"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

Ο… υπόγειος πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε ταξικό επίπεδο πλέον έχει μεταφερθεί η διαφορετική άποψη ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ στα Τρίκαλα. Με αφορμή ένα προπέρινο περιστατικό, την απόλυση του λογιστή επιχείρησης, ο οποίος είναι μέλος του ΠΑΜΕ, ξεκίνησε μια ολόκληρη διαμάχη. Αρχικά, ο λογιστής, γραμματέας του Σωματείου Λογιστών Τρικάλων, απολύθηκε, πριν περίπου έναν χρόνο. Εκανε καταγγελία το ΠΑΜΕ και το Σωματείο Λογιστών και παράσταση έξω από την επιχείρηση. Πρόκειται για το πρατήριο του Τάσου Γκούμα, που είναι και πρόεδρος των πρατηριούχων στα Τρίκαλα. Η λεπτομέρεια όμως είναι ότι στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, ήταν υποψήφιος με το “Φυσάει Κόντρα”… Οπότε, πριν λίγες ημέρες, που έγινε ένα περιστατικό νέο, με διαμάχη των δύο, αφού ο λογιστής δικαιώθηκε στα δικαστήρια, το Σωματείο Λογιστών, που επίσης έχει διοίκηση φίλα προσκείμενη στο ΠΑΜΕ, έχει εκδώσει ανακοίνωση (εδώ), εναντίον του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη. Λίγες ημέρες μετά, ανακοίνωση εξέωσε και το ΠΑΜΕ (εδώ), ονοματίζοντας και το “Φυσάει Κόντρα”. Ο ίδιος εξέδωσε νέα ανακοίνωση – απάντηση χθες και δίνει τη δική του εκδοχή. Επίσης, θέση παίρνει και το Συνδικάτο Οικοδόμων (ακολουθεί η ανακοίνωση), ομοίως φίλα προσκείμενο στο ΠΑΜΕ, το οποίο κατηγορεί ευθέως τον πρατηριούχο, ότι απέλυσε τον λογιστή για συνδικαλιστική δράση.
Για να δούμε… πού θα φτάσει αυτή η διαμάχη;

Η ανακοίνωση του πρατηριούχου:

Η εταιρεία «ΑΦΟΙ ΠΑΝ. ΓΚΟΥΜΑ Ο.Ε.» απαντά στις συκοφαντίες του «Σωματείου Λογιστών» και του ΠΑΜΕ

Επανήρθαν με γεμάτες συκοφαντικά ψεύδη ανακοινώσεις εναντίον της επιχείρησής μας , το σωματείο λογιστών και το ΠΑΜΕ Τρικάλων.

Δεν μας κάνει εντύπωση .

Εξάλλου είναι γνωστό ότι πρόκειται για τον ίδιο μηχανισμό προσώπων που κατοικοεδρεύει στο ίδιο κομματικό γραφείο και στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει βαλθεί να εξυπηρετήσει μόνο και μόνο τα στενά οικονομίστικα συμφέροντα ενός «επιφανούς» τους μέλους , που οι ίδιοι πρώτα κατονόμασαν, του κ. Νίκου Γεραγόρη .

Η επιχείρηση μας, μια μικρή οικογενειακή εταιρεία, παρά το γεγονός ότι από τον Μάρτιο το ένα από τα δύο μέλη της, αφού έδωσε για μήνες την μάχη με το θάνατο, βρίσκεται καθηλωμένος στο κρεβάτι νοσοκομείου, σεβόμενη τη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε πρόσφατα, αμέσως προχώρησε στην επαναπρόσληψη του συγκεκριμένου εργαζόμενου, με τα ίδια μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα που κατείχε στο παρελθόν, δήλωσε αμέσως την πρόσληψή του στο οικείο φορέα ασφάλισής του, του προσέφερε τον προσήκοντα στην ιδιότητα του εργασιακό χώρο και συνθήκες, δηλαδή ιδιαίτερο γραφείο αποκλειστικά και μόνο για αυτόν και σε αντιπαροχή όλων αυτών του ζήτησε να εκδίδει τις ελάχιστες χειρόγραφες αποδείξεις πώλησης των ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης, όχι παραπάνω από 10 κάθε ημέρα.

Ο εργαζόμενος του οποίου είχε καταγγελθεί προ έτους η σύμβαση εργασίας, όχι φυσικά για τη συνδικαλιστική του δράση, (υπήρξε ίσως ο μοναδικός εργαζόμενος στη χώρα που λάμβανε ολόκληρο τον μισθό του, χωρίς τις αντίστοιχες μισθολογικές κρατήσεις για τις ημέρες των απεργιών στις οποίες συμμετείχε),αλλά γιατί αρνούνταν να προσφέρει κατ` ουσία την εργασία του στην επιχείρηση, επανέλαβε την προσφιλή σε αυτόν τακτική που προσιδιάζει σε αργόμισθο υπάλληλο, που δεν έχει καμία διάθεση να προσφέρει εργασία, αλλά συνεχώς σχεδιάζει πως να εκμεταλλευθεί τις καταστάσεις, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα λάβει και την αντίστοιχη σπέκουλα από τους συνδικαλιστές – εργατοπατέρες οι οποίοι εδώ και ένα χρόνο συκοφαντώντας την επιχείρησή μας έχουν βαλθεί να της βάλουν λουκέτο, προφανώς προς όφελος των ανταγωνιστών μας.

Με αυτή τη λογική προσέρχονταν ο εργαζόμενος στο χώρο εργασίας, όποια ημέρα ήθελε, παρέμενε για λίγη ώρα χωρίς να κάνει το παραμικρό, παρά μόνο να διαβάζει βιβλία (!!!), αποχωρούσε χωρίς να ρωτήσει κανένα, επέστρεφε μετά από 2-3 ώρες, παρέμενε για λίγη ώρα, μετά έφευγε για «διάλειμμα», από το οποίο επέστρεφε ξανά μετά από ώρες, όταν πλησίαζε το πέρας του ωραρίου του, που αυτός θεωρούσε ως «ωράριο εργασίας»

Αυτήν την πρακτική αποφασίσαμε να την ανεχθούμε, γιατί θεωρούσαμε ότι δεν θα μπορούσε να συνεχισθεί επ` αόριστο και γιατί μας συστήθηκε από τη επιθεώρηση εργασίας να επιδείξουμε καλή πρόθεση, μέχρι ο εργαζόμενος να «εγκλιματισθεί» μετά την επαναπρόσληψή του.

Σε καμία όμως περίπτωση δεν περίμενα τη νέα του «έμπνευση», να ζητήσει άδεια 22 εργασίμων ημερών, χωρίς να επικαλείται κάποιο σημαντικό προσωπικό λόγο.

Σε αυτό το αναιτιολόγητο αίτημα του και αφού συμβουλεύτηκα την επιθεώρηση εργασίας, απάντησα αρνητικά, με αποτέλεσμα όταν του το ανακοίνωσα ο κ. Νίκος Γεραγόρης να μου επιφέρει ύπουλο χτύπημα με το κεφάλι του στο πρόσωπο μου, απειλώντας με παράλληλα με τις φράσεις «θα δεις τι θα πάθεις», «θα με πληρώνεις για να κάθομαι» και άλλες παρόμοιες που αναδεικνύουν το «συνδι καλιστικό» ύφος και «δράση» του συγκεκριμένου εργαζόμενου.

Στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Τρικάλων όπου αμέσως μετέβην, επιδεικνύοντας τεράστια ψυχραιμία και χωρίς να δώσω την παραμικρή έκταση στην προκλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Γεραγόρη, διαπιστώθηκαν αφ` ενός εκδορά του άνω χείλους και της στοματικής μου κοιλότητας και παράλληλα κατάσταση υπερτασικής μου αιχμής , μου χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή, και παρέμεινα για βραχεία νοσηλεία.

Για τις βίαιες πράξεις, τις απειλές και για τους τσαμπουκάδες, που επέδειξε εναντίον μου, μπροστά μάλιστα σε άλλους συναδέρφους του, ο κ. Νίκος Γεραγόρης θα κληθεί να δώσει λογαριασμό σύντομα στην δικαιοσύνη .

Όσο για τους εκπροσώπους του «σωματείου λογιστών» και του ΠΑΜΕ που εκδίδουν ανακοινώσεις διαδίδοντας τα κατασκευασμένα από τον κ. Γεραγόρη εναντίον της επιχείρησής μας ψεύδη και συκοφαντίες, ώστε μέσω των ανακοινώσεων αυτών από θύτης να μετατραπεί σε «θύμα» και από αμειβόμενος αργόμισθος, σε καταδιωκόμενο προλετάριο και επειδή και εμείς στην ουσία είμαστε σκληρά εργαζόμενοι και όχι «κεφαλαιοκράτες που πίνουμε το αίμα των εργατών» και επειδή παλεύουμε μέσα στις αντιξοότητες της οικονομικής κρίσης για να κρατήσουμε ζωντανή μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση ενάντια στις κακοτυχίες της ζωής, στα κατασχετήρια των τραπεζών και στις πολιτικές της ύφεσης, ας γνωρίζουν ότι :

Δίκιο, είναι το δίκιο του εργάτη και όχι του καθενός αργόμισθου γραφειοκράτη. Και στο τέλος αυτής της ιστορίας το δίκιο και η αλήθεια θα λάμψουν .

Τρίκαλα 22 Νοεμβρίου 2014

Ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας

Αναστάσιος Γκούμας

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

 

Συνάδελφοι οικοδόμοι εργάτες άνεργοι

σας καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την τρομοκρατική και εκδικητική συμπεριφορά της εταιρίας ΑΦΟΙ ΓΚΟΥΜΑ προς το συναγωνιστή λογιστή ΝΙΚΟ ΓΕΡΑΓΟΡΗ Γραμματέα του σωματείου λογιστών &βοηθών λογιστών Ν ΤΡΙΚΑΛΩΝ.
Υπενθυμίζουμε ότι απολύθηκε παράνομα για την συνδικαλιστική του δράση!
Η απόλυση του όμως κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.
Ο εργοδότης όμως πλήρως εναρμονισμένος με τις επιταγές της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας αμφισβήτει την απόφαση του δικαστήριου, (για επαναπρόσληψη)προσπαθώντας με την γνώστη τακτική απειλές ­βρισιές ­ απαράδεκτες συνθήκες εργασίας­ αλλαγή αντικειμένου εργασίας ­προπηλακισμοί­ βια, για να φτάσει οικειοθελή απόλυση.
Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας ώστε ο εργαζόμενοςνα βρει το ΔΙΚΙΟ του

 

ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!!

 

ΚΑΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

 

 

ΤΟ ΔΣ

ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ&ΣΥΝΑΦΩΝ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

 

Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης