Οι ευρύτεροι Reviewed by Momizat on . Αφορμή η δήλωση του Άδωνι: ''Είμαι τρόικα εσωτερικού και μ'αρέσει!''. Και σε μας αρέσει που σου αρέσει τόσο! Θα μας στείλετε άκλαυτους και αδιάβαστους εσείς, θα Αφορμή η δήλωση του Άδωνι: ''Είμαι τρόικα εσωτερικού και μ'αρέσει!''. Και σε μας αρέσει που σου αρέσει τόσο! Θα μας στείλετε άκλαυτους και αδιάβαστους εσείς, θα Rating: 0

Οι ευρύτεροι

zoi

Αφορμή η δήλωση του Άδωνι: ”Είμαι τρόικα εσωτερικού και μ’αρέσει!”. Και σε μας αρέσει που σου αρέσει τόσο! Θα μας στείλετε άκλαυτους και αδιάβαστους εσείς, θα το δείτε. Αφήστε μας να πάρουμε και μια ανάσα κάπου κάπου, ποτέ δε βλάπτει.

Και για να μιλήσουμε σοβαρά, σεβασμός στη χώρα και στο αξίωμά σας, αν όχι σε μας. ”Οι όλοι εσείς”, οι δήθεν σωτήρες μας, που έτσι όπως πάτε, θα μας θυμάστε κάποτε, μα εμείς δε θα θυμόμαστε τίποτα. Ο μηχανισμός άμυνας και απώθησης του εγκεφάλου μας θα έχει δουλέψει φάμπρικα και θα είμαστε ανακουφισμένοι και ήρεμοι. Αυτό κι αν θα το δείτε! Μόνο που εμείς δε θα σας βλέπουμε πια, θα έχετε γίνει ανύπαρκτοι και αόρατοι.
anergia
Όλοι εσείς που παίζετε τις ζωές μας σαν ζαριές σε χέρια επιδέξιου ταβλαδόρου και το μόνο που σας νοιάζει είναι η πολιτική σας επιβίωση και το κάθε είδους κέρδος. Πλακίτσα και αναφορές κρετίνων χωρίς σεβασμό στους πολίτες, μόνο εκεί που παίζει να μην παίζετε με τα νεύρα τους, ναι; Αλλάζουμε, ξυπνάμε και υποψιαζόμαστε. Υπάρχουν και όρια ανοχής στη βλακεία και στα παιχνίδια με τη λογική μας!

Πάντως, αδέλφια, πρέπει να το παραδεχτούμε, είμαστε ήρωες: δε φτάνει η φτώχεια μας, οι ελλείψεις ακόμα και στα βασικά, η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας, οι απώλειες σε έμψυχο υλικό, δε φτάνει η ξεφτίλα μας δώθε κείθε, έχουμε και τις εσωτερικές διαστροφές και ψευτομαγκιές κάκιστων πολιτικών, συνδικαλιστών και…”ευρύτερων”.
laikismos
Ναι, έχουμε και τους της ευρύτερης παράταξης, του ευρύτερου χώρου, ο ευρύτερος, τους ευρύτερου, με τραγική σιγουριά από την ψευδαίσθηση ότι ανήκει κάπου και επομένως έχει δύναμη και επίπεδα εξουσίας. Σημείο αναφοράς και φθηνής προβολής, ανεπάγγελτοι κατά κανόνα, που το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι ο νέος τίτλος, αυτός του ”ευρύτερου”…Για να έχουμε να λέμε με βεβαιότητα τραγική πως η ανοησία δε στερεύει ποτέ! Αλλά όταν το κουτσομπολιό, οι πολιτικές αναλύσεις καφενείου και ο λαϊκισμός είναι τα πιο δημοφιλή καθημερινά, μην απορούμε για την κατάντια μας.

Η ζωή είναι μικρή, για να χαλάμε τις καρδιές μας και να μιζεριάζουμε, όταν μπορούμε να χαλάμε και να ξεριζώνουμε όσα θλιβερά κατεστημένα έχουν ριζώσει. Πραγματικός ήρωας είναι εκείνος που προσπαθεί να είναι χίλιες φορές σκλάβος της ευγένειας και της τιμιότητας, παρά αρχηγός της λαμογιάς και της διαπλοκής. Γιατί από τις μεγαλύτερες αναπηρίες για μια χώρα είναι οι κακοί πολιτικοί της. Πόση ανάγκη έχουμε από καλές ειδήσεις και αξιόλογους ανθρώπους στο προσκήνιο σε όλους τους τομείς.

faros
Δε μπορεί να μην έχουμε ελπίδα και να μην υπάρχουν πρόσωπα έντιμα και αξιόλογα. Άνθρωποι καθημερινοί, όπως όλοι μας, με όρεξη για δουλειά και διάθεση για προσφορά, κυρίως με αγάπη για την πατρίδα, μακριά από ”σωλήνες” και περίεργες σωληνώσεις και προεκτάσεις σε άδυτα και ύπουλα ύδατα εντός και εκτός και επί τα αυτά…Ποια ”αυτά;”. Αυτά τα νέα μας και ο νοών νοείτω!…

Οι τίτλοι τέλους δύσκολα θα πέσουν στη χώρα αυτή και δεν είναι πόθοι ευσεβείς από αραχτούς ανέμελους της εύφορης κοιλάδας. Διαθέτουμε καταπληκτικά μυαλά και εξειδικευμένους ανθρώπους σε όλους τους τομείς, αλλά οι αδύναμες πλάτες της χώρας δύσκολα μπορούν να στηρίξουν και να αξιοποιήσουν.

Και παρά όσα καταλογίζουν στη χώρα μας κάποιοι, πριν μιλήσουν για την Ελλάδα, καλό είναι να πλύνουν το μυαλό τους με μπόλικη ιστορική και πολιτισμική αναδρομή και να μάθουν τι σημαίνει Έλληνας και Ψυχή ελληνική! Και μετά σιωπή από σεβασμό. Όλοι γνωρίζουμε την κατάσταση και τις αιτίες, όπως γνωρίζουμε και τους τρόπους και τη θεραπεία. Μπορούμε να τα καταφέρουμε αν…

Αφήστε το σχόλιο σας