Οι Τρικαλινοί, Καραμανλή θα λένε και θα κλαίνε…. Reviewed by Momizat on . O ηγέτης που υβρίστηκε περισσότερο από όλους στη νεότερη ελληνική ιστορία, ακόμη και από αυτούς που ευεργέτησε, είναι ο Κώστας Καραμανλής. Κύριο επιχείρημα που O ηγέτης που υβρίστηκε περισσότερο από όλους στη νεότερη ελληνική ιστορία, ακόμη και από αυτούς που ευεργέτησε, είναι ο Κώστας Καραμανλής. Κύριο επιχείρημα που Rating: 0

Οι Τρικαλινοί, Καραμανλή θα λένε και θα κλαίνε….

Οι Τρικαλινοί, Καραμανλή θα λένε και θα κλαίνε….

O ηγέτης που υβρίστηκε περισσότερο από όλους στη νεότερη ελληνική ιστορία, ακόμη και από αυτούς που ευεργέτησε, είναι ο Κώστας Καραμανλής.


Κύριο επιχείρημα που επικαλούνται oi κατήγοροι(εκτός ότι τρώει όπως όλοι οι άνθρωποι), είναι ότι αύξησε το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος της χώρας σε μη διαχειρίσιμα επίπεδα.
Η αλήθεια όμως είναι τελείως διαφορετική.


Μετά τις νόθες εκλογές του 2000 και την οριακή επικράτηση του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση Σημίτη, έχοντας αντιληφθεί ότι θα χάσει την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, επέβαλε στους εργολάβους που είχαν αναλάβει όλα τα μεγάλα έργα, στους προμηθευτές του δημοσίου και των ενόπλων δυνάμεων (υπέρογκες δαπάνες μετά τα Ίμια), οι πληρωμές να πραγματοποιηθούν με την παράδοση, δηλαδή μετά το 2004.

Επίσης είχε κωλυσιεργήσει όλη την προετοιμασία, τις υποδομές και την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, με αποτέλεσμα οι κατασκευαστές και η Ολυμπιακή Επιτροπή να εκβιάζουν τη χώρα για επιτάχυνση των διαδικασιών με κάθε αντίτιμο.

Μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων(30% συμμετοχή στο ΕΣΠΑ) εκείνη τη περίοδο,μεγάλοι οδικοί άξονες που εκκρεμούσαν η είχαν καθυστερήσει ολοκληρώθηκαν(Εγνατία, Μαλιακός, Μορέας κλπ), ενώ δρομολογήθηκαν και άλλοι(Ε-65, κάθετες συνδέσεις της Εγνατίας κλπ).

Επίσης η Δικαιοσύνη και οι αποφάσεις για τα αναδρομικά, όπως η περίπτωση του ΛΑΦΚΑ(1 δις ευρώ), επιβάρυναν τους προυπολογισμούς των ετών 2006-2009.

Ο νομός Τρικάλων ευτύχησε να έχει δύο μέλη στη τότε κυβέρνηση Καραμανλή, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα (οργασμός έργων) , παρά τα κάποια αρνητικά παλαιοκομματικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν (ρουσφετολογικοί διορισμοί και διαμάχες για ανούσιους θεσμούς, όπως το επιμελητήριο η ο ερυθρός σταυρός).

Στη περιοχή κατασκευάστηκαν πολλές υποδομές(Τρίκαλα-Λάρισα, Τρίκαλα-Καλαμπάκα, Τρίκαλα-Άρτα, ΕΠΑΛ Καλαμπάκας, αθλητικές εγκαταστάσεις και λιμνοδεξαμενές) ενώ δημιουργήθηκαν οι βάσεις για πολλές άλλες.

Όλο αυτό το κυβερνητικό έργο, με αιχμή την επιτυχή τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων και την υλοποίηση των μεγάλων αναπτυξιακών υποδομών και των οδικών αξόνων, αντικρούει κάθε επιχείρημα ακόμη και των πεμπτοφαλαγγιτών της παράταξης(Σαμαρικοί. Σουφλικοί κλπ), για την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητα του Κώστα Καραμανλή.


Είναι γεγονός ότι η κατάρρευση της Lehman Brothers επιβάρυνε το διεθνές οικονομικό κλίμα και το κόστος δανεισμού της Ελλάδας αλλά παρ΄όλα αυτά, το οικονομικό επιτελείο κατάφερε η τελευταία έκδοση του δεκαετούς ομολόγου να “πιάσει” επιτόκιο 3,6%.

Η μοίρα της διακυβέρνησης Καραμανλή προδιαγράφτηκε στις αδιαφανείς εκλογές του 2000, και αργότερα με τη ραγδαία υπονόμευση της λόγω της στάσης της στο εθνικό θέμα του Μακεδονικού και το σχέδιο Αναν(φωτιές στη Ηλιεία, ταραχές στην Αθήνα το 2008, Βατοπέδι
κλπ).
Κι αυτό γιατί χάθηκε το timing για ρήξη με τα κατεστημένα συμφέροντα (διαπλοκή, Δικαιοσύνη), την επανίδρυση του κράτους και του κόμματος(στα πρότυπα της μετάλλαξης του Εθνικού Συναγερμού στην ΕΡΕ).

Το 2004 που έγινε σεβαστή τελικά η λαική εντολή και αφέθηκε ο ΝΔ να κυβερνήσει, με την διαπλοκή και την διαφθορά στη περίοδο Σημίτη να έχουν γιγαντωθεί, ήταν αργά.

Kώστας Κουτσονάσιος

Σχόλια (2)

 • Δικαιόπολης

  Αγαπητέ μου συμπολίτη Ιδού η αλήθεια

  Σε ότι αφορά τη διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και τα σχόλια σας δύο τινά συμβαίνουν ή δεν έχετε την ακριβή γνώση των πραγμάτων ή μιλάτε υπό έντονη κομματική επιρροή.
  Για το λόγο αυτό προς αποκατάσταση της αλήθειας σας πληροφορώ τα ακόλουθα.
  1) Αναφέρατε ο Σιμήτης έκανε την καταχώρηση των επενδυτικών δαπανών καθώς και των εξοπλιστικών στο σύστημα των Εθνικών Λογαριασμών με βάση την παραλαβή. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Σας γνωρίζω ότι με βάσει το Ευρωπαϊκό Σύστημα Λογαριασμών 1995 (European System of Accounts ESA-95) οι επενδυτικές καθώς και οι λοιπές δαπάνες πρέπει να καταχωρούνται με βάση την παραλαβή. Ενώ δίνετε και η εναλλακτική λύση της παραγγελίας η Ελλάδα είχε καθιερώσει από πολύ παλαιότερα, ακόμη από την εποχή της εφαρμογής του συστήματος των Εθνικών Λογαριασμών, την αρχή της καταχώρησης με την παραλαβή. Να σημειωθεί δε ότι η αλλαγή του τρόπου καταγραφής είναι άκρως απαγορευμένη από την Εθνικολογιστική πρακτική παγκόσμια και δεν πρέπει να αλλάζει.
  Ο κος Αλογοσκούφης, εν γνώση βεβαίως και του κου Κώστα Καραμανλή την άλλαξε και μετέφερε δαπάνες στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ για έργα ή εξοπλιστικά που είχαν παραγγελθεί ενώ δεν είχαν ακόμη παραληφθεί.
  Το γιατί το έκαναν δεν έχουν ακόμη απαντήσει. Απλά και η ίδια η ΝΔ αργότερα την καταδίκασε ως πρακτική αλλά είχε γίνει το μεγάλο κακό που αφορούσε την Εθνικολογιστική αξιοπιστία της χώρας. Επίσης να γνωρίζετε ότι διεργασίες που οδηγούν στο χάσιμο της Εθνικής αξιοπιστίας σε μια οικονομικού χαρακτήρα ένωση χωρών όπως κατά κύριο λόγο είναι η Ε.Ε. αγγίζει τα όρια της εθνικής προδοσίας.
  2) Σε ότι αφορά τα λοιπά θέματα που θίγετε θα ήθελα να σας θυμίσω
  – Σχετικά με τα έργα: οι υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή κυρίως το 2004 κουραζόταν να εγκαινιάζουν τα έργα που τα ποιο πολλά ήταν τελειωμένα σχεδόν από την κυβέρνηση Σημίτη.
  -Σχετικά με τα άλλα θέματα Βατοπέδι, ομόλογα κλπ όλα αναδύουν μια ιδιάζουσα σήψη κοινωνικής ανηθικότητας.
  3) Μια ακόμη απάντηση που περιμένει ο Ελληνικός λαός από τον Κώστα Καραμανλή είναι μια ξεκάθαρη απάντηση για τις εκλογές του 2009. γιατί τις έκανε, μήπως στα δύσκολα γίνεται το στρίβειν δια των εκλογών;

  Απάντηση
 • Δικαιόπολης

  Αγαπητέ μου συμπολίτη Ιδού η αλήθεια

  Σε ότι αφορά τη διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και τα σχόλια σας δύο τινά συμβαίνουν ή δεν έχετε την ακριβή γνώση των πραγμάτων ή μιλάτε υπό έντονη κομματική επιρροή.
  Για το λόγο αυτό προς αποκατάσταση της αλήθειας σας πληροφορώ τα ακόλουθα.
  1) Αναφέρατε ότι ο Σιμήτης έκανε την καταχώρηση των επενδυτικών δαπανών καθώς και των εξοπλιστικών στο σύστημα των Εθνικών Λογαριασμών με βάση την παραλαβή. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Σας γνωρίζω ότι με βάσει το Ευρωπαϊκό Σύστημα Λογαριασμών 1995 (European System of Accounts ESA-95) οι επενδυτικές καθώς και οι λοιπές δαπάνες πρέπει να καταχωρούνται με βάση την παραλαβή. Ενώ δίνετε και η εναλλακτική λύση της παραγγελίας η Ελλάδα είχε καθιερώσει αυτό τον τρόπο από πολύ παλαιότερα, ακόμη από την εποχή της εφαρμογής του συστήματος των Εθνικών Λογαριασμών, Να σημειωθεί δε ότι η αλλαγή του τρόπου καταγραφής είναι άκρως απαγορευμένη από την Εθνικολογιστική πρακτική παγκόσμια και δεν πρέπει να αλλάζει.
  Ο κος Αλογοσκούφης, εν γνώση βεβαίως και του κου Κώστα Καραμανλή την άλλαξε και μετέφερε δαπάνες στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ για έργα ή εξοπλιστικά που είχαν παραγγελθεί ενώ δεν είχαν ακόμη παραληφθεί.
  Το γιατί το έκαναν δεν έχουν ακόμη απαντήσει. Απλά και η ίδια η ΝΔ αργότερα το καταδίκασε ως πρακτική, αλλά είχε γίνει το μεγάλο κακό που αφορούσε την Εθνικολογιστική αξιοπιστία της χώρας. Επίσης να γνωρίζετε ότι διεργασίες που οδηγούν στο χάσιμο της Εθνικής αξιοπιστίας σε μια οικονομικού χαρακτήρα ένωση χωρών, όπως κατά κύριο λόγο είναι η Ε.Ε. αγγίζει τα όρια της εθνικής προδοσίας.
  2) Σε ότι αφορά τα λοιπά θέματα που θίγετε θα ήθελα να σας θυμίσω
  – Σχετικά με τα έργα: Οι υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή κυρίως το 2004 κουραζόταν να εγκαινιάζουν τα έργα, που τα ποιο πολλά ήταν τελειωμένα σχεδόν από την κυβέρνηση Σημίτη.
  -Σχετικά με τα άλλα θέματα Βατοπέδι, ομόλογα κλπ όλα αναδύουν μια ιδιάζουσα και απύθμενη σήψη κοινωνικής ανηθικότητας την οποία δεν θέλω να σχολιάσω.
  3) Μια ακόμη απάντηση που περιμένει ο Ελληνικός λαός από τον Κώστα Καραμανλή είναι μια ξεκάθαρη εξήγηση για τις εκλογές του 2009. γιατί τις έκανε, μήπως στα δύσκολα γίνεται το στρίβειν δια των εκλογών;

  Δικαιόπολης

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή