την ώρα που άνοιξε διάπλατα τις πύλες του Κολούμπια στον εξ Αρτης μαθητευόμενο μάγο που αβρόχοις ποσί έταζε να ανατρέψει άρδην την κατάσταση σε Ελλάδα, Ευρώπη κι ολάκερη την Υφήλιο.

Η μετανάστις καθηγήτρια κάλεσε τον αφρό της διανόησης, η ανόητη, προκειμένου να του επιφυλάξει τη θερμότερη υποδοχή. Μπήκε σαν καουμπόης στο σαλούν, έστρεψε τα περίστροφα στον δείκτη, σημαδεύοντας ώς και τον πιανίστα ο ερίφης.

Διασκέδαζαν ο σερίφης και το εκλεκτό κοινό, γνωρίζοντας πως τα πυρά είναι άσφαιρα. Αποτελεί μυστήριο, αλλά ο θρυλικός ΘΑλέξης δήλωνε άστεγος τα ηρωικά χρόνια της αντιπολίτευσης.

«Δεν θα κατέβαλλα ΕΝΦΙΑ ακόμα κι αν διέθετα ακίνητο στ’ όνομά μου» διαλαλούσε. Ανυστερόβουλοι φίλοι του τον φιλοξενούσαν οικογενειακώς σε Αίγινα, Σφακιά και ποικίλους δημοφιλείς προορισμούς ανά την επικράτεια.

Αποκτώντας επιτέλους σταθερή κατοικία στο Μαξίμου, αντάμειψε τους δεκάδες οικοδεσπότες του με υπουργικούς θώκους και επίζηλα πόστα στον κρατικό μηχανισμό.

Συμπονετικός και γαλαντόμος ηγεμών, δεν θα μπορούσε να ξεχάσει εκείνη που έστρωσε με κόκκινα χαλιά τις λεωφόρους των ΗΠΑ για χατίρι του.

Την προσκάλεσε, λοιπόν, να σώσουν τον τόπο. Αριβάρισε με το έτερον ήμισυ η Αμερικάνα. Συγκατοίκησαν στην κυβέρνηση με αδίστακτους τύπους, οίτινες ασκούν ακραία θατσερική πολιτική, παριστάνοντας τους πάναγνους κομμουνιστές. Ορισμένοι, μάλιστα, στολίζουν με το πορτρέτο του Αρη το γραφείο τους.

Τρίζουν νυχθημερόν τα κόκαλα του ελασίτη αρχηγού και αποδίδουν την ηχορύπανση σε ελάττωμα της κορνίζας.

Συνηθισμένο το ζευγάρι να του πληρώνει τα εκτός έδρας ο εκάστοτε εργοδότης, έκανε χρήση φωτογραφικής διάταξης για τα τροφεία που ψήφισαν τα συντρόφια, αδιάβαστη ομού με το μνημόνιο.

Οι ίδιοι Φαρισαίοι υποκριτές το εξοβελίζουν τώρα στο πυρ το εξώτερο, εξακολουθώντας να απολαμβάνουν άπαντα τα προνόμια του βολευτού. 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή