Ξεκινάει η κατασκευή του αγωγού TAP Reviewed by Momizat on . Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται η τελετή έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου «ΤΑP». Η τελετή θα γίνει παρουσία του πρωθυπουργού, κ Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται η τελετή έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου «ΤΑP». Η τελετή θα γίνει παρουσία του πρωθυπουργού, κ Rating: 0

Ξεκινάει η κατασκευή του αγωγού TAP

Ξεκινάει η κατασκευή του αγωγού TAP

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται η τελετή έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου «ΤΑP». Η τελετή θα γίνει παρουσία του πρωθυπουργού, καθώς και αντιπροσωπειών από όλες τις εμπλεκόμενες στο έργο χώρες.

Το ίδιο το έργο θα δώσει περίπου 8.000 θέσεις εργασίας, μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις, βελτίωση της ασφάλειας εφοδιασμού της χώρας σε φυσικό αέριο, τόνωση του ανταγωνισμού και ανάδειξη της χώρας σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο.

Ο  αγωγός θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το κοίτασμα Σεν Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν μέσω Τουρκίας και Ελλάδας προς τη Δυτική Ευρώπη και μόνον κατά το κατασκευαστικό του σκέλος, εκτιμάται ότι θα δώσει 8.000 θέσεις εργασίας και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε ελληνικές εταιρίες, που θα πάρουν μέρος στην κατασκευή του. 

Ο TAP, σε πρώτη φάση, θα έχει μεταφορική ικανότητα 10 δισ. κυβικών μέτρων ετησίως με προοπτική αύξησης στα 20 δισ. κυβικά μέτρα.

 

 

Σχόλια (1)

  • $$$

    Από εγκαίνια και τελετές έναρξης καλά πάμε!
    Ενθουσιαζομαστε γρήγορα αλλά ακολουθεί η απογοήτευση της αναβλητικοτητας!

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή